Solliciteert familie Mentink naar een eigen reallife soap in Ik Vertrek?

Thomas en Pauline Mentink emigreren in Ik Vertrek 2023 met hun zoontje Otis naar Melay in Frankrijk, waar de familie een 17-eeuws chateau in Melay heeft gekocht. Kort na aankomst komt het stel erachter dat veel apparatuur defect is en ook het dak laat te wensen over. Ze gaan echter enthousiast aan de slag en laten zich niet kennen. Ondanks dat het budget rap inteert en baby Otis veel aandacht vraagt, werkt het koppel onverstoorbaar verder aan hun droom.

Het enige drama in deze aflevering van Ik Vertrek is Pauline Mentink zelf

Ik val maar meteen met de deur in het chateau, als ik geen artikel over deze aflevering van Ik Vertrek met Thomas en Pauline Mentink in Frankrijk had hoeven schrijven dan was ik al snel afgehaakt met kijken. Waar de vrouw des huizes in eerste instantie een pittig ding lijkt, kietelt ze al vrij snel mijn wat-een-poppenkastpop zenuw. De dartele jonge moeder lijkt zich iets te bewust van de camera’s op haar toet en dat is, in het taalgebruik van Pauline geformuleerd, ‘fucking tyfus irritant!’

De maniertjes en het neppe lachje triggeren mij al vanaf de eerste minuut, maar als ze haar zoontje Otis liefkozend ‘Ootje’ noemt en kirrend ‘hallootjes’ roept in plaats van normaal te groeten is de error in mijn hoofd van een omvang waar menig feeder opgewonden van zou raken. Als Pauline vervolgens bij de boulangerie binnen stuitert en zichzelf en Thomas voorstelt aan de winkelbediende alvorens stokbroden te bestellen, loopt mijn emmer dusdanig over dat er een serieus risico ontstaat op overstromingen.

Het kleine mannetje Otis is een schatje, maar gezien zijn leeftijd natuurlijk een handenbindertje. De jonge moeder is dan ook blij dat hij binnenkort naar de crèche gaat. ‘Halleluja’, roept Pauline verrukt uit als ze de kijkers van Ik Vertrek het heugelijke nieuws meedeelt. Ik heb zo’n vermoeden dat het vooral Otis zelf is die een halleluja gevoel heeft als hij eindelijk even een paar uurtjes bij zijn moeder weg kan zijn. Echt fijn voor de dreumes om lekker te kunnen spelen met andere kindjes én de taal te leren. Dat is hard nodig, want van zijn vader zal de kleine jongen het zeker niet leren. Die bakt er helemaal niets van.

mensrelatie_468x60_v1

De opening van Chateau Melay

Tijdens de opening van het chateau in Melay Frankrijk sommeert papa Thomas Mentink de gasten een stukje taart te nemen: ‘Teek a stuk of keek!’ De plaatsvervangende schaamte, ik ben tenslotte ook een Nederlander, druipt zo mijn nieuwe sneakers in. Een paar seconden hoop ik nog dat hij in lachen uit zal barsten en in fatsoenlijk Frans gaat zeggen dat hij uiteraard een grapje maakt, maar dat moment blijft uit óf staat niet op camera.

Dat laatste zou goed mogelijk kunnen zijn, want of de crew kampt met een ernstig personeelstekort óf zij trokken Pauline Mentink ook niet zo goed, want echte verbouwingsperikelen krijgen we niet te zien in aflevering 2 van Ik Vertrek. Heel even liep ik maar de keuken om iets te drinken te pakken en toen ik terugkwam in de woonkamer was het chateau ineens klaar om gasten te ontvangen. Het is een wereldwonder. Eerlijk is eerlijk, het resultaat is prachtig geworden. Het chateau van familie Mentink in het plaatsje Melay in Frankrijk is heel sfeervol ingericht en dáár valt niets op af te dingen tijdens deze aflevering van Ik Vertrek 2023.

Meer artikelen lezen over Ik Vertrek 2023

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 25 van Ik Vertrek elke donderdag om 20:36 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingdienst NLziet is de aflevering met Thomas en Pauline Mentink en hun chateau Melay in Frankrijk terug te kijken.

Beeld bron:  Still Tv NPO 1 / Avrotros / Ik Vertrek 2023 / familie Mentink

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 25 Ik Vertrek 2023