Steenrijk Straatarm: Geen kou meer lijden voor moeder en dochter

Steenrijk, Straatarm 2023

We hebben er even op moeten wachten, maar het is zover. Het vervolg van seizoen 8 van Steenrijk, Straatarm trapt na maanden afwezigheid af met deelnemers Christa en dochter Mandy, die voor een week hun sobere leven in Leeuwarden ruilen met het luxe leven van Lorraine en haar vriendin Merwe in Istanbul. 

Lorraine is als Nederlandse op haar 18e verhuisd naar Istanbul en is in Turkije uitgegroeid tot een bekendheid. Daarnaast is ze werkzaam als tussenpersoon voor mensen die in Turkije zichzelf willen laten verbouwen door middel van plastische chirurgie. Christa woont in Leeuwarden met haar 16-jarige dochter Mandy en heeft problemen met haar gezondheid waardoor zij in de bijstand is terechtgekomen.

Geen klaagzang

Wanneer ik hoor dat ‘plastic fantastic’ Lorraine en haar vriendin Merwe voor een week naar Leeuwarden verkassen, ben ik even bang dat deze aflevering van Steenrijk, Straatarm een klaagzang van hier tot Tokyo gaat worden. Maar eerlijk is eerlijk, het valt reuze mee. De dames zijn enthousiast over het gezellig ingerichte huis van Christa en Mandy en het enige waar ze over klagen is de kou. Wat op zich niet heel verwonderlijk is in een huis waar de verwarming noodgedwongen uit staat. Zelfs een ijsbeer zou daar nog staan klappertanden, dus het is de dames vergeven.

Wat ik wel jammer vind is dat Lorraine om de haverklap roept hoe ‘zielig’ ze het allemaal voor Steenrijk, Straatarm deelnemers Christa en Mandy vindt. Het weekbudget van 50 euro vindt ze dan ook erg zielig. Ik vraag mij af hoeveel mensen met een soortgelijk budget naar het programma kijken en zich door dit soort bewoordingen nog ‘kloterder’ voelen over hun financiële situatie dan ze zich al voelden. Of kloterder daadwerkelijk een correct woord is betwijfel ik, maar het is de eerste de beste omschrijving die in mijn warhoofd opkomt. 

Extreem verschil in weekbudget

Wanneer Christa en dochter Mandy het overdadige weekbudget van 1800 euro in handen krijgen, weten ze niet wat hen overkomt. ‘Hoe krijg je in vredesnaam zo’n bedrag op in een week?’, vraag ik mij af. Dan moet je toch minstens je reet afvegen met kaviaar en elke dag geflambeerde hertentestikels met truffelsaus eten? De welgevormde bilpartij van Lorraine blijkt echter niet met kaviaar gepoetst te worden, maar met de waterstraal uit haar bidet. Ze gruwelt dan ook van het idee dat ze in Leeuwarden haar bips niet boven de hogedrukspuit kan houden. Ja meid, ordinair vegen met papier is afzien.

Het bizarre weekbudget van 1800 pegels blijkt op te gaan aan shoppen, uit eten gaan en massagebehandelingen die meer weg hebben van  een SM sessie dan een ontspannende massage. Geld betalen om iemand over je heen te laten lopen. Al zou ik er geld op toe krijgen, dan nog krijgt de eerste de beste masseuse die een voet op mijn rug zet gratis vliegles van mij. Opzouten met je zweetpoten.

Mooi gebaar

Aan het einde van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Steenrijk, Straatarm ontmoeten de deelnemers elkaar. Er is meteen een klik en als Lorraine aanbiedt om Christa te helpen met de energierekening, schiet de moeder uit Leeuwarden vol. Wat mooi om te zien dat er geholpen wordt met iets waar het gezin echt iets aan heeft. 

Wellicht als de verwarming eindelijk weer aangezet kan worden, ook de arm van dochter Mandy niet meer continu als een verlamde olifantenslurf over de schouder van Christa hoeft te hangen. Want hoewel die omarming er in het begin van de aflevering erg aandoenlijk uitzag, begint het op den duur wel een beetje veel van het goede te worden. Je zou er een schouderluxatie van krijgen en voor je het weet moet je weer over je heen laten lopen door een SM masseuse. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Steenrijk, Straatarm te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 4 van Steenrijk, Straatarm gemist en ben je benieuwd naar deelnemers Lorraine, Merwe, Christa en Mandy? Kan dan seizoen 8 van Steenrijk, Straatarm terug op KIJK of NLziet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Steenrijk, Straatarm / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 8 Steenrijk Straatarm 2023