Natte voeten in de Algarve voor Het Roer Om deelnemers Frits en Denise

In het SBS6 programma Het Roer Om verruilen Frits en Denise Scherpenzeel voor de zonnige Algarve in Portugal, waar ze een complex hebben gekocht met een woonhuis en zes vakantiehuisjes voor de verhuur. Gaat het ze lukken om hun droom te verwezenlijken, hoe zit het met vergunningen, de taal en zijn ze opgewassen tegen onvoorziene zaken? 

Waarom gooien Frits en Denise uit Scherpenzeel het roer om en verkassen naar de Algarve in Portugal?

Het jonge stel hikt aan tegen het ietwat voorspelbare leventje in Nederland. De hang naar avontuur is groot en de droom van een B&B in het buitenland lonkt. Meer zonuren, minder hectiek en meer tijd samen doorbrengen lijken de pijlers. Als een prachtig complex in de Algarve hun aandacht trekt, zijn Denise en Frits er al snel uit, ze gooien het roer volledig om en verlaten Scherpenzeel om een B&B te beginnen. Inpakken en wegwezen. Dat het complex in de praktijk iets minder geweldig blijkt, verbaast mij uiteraard helemaal niks.

Laat ik vooropstellen dat de locatie prachtig is en er idyllisch uitziet. Wie zou er niet verliefd op worden? Als ik echter hoor dat de prijs van het vakantiecomplex met zes kleine appartementjes inclusief alle kosten zo’n zeven ton bedraagt, krijg ik een kleine error in mijn kop. Frits en Denise willen in Portugal namelijk het hele bedrag voor hun het Het Roer Om emigratie richting de Algarve terugverdienen met de verhuur van vakantiehuisjes. Wellicht ben ik door schade en schande iets wijzer dan de gemiddelde millennium, want ik word hier best nerveus van. Als vervolgens blijkt dat het koppel op voorhand al op de hoogte was van de slechte staat van de daken neemt mijn error in volume toe.

Een flinke tegenslag voor het Scherpenzeelse koppel

Het meest cruciale gedeelte van deze aflevering van het SBS6 programma Het Roer Om is als Frits en Denise keuvelen over hun plannen met de vakantiehuisjes in de Algarve en Frits verheugd vertelt dat het nauwelijks regent in dit gedeelte van Portugal. Hoogstens een dag of vijf per jaar en dan heb je het over slechts een buitje. Dit gesprek lijkt het keerpunt van alles dat het jonge stel nog te wachten staat.

Het gaat regenen. Niet zomaar regenen, maar dagenlang aanhoudende plensbuien. Het regenwater weet z’n weg te vinden via de rotte daken naar de verblijven en richt daar een behoorlijke ravage aan. Het Roer Om deelnemers Frits en Denise laten aannemers in Algarve de daken renoveren en de schade in de vakantiehuisjes herstellen. Eind goed, al goed? Nee, allesbehalve dat, want de nieuwe daken blijken nog net zo lek, met zelfs nog meer waterschade als gevolg. De aannemers worden ontslagen en er worden nieuwe mensen aangenomen, maar het blijft letterlijk dweilen met de kraan open. De error in mijn kop staat inmiddels op ontploffen.

Hoe gaat het nu met Het Roer Om deelnemers Frits en Denise in de Algarve in Portugal?

Het koppel blijft echter ijzig kalm over de natte bende. Frits merkt droog op: ‘Je hebt teleurstellingen en fijne dingen in het leven, dit komt gewoon op het lijstje teleurstellingen.’ Gozer, je hebt 700.000 euro geïnvesteerd, het water loopt langs je net geschilderde muren en inkomen genereren zit er voorlopig niet in. Mis ik behalve een kleine teleurstelling iets in dit verhaal?

Terwijl ik mezelf bovenstaand afvraag ga ik even op onderzoek uit om te kijken hoe het nu gaat met Het Roer Om deelnemers Frits en Denise uit Scherpenzeel en hoe de vlag erbij hangt in hun B&B in de Algarve. Ik kan er kort over zijn, het gaat ze heel goed. Het complex en de huisjes zien er werkelijk prachtig uit en ze genieten intens van elkaar en hun nieuwe leven. Het stemt mij oprecht blij, want de gunfactor voor dit sympathieke stel is groot. Ik sluit dan ook graag af met een mooie quote die ik tegenkwam op de facebookpagina van Frits en Denise:
De toekomst behoort toe aan degenen die geloven in de schoonheid van hun dromen.

Als je ook eens wil gaan logeren bij de heerlijke vakantiehuisjes in de B&B van Het Roer Om deelnemers Frits en Denise in de streek Algarve in Portugal neem dan een kijkje op hun website voor het adres en reserveringsmogelijkheden.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Roer Om te gaan.

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Het Roer Om op tv kunt kijken? Op televisie wordt Het Roer Om elke  vrijdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten Kijk en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om / B&B Frits en Denise / Algarve Portugal

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 2 Het Roer Om