Massa is Kassa: De geldkraan gaat weer open

Massa is Kassa

Vandaag gaat het gebeuren, de seizoenstart op de parken. Uiteraard vergt de aanloop daarnaar toe het nodige ‘vertrouwen is goed maar controle is beter’ beleid van de Peter Gillis. Dat dit een klus is die we niet mogen onderschatten, wordt vandaag weer pijnlijk duidelijk in de nieuwste aflevering van Massa is Kassa. Vooral ‘kleine baas’ Mark Gillis zit lekker in zijn rol als troonopvolger van, heel binnenkort, kasteelheer Gillis. Hij komt dan ook foxwild aan in een Ferrari van pa. Mark doe ons en vooral jezelf een plezier en laat die stopwoordjes van je pa achterwege. Voor het geval je de serie zelf niet kijkt, ik heb het dan vooral over ‘foxwild’ en ‘catastrofe’. Niet doen. Gewoon niet doen joh.

Dreamteam 

Uiteraard is het dreamteam aan personeel weer super voorbereid op het nimmer aflatende gezeik van Peter Gillis dan wel Mark. Afgebroken vlaggenmasten, niet vervangen kapotte vlaggen, randen die lelijk afgekit zijn in het zwembad, slecht schilderwerk. Gelukkig weten de parkmanagers zich er altijd super onderlegt uit te lullen. “Ah ja das nie slim. Oh da wis ik nie”, en “Ja da zal ik gelijk doen.” Met al zijn mensenkennis ziet Mark Gillis ook in een oogwenk dat de nieuwe receptioniste helemaal niks is. Ze zat tijdens het inwerken te veel onderuit gezakt. Past iemand zich eens aan de werkgever aan, is het weer niet goed!

Kasteel

Gillis, die zichzelf Petertje noemt en mij daarmee de rillingen over mijn rug laat lopen, neemt de tekeningen van het kasteel nog even door met de aannemer en is vooral, of misschien alleen, geïnteresseerd in zijn eigen bed-welness-relax afdeling van zo ongeveer 170 vierkante meter. Hij rond het voor het gemak even af naar boven, want 200 vierkante meter bekt natuurlijk veel fijner. Peter Gillis is ervan overtuigd dat iedereen daar een natte broek van gaat krijgen want “Wie heeft het?!” Ik wil geen spelbreker zijn maar ik, en met mij het overgrote deel van de kijkers, ga hier zeker geen natte broek van krijgen. Als hij überhaupt al nat wordt, is het van het lachen om zoveel gebrek aan mensenkennis.

Naaien

Nee dan zoon Ruud, die is zo lekker normaal gebleven. Hij gaat helpen met het nalopen van de licht en geluidsinstallatie. Lang verhaal kort; Hij sommeert Richard, de parkmanager, alle stekkers erin te stoppen. Als die daar druk mee is en zich een aantal keren afvraagt of dat wel goed gaat, spreekt hij de legendarische woorden “Ik denk het wel.” Gelukkig heeft hij meer sympathie voor zijn ‘stiefmoeder’ Nicol Kremers. Hij biecht op zelf kleertjes te naaien voor zijn hondje Diva. Als Nicol stof met hem gaat kopen, wil hij dat voor haar Cocootje ook wel doen. Heel vriendelijk van hem. Honderd euro voor een hondenoutfitje is natuurlijk belachelijk en Ruud is van het ‘normaal’ blijven doen.

Dat hij zijn hondje steeds vragen stelt en vervolgens uit haar naam zichzelf antwoord is natuurlijk ook heel normaal. Ze gaan dus samen naar de stoffenwinkel voor een kek stofje. Nicol haar inparkeer-skills zijn van dien aard, dat ze mijn ‘vrouwen kunnen beter inparkeren dan mannen’ standpunt in nog geen minuut volledig om zeep weet te helpen. En bedankt hè Nicolleke! 

Massage

Mark Gillis is van al dat controleren bekaf en heeft een thuismassage geboekt voor de nodige ontspanning. Respect voor zijn ‘schijt dat heel Nederland mijn niet sexy lijf in een niet sexy boxershort ziet’ houding. Klein tipje voor Mark; een massage neem je voor de nodige ontspanning. Doorgaans geniet je daar dus even van zonder maar door te blijven ratelen. Dat JP naast de massagetafel een vijf minuten durend telefoongesprek in het Pools staat te voeren over iets onbenulligs als een verjaardagscadeautje irriteert je, terecht, dan weer wel. Misschien voortaan even een bordje ‘niet storen’ op de deur Mark. Maar let er wel op dat je Pa dat dan niet ziet, want anders ben jij weer aan de beurt. 

Rennen

Mijn favorietje Samir, de horecatijger op één van de parken, heeft deze aflevering ook weer zendtijd. Het is hectisch in zijn toko. Pizza’s, rennen, pizza’s, rennen, pizza’s, rennen, pizza’s, rennen. Dat is kort samengevat wat hij de kijker wilde vertellen. Vol trots laat hij nog even het bakje zien waar alle bonnetjes van die dag inzitten. Geef die man opslag. Serieus, hij verdient het. 

Euro’s

De parken zijn weer geopend. Peter en Mark Gillis zijn daar zo verheugd over dat ze besluiten zelf even bij de poort te gaan staan om de gasten een fijn weekend te wensen voor de camera van Massa is Kassa. Heel attent zou je denken. Het blijkt echter zelfverheerlijking te zijn. Kijken naar alles dat euro’s binnen komt rijden. Het programma heet tenslotte niet voor niets Massa is Kassa. Eerlijk is eerlijk, ze winden daar zelf geen doekjes om en het lukt ze ook nog eens verdomd goed. 

Beeld bron: Still Tv SBS6

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Massa is Kassa te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 2 Massa is Kassa