Onrealistische verwachtingen van Het Roer Om deelnemers in Frankrijk

ICT’ers Sonja en Patrick besluiten het roer om te gooien en kopen een oud hotel in de Dordogne in Frankrijk om deze om te toveren tot een luxueus vijfsterren resort. Zonder enige ervaring zijn ze genoodzaakt alles zelf te doen en dat blijkt in de praktijk gigantisch tegen te vallen. De deadline voor de opening blijft maar opschuiven. 

Sonja en Patrick gooien het roer om in Frankrijk

De aflevering van Het Roer Om waarin Patrick en Sonja en hun twee jongste kinderen naar de Dordogne in Frankrijk vertrokken is een memorabele te noemen. De twee oudste kinderen blijven achter in Nederland terwijl pa en moe de twee nakomertjes meezeulen naar een Franse bouwval. Het voormalige hotel is een vreselijke pestbende. Op voorhand kon zelfs een slechtziende nog wel zien dat dit geen project is dat je zonder ervaring en hulp kan realiseren.

Een rondleiding door het slagveld wordt vergezeld door opmerkingen als ‘deze ruimte is nog niet helemaal klaar’ en ‘hier moet ook nog wat gebeuren’. Kan iemand mij uitleggen waarom Sonja en Patrick in Het Roer Om heel iets anders zien dan wij als kijker? Ik hoor mezelf mompelen: ‘Onbegonnen werk, kijk eens goed mafkezen!’

Zwembad bij bouwval in de Dordogne

Het buitenterrein is al minstens net zo’n grote uitdaging. Het verouderde zwembad is eigenlijk gewoon een bak puin waar ooit in is gezwommen. Tenminste, dat neem ik aan. Het zou zomaar ook een massagraf kunnen zijn. Twee jaar lang proberen Het Roer Om deelnemers Sonja en Patrick in Frankrijk iemand te vinden om de betonnen verrotte bak te renoveren, maar gek genoeg wil niemand zich eraan wagen voor minder dan 90.000 euro. Joh… waarom verbaast mij dit niets?

Waar ga je in hemelsnaam ooit vijf sterren vandaan halen? Je mag al blij zijn als je deze klerezooi überhaupt weet om te toveren tot een enigszins fatsoenlijk vakantie onderkomen. Het zal voor niemand een verrassing zijn dat ze geen maanden maar jaren achterlopen op het schema en weinig tot geen inkomen meer hebben. Als ze uiteindelijk na jaren één gites af hebben en de eerste gasten ontvangen ben ik werkelijk met stomheid geslagen. De gites zelf ziet er gelikt uit, maar de rest van het complex van de deelnemers van Het Roer Om is nog altijd dezelfde grote bende als bij aanvang. Je moet wel een aardig bord voor je kop hebben om daar gasten te durven ontvangen.

Sonja en Patrick gooien wéér het roer om

Gezien het feit dat het de hele winter voortdurend heeft geregend en het project een gebed zonder einde lijkt te worden, neemt het stel wederom een rigoureuze beslissing. Sonja en Patrick besluiten het roer nogmaals om te gooien door tijdelijk de Dordogne in Frankrijk achter zich te laten en de winter voortaan in Ras al-Khaimah in de Verenigde Arabische Emiraten door te brengen. Ze zijn dan dichter bij potentiële opdrachtgevers voor wat betreft hun werkzaamheden in de ICT branche. Op die manier kunnen ze in de winterperiode inkomen vergaren om in de zomers verder te klussen aan hun bouwval. 

Een bijzondere keuze, zeker gezien de kindjes net een beetje gewend zijn aan het Franse leven en hun plekje op school hebben gevonden. Toch heb ik wel respect voor de manier waarop Sonja en Patrick omgaan met alle obstakels in Het Roer Om. Ondanks alle tegenslagen bewaren ze continu de rust en kijken naar oplossingen in plaats van weg te zakken in de misère. Persoonlijk had je mij al in een dwangbuis af kunnen voeren.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Roer Om te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Het Roer Om op tv kunt kijken? Op televisie wordt Het Roer Om elke  vrijdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten Kijk en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron:  (c) Talpa

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 2 Het Roer Om 2023