Massa is Kassa: Geld verdampen met puppy yoga

Massa is Kassa

Peter Gillis en zijn vriendin Nicol Kremers in het SBS6 programma Massa is Kassa. Niemand kijkt ernaar. “Oh nee, daar kan ik niet naar kijken, wat een stom zooitje”, en meer van dit soort uitspraken vliegen me om de oren. Miezerige leugenaartjes van me. Jullie kijken massaal. Is het zelfkastijding, verbazing, een hang naar irritatie of leedvermaak? Wat het ook mag zijn dat ons drijft om af te stemmen op Massa is Kassa, we zijn er weer bij dit seizoen.

Tussen twee seizoenen van het SBS6 programma Massa is Kassa in, is Peter Gillis met gillende sirenes afgevoerd naar het ziekenhuis. Een skyhigh hoge suikerspiegel zorgde ervoor dat Nicol Kremers al afscheid aan het nemen was van hem. Aangezien ze nog steeds niet met hem is getrouwd was dat waarschijnlijk behoorlijk schrikken voor haar. De buit was tenslotte nog niet binnen. Gelukkig voor de altijd vrolijke, innemende moeder van vier kwamen ze er met de schrik vanaf. 

Roer om

Uiteraard moet het roer om. Nee, niet schrikken ze gaan niet ook nog eens meedoen aan het programma ‘Het roer om’, maar Peter Gillis zijn lifestyle moet op de schop. De koelkast wordt compleet leeg getrokken, dat wil zeggen alle ongezonde dingen worden weggeflikkerd. De rest van de keukenkasten trouwens ook. Chips, koek, sauzen, toetjes en uiteraard de worstenbroodjes gaan in een grote vuilniszak. 

Er wordt vervolgens een afspraak gemaakt met Dick de afvalcoach. Als ik die man zie met zijn naam in beeld moet ik altijd denken aan Hennie de Haan, voorzitter van de pluimveevereniging, maar dat terzijde.

Coco

Nicol Kremers, niet vies van geld uitgeven aan nutteloze dingen, heeft weer een voltreffer gevonden. Ze heeft een yoga-huppelkut uitgenodigd. Ik ga even iets meer rechtop zitten, als ze heel serieus zegt dat de volgende oefening ook goed is voor Coco. Nicol moet hem er maar even bij pakken, dan kan hij meedoen. Onnodig om te melden, maar ik doe het toch, dat Coco weigert om de maansikkelhouding uit te voeren. Het is een fakking hond!!  

Als Peter Gillis thuiskomt treft hij Nicol Kremers en de yoga-huppelkut aan in de ‘neerwaartse hond’ houding.  Peter die ervan uit was gegaan dat de hond op puppy cursus zou gaan vraagt zich verwonderd af wat er nu toch weer gaande is. Puppy-yoga Peter! Dat zie je toch?! Peter vraagt zich terecht af of yoga de remedie is tegen het in huis schijten. De yoga-huppelkut moet hem teleurstellen, “Nee daarvoor moet hij naar puppy cursus.” Terwijl Peter weg waggelt sist hij, bijna onhoorbaar, “Geld verdampen is het.”

Droeftoeters

De vakantieparken. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Er wordt hard gewerkt om alles tiptop in orde te krijgen voor het nieuwe seizoen van start gaat. Nu ben ik zeker geen fan van het immer belerende en beledigende toontje van Peter Gillis jegens zijn personeel c.q. familie. Maar, ja er is een maar, wat een ongelofelijk stelletje droeftoeters heeft die man in dienst zeg. 

Het is bijna een slapstick hoe dat zooitje ongeregeld te werk gaat. Werkelijk helemaal niets kunnen ze zelf bedenken. Tenten die bijna op de weg geplaatst worden, vlonders die te klein zijn voor de tenten, 166 televisietoestellen die niet besteld, dan wel kwijt zijn. Met zes man een tent opbouwen op de Buurman & Buurman manier enz. Het is om te janken en maakt me nieuwsgierig naar de sollicitatieprocedures op de parken. 

Worstenbroodje

De enige die op mijn sympathie kan rekenen in het SBS6 programma Massa is Kassa is Samir. Samir is verantwoordelijk voor de horeca op één van de parken en heeft, geheel op eigen initiatief, besloten een heus zelfgemaakt worstenbroodje te introduceren. Hij kokkerelt er lustig op los en de heren mogen komen testen. Of hij even op wil schieten, want de heren hebben nog meer te doen.

Het broodje wordt niet al te best ontvangen. Het heeft volgens Peter Gillis niet veel te doen met een worstenbroodje maar lijkt meer op een broodje kebab. “Samir, bedankt. Heel lekker, maar zoiets bestellen we wel gewoon ergens.” 

Arme Samir

Ik heb oprecht te doen met Samir vooral omdat hij het enige personeelslid lijkt dat überhaupt initiatief toont. Misschien waren de eerder genoemde ‘droeftoeters’ in den beginne ook wel initiatiefnemende medewerkers, maar zijn ze afgestompt door het nimmer aflatende commentaar van hun werkgever. We zullen het helaas nooit weten…

Beeld bron: (c) Friso Keuris

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Massa is Kassa te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 1 Massa is Kassa