Dierenartsen Jan-Pieter en Manon worstelen met bouwval in Het Roer Om

In deze aflevering van Het Roer Om worden we meegenomen in het avontuur van dierenartsen Jan-Pieter en Manon Burger. Ze hebben hun woning in Utrecht in de verkoop gegooid om samen met hun zeven katten een B&B te gaan beginnen in het Duitse Elten. Hiervoor hebben ze een regelrechte bouwval op de kop weten te tikken die ze eigenhandig helemaal willen gaan omtoveren tot een B&B vol liefde.

Een B&B in Duitsland voor Het Roer Om deelnemers Jan-Pieter en Manon

Bij het zien van de omgeving schieten mijn vent en ik meteen in de actieve zithouding. Vanwege de belachelijk hoge Nederlandse benzineprijzen komen we namelijk regelmatig in de buurt van dit pand op weg naar Emmerich om daar onze tank vol te gooien. Het komt wel heel dichtbij nu. De reden waarom mij nooit is opgevallen dat daar een B&B is wordt mij tijdens deze aflevering van Het Roer om gaandeweg duidelijk. 

Met een grote glimlach neemt Jan-Pieter Burger de kijkers van Het Roer Om mee voor een rondleiding door het kraakpand in Duitsland. Ondertussen begin ik me viezer en viezer te voelen. In de kelder waar je makkelijk voor een heel jaar aan champignons kunt kweken schijnt de vorige eigenaar zijn eigen mancave te hebben gehad. Voor het gemak heeft deze vermaande kunstenaar zijn hele shit, of moet ik zeggen ‘scheiße’  gewoon in het pand achtergelaten. 

Is de bouwval van het dierenarts echtpaar überhaupt nog te redden?

Bij het zien van deze nieuwe aanwinst zou ik in ieder geval meteen he-le-maal niet blij zijn. Er zijn huizen in Oekraïne die er honderd keer beter bijstaan. Maar JP en Manon lijken niet echt te schrikken van het stucwerk dat stuk is. Of de verrotte balken en een waterdoorlatend dak. Ze genieten zelfs met volle teugen van het prachtige uitzicht dat door alle gaten en kieren van de aftandse hut te zien is. Tot mijn grote verbazing zijn de aanstaande B&B eigenaren laaiend enthousiast en hebben ze er ‘zin an’. Terwijl ik mij hardop afvraag of deze aflevering van Het Roer Om niet dringend behoefte heeft aan Martijn Krabbé en zijn team gaan dierenartsen Jan-Pieter en Manon er vol goede moed zelf tegenaan. 

mensrelatie_320x100_v2

Dat alle werkzaamheden, die de twee fanatiekelingen tijdens Het Roer Om avontuur uitvoeren pijn moet doen aan de ogen van de arbeidsinspectie lijkt Jan-Pieter en Manon niks uit te maken. Onder het motto ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan’  wordt de cirkelzaag vol overtuiging ter hand genomen om zonder bescherming boven op het dak even wat platen uit een restpartij te snijden. Waarom de buren stein und bein klagen over brokstukken op hun erf wordt niet begrepen.

Naar welk televisieprogramma kijken we eigenlijk?

Na een klein uur kijken naar de kamikaze acties van Manon en Jan-Pieter in Het Roer Om is het nog net zo’n puinzooi als aan het begin en dan te bedenken dat ze al acht maanden bezig zijn. Manon lijkt inmiddels een hoop grijze haren rijker te zijn en de coupe van JP lijkt ook wat dieper rood te zijn geworden. De oorzaak hiervan is een klein bedrijfsongevalletje. Hoe zeg je karma in het Duits? Hoe langer ik naar de beeldbuis kijk, des te meer ik het idee heb in een ander programma te zijn beland. Het lijkt een soort lugbere mix van de programma’s Bonje met de Buren, Een Huis Vol, Help mijn Man is Klusser en Kopen Zonder Kijken afgetopt met een vleugje Tussen Kunst en Kitch en Een Jaar van je Leven. 

Dat de werkzaamheden ook nog een halt zijn toegeroepen door klachten uit de buurt maakt pijnlijk duidelijk dat deze aflevering van Het Roer Om met Manon en Jan-Pieter geen happy ending gaat krijgen. Geen mooie afgewerkte ruimtes waar de Oh’s en Ah’s je om de oren vliegen. In ieder geval niet vanavond. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik tijdens ons volgende tanktripje niet stiekem heel even langs de bouwval ga rijden. Al is het maar om te zien of Jan-Pieter al zijn vingers nog heeft.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Roer Om te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt Het Roer Om elke vrijdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten Kijk en NLziet is deze aflevering van Het Roer Om met dierenartsen Jan-Pieter en Manon Burger en hun B&B in Duitsland terug te kijken.

Beeld bron: (c) Talpa TV

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 4 Het Roer Om 2023