Married at First Sight: Zeer ontroerend einde van een spannend avontuur vol liefde en drama

MARRIED AT FIRST SIGHT 2022

Wat een programma! In amper 48 uur wordt de kijker van Married at First Sight 2022 door het brede scala van emoties van de deelnemers gevoerd. Van links naar rechts, van boven naar onder, van up naar down en nog een rondje ondersteboven als toetje. Nederland staat op zijn kop, het is de finale van Married at First Sight seizoen 7. ‘The Champions League der Zwijmelarij’ is gekomen en zet menig hart in vuur en vlam, om ons vervolgens zo labiel als een boterpielleke achter te laten met al die emoties die we weer op onze man of vrouw botvieren. 

Terwijl jullie al die emoties loslaten op een stuk chocolade, bak ijs of partner, zit ik achter mijn computerschermpje me af te vragen of ik niet beter een carrière als ‘schnitzelpaneerder’ had kunnen kiezen. Zelfs de functie van ‘fiets ventieldopjes uittester’ of ‘malle frietsnijder’ lijkt op dit moment aantrekkelijker dan de taak die nu voor me ligt. 

Column

Het schrijven van een column over de Finale van MAFS is een zeer delicate kwestie. Zeker nu de scheidingen van een aantal stellen ook voor een scheiding in de fanschare heeft gezorgd. Je bent tenslotte voor Birgitte of je bent tegen! Steun je club Kim of spring je in de bres voor de gewonde man? En wat als je qua mening nét een beetje in het midden hangt? Val je dan automatisch in de ‘ik-weet-het-niet’ groep a la Jan?

Weet je wat, laten we deze column maar gewoon beginnen bij onze bubbelbad boevin, die stiekem van de bubbels genoot met de man van haar vriendin. Na dat beruchte koppelsweekend met bubbels tot diep in de nacht, deed Kim iets wat werkelijk niemand had verwacht. 

Kim en Antoine

Ondanks weken zonder enige vorm van contact, besloot Kim haar echtgenoot met een kus te begroeten bij het eindgesprek. Antoine stak zijn verbazing niet onder stoelen of banken en de toon was gelijk gezet. Gewapend met haar bruine laarzen walste Kim nog een laatste keer over Antoine heen. Dit keer vocht hij terug en nam wraak door in zijn brief een cynische grap te maken over zijn weelderige haardos, tot groot afgrijzen van Kim. De ringen werden zowat op het blinkend zilveren dienblad gesmeten. Kim en Antoine gaan scheiden en heel Nederland mag het weten!

En door…

Lezers, zullen we gelijk ook maar even het verhaal van Birgitte en Jan erbij pakken? We zitten nu toch al in de miserie van hun collega deelnemers te wroeten, dus wat maakt het uit. Beter in één keer die pleister eraf rukken, dan zijn we er maar vanaf. “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden” zei mijn wijze oude oma altijd. 

Jan en Birgitte

Jan is een man. Volgens expert Patrick, is Jan een man die nog wat van Bokito leren kan. “Sla eens een keer flink op je borst, brul en laat je opgezwollen achterwerk zien” brulde Patrick tegen de terneergeslagen man. Oké dat laatste, over het achterwerk, verzin ik er ter plekke bij maar het had zomaar gekund, aangezien menig aap zijn poepertje laat zien aan de apin die hij wil verleiden. Komen de instructies bij Jan binnen? Ik weet het niet. Gaat Jan het voortaan anders aanpakken? Ik weet het niet. Heeft Jan vanochtend pindakaas of smeerleverworst op zijn brood gedaan? Ik weet het niet. Het enige wat ik weet, is dat Jan het niet weet.
Laten we dan maar een scheiding doen. Je moet toch wat… Hè, wat krijgen we nou? Jan zijn vinger is allang niet meer geringd! Er is blijkbaar één ding wat hij wel weet en dat is dat hij scheiden wil.

???

Hoor je dat? Een schelle fluit en vanuit de verte komt iets aan. Het is de trein naar de ‘Drama Free Zone’! Kom maar gauw, stap in en geniet van de rit. Gooi alle drama van dit Married at First Sight seizoen 7 overboord en geniet van datgene wat er écht toe doet. De liefde!

Maurice en Dennis

Het begon met een stormachtig avontuur. Het huwelijk tussen Married at First Sight deelnemers Maurice en Arjan had geen enkele kans van slagen. Nog voor het zenuwzweet op de handen van de bruidegommen was opgedroogd, gooide Arjan de paniekerige handdoek in de ring.

Hoe pijnlijk het op dat moment ook was, het bleek een zegen! Als Arjan zijn echtgenoot Maurice niet had gedumpt, was Maurice de liefde van zijn leven misgelopen. Het is nog pril tussen Dennis en Maurice, maar de toekomst ziet er zonnig uit en het avontuur gaat nu pas écht beginnen voor die twee. Veel geluk heren!

Rowan en Astleigh

De ideale schoonzoon van Nederland glanst, als een kerstbal onder het schijnsel van een rij kerstlampjes, als hij over zijn Rowan praat. Astleigh geniet, Carlo en Radboud genieten en onze aapman krijgt er zelfs blosjes van op zijn guitige wangen.

Dan gaat de deur open en komt Rowan de ruimte binnen. Het is direct duidelijk dat dit koppel voor elkaar gemaakt is. Om met de woorden van Astleigh te spreken “Ik ben zo blij met jou als een olifant met zijn slurf.” Helaas heeft hij dit niet tijdens het eindgesprek gezegd, maar op een ander moment. Wat had ik toch graag de reactie van koddige Carlo willen zien, op de olifant met slurf vergelijking. Slurf of geen slurf, één ding is duidelijk…Rowan en Astleigh blijven getrouwd en leven nog lang en gelukkig. Of niet…dat zien we later op de avond bij Beau.

Sonny en Dylan

Tijd om naar de volgende halte te gaan. Het is een stief eindje rijden, van Emmen naar Dordrecht en hop gelijk met een rotgang door naar Disneyland. Tussendoor nog even snel op bezoek bij ‘Slot Zeist’. Er staat iets spannends te gebeuren. Dylan heeft een plan om zijn man ein-de-lijk eens de mond te snoeren en Carlo zit in het complot. Vlak nadat man en man naast elkaar op de bank genesteld zijn, stelt Carlo een opmerkelijke vraag, “Dylan, hoe heet jij met je achternaam?” Waarop Dylan…-sorry even een zakdoekje pakken, ik hou het niet droog-…als antwoord geeft “Dylan Lanjouw Monster.

Nou écht hè, hou op, schei uit…janken joh…niet te zuinig. Ik kan je onmogelijk vertellen of het Dylan gelukt is om Sonny stil te krijgen. Zelfs na vijf keer het stukje terugspoelen op Videoland, weet ik nog steeds niet wat de reactie van Sonny was. Het enige wat ik me van dat moment kan herinneren, is dat mijn buurman kwam vragen of hij 112 moest bellen, na het horen van mijn emotionele oerkreten.

Anyhoe, het lijkt erop dat Sonny en Dylan getrouwd blijven en samen nog heel vaak naar Disneyland zullen afreizen. Het zou me niks verbazen als ze er ooit gaan wonen. Het schijnt dat de heren vanavond ook bij Beau aan zullen schuiven, maar ik weiger om te kijken. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om deze roze wolk te verlaten!

The End

Dit was het dan, Married at First Sight seizoen 7. Wat hebben we genoten van de Married at First Sight deelnemers van 2022 die hun hart op het spel hebben gezet voor dit bijzondere experiment. Hopelijk komt er ooit weer een nieuw seizoen vol avontuur. Kan je écht niet wachten? Dan heb ik een tip voor jou. Het programma Race om de Ringen, gepresenteerd door Beau van Erven Dorens, start vanaf 26 mei en ik sta klaar met mijn pen in de houding om jullie te begeleiden door een nieuw avontuur.  Graag tot gauw!

PS. Sorry voor de ruk column van de vorige aflevering. Zoveel verdriet bij de huilende dames, daar was echt met goed fatsoen geen grap over te maken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Married at First Sight / seizoen 7 / 2022

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 20 seizoen 7 Married at First Sight 2022