Zanger Ronnie zingt de sterren van de Spaanse hemel in Het Roer Om

Sandra en zanger Ronnie gooien het roer om en vertrekken vanuit Maarssenbroek naar Benidorm om daar een B&B te starten. De plannen moeten echter na aankomst in de Spaanse kustplaats al gauw bijgesteld worden. Met een budget van slechts 175.000 euro is er gewoonweg geen geschikt pand te vinden om een Bed and Breakfast te beginnen. 

Utrechtse zanger Ronnie doet mee aan Het Roer Om

De populaire volkszanger Ronnie is wereldbekend in Utrecht en omstreken. Al 26 singles heeft de zanger uitgebracht en nog steeds heeft het gros van de Nederlandse bevolking nog nooit van hem gehoord. Ik kan de gedachte ‘wie gaat hem vertellen dat hij misschien toch niet zo’n goede zanger is?’ niet onderdrukken. Waarom René Le Blanc tijdens dit hersenspinsel op mijn netvlies verschijnt is mij overigens een raadsel. 

Zanger Ronnie en zijn liefde Sandra laten zich niet ontmoedigen en besluiten het roer om te gooien en hun budget te gebruiken voor de aanschaf van een appartementje voor de verhuur. De plannen van het stel om feestweken met Nederlandse zangers te organiseren kunnen gewoon doorgaan. Slim, want op die manier kan Ron blijven zingen en het brengt ook wat geld in het laatje. Het imago van het bejaarde Benidorm te verjongen, lijkt mij een nogal misplaatste reden. Imca Marina binnen hengelen is heel gezellig, maar niet bepaald verjongend. 

Piep is de beste vriend van Ronnie, ja die gozer heet ècht Piep, en heeft een iets minder vertekend beeld van de zangkunsten van zijn maat. Voor het eerste optreden bellen de twee mannen even met elkaar en heeft Piep een goed advies: ‘Laat gewoon alleen even je porum zien en dan ga je weer. Dat lijkt mij beter voor iedereen!’ De zangkunsten van Ron kunnen mij niet bekoren, maar eerlijk is eerlijk, zijn optreden slaat aan en het ziet er allemaal erg gezellig uit.

Een vlekkeloze verbouwing in Benidorm

De verbouwing van het nieuwe appartement in Benidorm gaat voorspoedig voor de Utrechtse Ronnie en Sandra en het is best verfrissend eens een aflevering van Het Roer Om te zien waarin we als kijker niet geconfronteerd worden met lekkende daken, falende aannemers en meer van dat soort geneuzel. Na een paar weken ziet het vakantieoptrekje eruit om door een ringetje te halen. Zanger Ronnie blijkt in oplossingen te denken en om extra inkomen te genereren maakt hij houten meubels in een gehuurde garage.

Vriendin Sandra loopt enigszins met haar ziel onder haar arm. Als je het roer om wil gooien en naar Spanje gaat met het idee een B&B te runnen, maar vervolgens alleen maar de tourmanager bent van je zingende kerel is dat best even acclimatiseren. Ze voelt zich dan ook behoorlijk nutteloos. Ik vind het een beetje sneu, maar tegelijkertijd ook oliedom. Wanneer en hoe bedacht je dat 175.000 euro wel genoeg zou zijn om een instapklaar pand met zwembad te kopen? Beetje onnozel. 

Is dit de kans voor zanger Ronnie om door te breken?

Na het verwelkomen van de eerste gasten in de B&B van zanger Ronnie en Sandra is het stressen geblazen in Benidorm, want ook de eerste feestweek gaat precies die dag van start. Ronnie is bloednerveus, want hij hoopt in Spanje wel de erkenning te krijgen die hij als zanger verdient zodat ze het roer niet voor niets om hebben gegooid.  Een feestje wordt het sowieso, hoe kan het ook anders met de Nederlandse Gypsy Kings én Imca Marina in de line-up. Geloof mij nou maar, Benidorm staat weer helemaal op de kaart!

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Roer Om te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Het Roer Om op tv kunt kijken? Op televisie wordt Het Roer Om elke  vrijdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten Kijk en NLziet is de aflevering met zanger Ronnie en Sandra en hun B&B in Spanje terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om / Ronnie en Sandra / Benidorm

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 1 Het Roer Om 2023