Steenrijk Straatarm: Ruud en Jorg voltooien cursus zelfreflectie met succes

Steenrijk, Straatarm – woensdag 20:30 SBS6

Ilona woont met haar kinderen Demano en Mila in een doorsnee rijtjeshuis in Raalten. Wanneer de gefortuneerde Steenrijk, Straatarm deelnemers Ruud en Jorg de straat inrijden en bij het huis van de alleenstaande moeder aankomen, schrikken ze zich wezenloos. Hun reactie liegt er niet om: ‘O, wat een hel! Het ziet er niet uit! Ik durf niet uit te stappen.’ 

Ik schrik op mijn beurt vooral van de uitspraken van de heren. Als Ruud en Jorg elke inwoner van Nederland die in een soortgelijk rijtjeshuis woont één euro moeten geven, dan zouden ze failliet gaan en zelf onder een brug moeten slapen. Niks geen jacuzzi, maar omhoog bubbelende gassen uit het nabijgelegen riool.

Vooroordelen 

Hoewel Steenrijk, Straatarm deelnemers Ruud en Jorg met 1-0 achterstand beginnen door hun heftige reactie op het huis van Ilona, ben ik blij om te horen dat ze zelf beseffen vooroordelen te hebben en daarom meedoen aan het programma. De heren hebben het financieel heel goed. Niet villa-boompje-beestje rijk, maar eerder Beyoncé rijk. Niet zo gek dat Ruud en Jorg een beetje de realiteit uit het oog zijn verloren.

In de keuken van alleenstaande moeder Ilona grappen ze over het gebrek aan vaatwasser en wijnklimaatkast. Het lachen vergaat hen echter al snel wanneer ze het weekbudget van 50 euro ontdekken en de bijhorende brief van Ilona lezen. De jonge moeder schrijft dat ze een erg goede band heeft met haar ouders. Au! Dat komt hard aan, want de moeder van Jorg én de ouders van Ruud zijn overleden. Wat zouden de mannen graag hebben wat Ilona met haar familie heeft, maar dat is zelfs met de grootste rijkdom ter wereld niet te koop.

Baden in luxe

Terwijl Ruud en Jorg in Raalten een lesje reflecteren krijgen, geniet de alleenstaande moeder samen met haar kroost van een week vol luxe. De kinderen gaan voor de allereerste keer in hun leven naar een pretpark, mogen zich uitleven in de speelgoedwinkel en als klap op de vuurpijl krijgt Demano ook nog een persoonlijk filmpje van zijn favoriete YouTuber. De tranen stromen over de wangen van het jongetje en ook bij mij zit het zilte oogwater tot onder mijn oksels. 

De ontmoeting

Wanneer de Steenrijk, Straatarm deelnemers elkaar ontmoeten, blijken Ruud en Jorg een wel heel speciale verrassing te hebben voor Ilona. Ze krijgt een opleiding binnenhuisarchitectuur cadeau als duw in de rug om haar dromen na te streven. Ilona heeft net als de heren een passie voor interieurstyling en  binnenhuisarchitectuur. Een prachtige kans voor Ilona en hopelijk de start van een toekomst met minder financiële zorgen.

De 1-0 achterstand waarmee rijke stinkerds Ruud en Jorg het begin van de aflevering Steenrijk, Straatarm zijn begonnen, zullen we maar vergeten. Zij hebben hun vooroordelen bijgesteld en hebben de cursus Reflecteren voor dummies met goed gevolg afgerond. Mochten ze in de toekomst toch weer even het gevoel voor realiteit verliezen, dan sturen we ze wel een factuur met daarop het bedrag van één euro x het aantal rijtjeshuizen in Nederland. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Steenrijk, Straatarm te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Steenrijk, Straatarm 2023 kunt kijken? Op televisie wordt het seizoen 8 van het programma Steenrijk, Straatarm elke woensdagavond om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Steenrijk, Straatarm / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 8 Steenrijk Straatarm 2023