Holland’s Got Talent: De stunt die niemand zag aankomen

Holland’s Got Talent

De laatste auditieronde om het kaf van het koren te scheiden. Verrassend genoeg is er toch kaf tussen het koren geslopen met dank aan Buddy en Jamai, maar daarover straks meer. Het was een pittige aflevering. Eentje waar alles aan bod kwam: vreselijke acts waar je haren van overeind gaan staan, maar ook zeker kippenvel momentjes. Laten we eens beginnen met het, in mijn beleving, meest beroerde optreden van van Holland’s Got Talent 2022. Het ‘kaf’.

Het kaf

Gin, ja zo heet ze echt, is paaldanseres. Tenminste dat pretendeert ze te zijn. Ze is naar de studio gekomen met haar hondje Tonic. So far best grappig. Het poedeltje Tonic stal de show in tegenstelling tot het bazinnetje. Gin had zich in een outfit gehesen uit de categorie ‘Trailer Trash’. Ik dacht heel even dat ze vergeten was haar rechterarm in de mouw van haar truitje te steken waardoor het truitje één borst vrijliet. Chantal Janzen haar blik spreekt boekdelen.

Haar laarzen, torenhoge palen, waren al paal genoeg om jezelf paaldanseres te noemen. De rest van de outfit bestond uit trillend en lellend vlees. Het vlees van Gin wel te verstaan. Boven haar ogen hing een zonsverduistering, ook wel nepwimpers genoemd. Wellicht zat dat truitje niet zoals het hoorde door die lamellen boven haar ogen. Je ziet geen moer in de spiegel. Ik kan er verder kort over zijn. Niet té doen.

Het koren

Wie wel door mocht naar de volgende ronde was David, een illusionist. Ik val gelijk maar met de deur in huis, ik haat illusionisme. Dat onverklaarbare gedoe haalt het slechtste in mij naar boven. Hoe doet ie het toch? Ik wil verdorie weten hoe! David was goed en het was verfrissend anders dan de kunstjes van Hans Klok, maar ik haat het nog steeds. Vertel mij hoe je dit hebt gedaan en heel misschien vind ik je dan wel leuk. Niet? Dan spoel ik je door de volgende ronde van Holland’s Got Talent. Don’t mess with Sandy

Niet alle dromen zijn bedrog

Nee lieve lezers, ik ga heus niet alle acts afbranden. Holland’s Got Talent zou geen talentenshow zijn als er niet ook talent ten tonele zou verschijnen. Voor mij was dit met vlag en wimpel Danique. Een leuke frisse verschijning van eenentwintig lentes jong. Danique werkzaam in de thuiszorg en was opgegeven door Ria, een cliënte van haar. Ria was meegekomen naar de studio van Holland’s Got Talent en vertelde dat ze Danique steeds zo mooi hoorde neuriën tijdens het stofzuigen.

Neuriën zei je Ria? Dat is toch geen zingen? Ik had er onmiddellijk een hard hoofd in, optimistisch als altijd. Vanaf de allereerste noot heeft Danique mij echter bij mijn kladden. Ze zingt I dreamed a dream zo mooi dat het kippenvel op je lichaam een eigen leven gaat leiden. Eén en ander wellicht versterkt door de defecte verwarming, maar toch. Blijf jij je droom maar lekker dromen meid, ze zijn niet allemaal bedrog.

Noten op haar zang

Ook de zestienjarige Dagmar zingt de sterren van de hemel. Dan Karaty is zichtbaar geraakt door haar optreden. Ze gaat heel terecht door naar de volgende ronde, maar ik ben minder begeistert van haar. Niet vanwege haar zangkunsten, want die waren absoluut geweldig, maar haar attitude staat mij niet zo aan. Laat ik het zo zeggen, in het voorgesprekje had ze nogal wat noten op haar zang. Als je op voorhand al zo overtuigd bent van jezelf en jezelf groter maakt door anderen klein te maken, sta je bij mij al 1-0 achter. Jammer. Ik merk in het commentaar van Chantal Janzen dat we op dezelfde golflengte zitten. Niet doen meisje, je hebt het helemaal niet nodig.

We gaan even naar de reclame

We zijn verder getuige van het showballet van Pauline de Jager, nichtje van Penny de Jager. Als die naam je iets zegt ben je minstens van mijn leeftijd. Een enorm energieke groep danseressen waar ik behoorlijk overprikkeld van raak. Nu ben ik geen graadmeter, want ik raak al overprikkeld als mijn man mij vraagt wat we vanavond eten. De act van Ro-Mi, een kwetsbaar artistiek meisje dat een moderne dans opvoert, heft mijn overprikkeling gelukkig weer wat op.

Van de Rose Irish Dance Company word ik zowaar weer heel vrolijk. Ik ben gek op Riverdance. Om naar te kijken mensen, maak je geen illusies. De act van Re-Flax Vocal Popgroep, een koor van veel ietwat ‘belegen’ mensen, doet mij even twijfelen of het reclameblok is begonnen. Het complete gezelschap is gekleed in smetteloos wit en de slogan ‘Witte reus wast een berg, kost een beetje’ nestelt zich in mijn brein.

Oh nee, niet wéér

Ik ben een split second in de keuken voor een glaasje water en hoor vanuit de huiskamer de volgende kandidaat. Nee toch? Deze stem herken ik. Het zal toch niet? Even overdenk ik in de keuken te blijven om niet te hoeven aanschouwen hoe Lisette Brillemans zich voor de zesde keer voor schut gaat zetten. Ik moet terug naar de tv. Part of the job. Lisette deed al vijf keer eerder mee met Holland’s Got Talent als pianiste. Alle keren werd ze door rode kruizen de bühne af gebonjourd. Haar droom is dan ook om een optreden eindelijk eens af te mogen maken.

Ze heeft een gordijn mee om anoniem op te kunnen komen. Dit om te voorkomen dat de juryleden het rode kruis al een ram geven nog voor ze überhaupt is begonnen. Stiekem hoopt Lisette ooit in de halve finale te komen. De juryleden, in het bijzonder Dan Karaty, zie ik verschieten als ze het gordijn laat vallen. Lisette neemt plaatst achter de piano en al na de eerste toets te hebben aangeslagen zegt ze: ‘Oeps, dit gaat fout.’ Reden genoeg voor Dan om de beruchte rode knop een optater te geven en hij spoort zijn mede juryleden aan hetzelfde te doen. ‘Hit it!’, schreeuwt hij ontdaan. De rest van de jury van Holland’s Got Talent verblikt of verbloost echter niet.

Stunten met de Golden Buzzer

Lisette mag echter haar optreden afmaken en toen gebeurde er iets totaal onverwachts. Nog voor één van de juryleden ook maar iets kan zeggen stormen Jamai en Buddy het podium op en geven een ram op de ‘golden buzzer’. Het ongeloof op de smoelen van de juryleden is goud waard. Ik kan de stunt wel waarderen. Sterker nog, het had een geintje van mij kunnen zijn. Ze heeft haar ultieme droom, de halve finale halen, bereikt en hopelijk zijn we nu voor eens en altijd van haar verlost.

Het kaf van het koren scheiden is deze aflevering van Holland’s Got Talent helaas weer niet gelukt. Een memorabele aflevering maken daarentegen wel. Als je, je ongenoegen even wilt spuien Dan Karaty, dan mag je mij gerust even bellen morgen. No problem.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Holland’s Got Talent te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij de stunt in Holland’s Got Talent 2022 gemist en ben je benieuwd naar de smoelen van de jury? Kijk deze aflevering dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 6 Holland's Got Talent 2022