De zon schijnt dankzij deze afvaller van Het Perfecte Plaatje op Reis

Het was een spannende strijd tussen deelnemers Leonie ter Braak, Numidia el Morabet en Rick Brandsteder in de halve finale van Het Perfecte Plaatje op Reis in Zuid-Afrika. Er werd hard gewerkt om net die ene foto vast te leggen waarmee een plekje in de finale kon worden verdiend. Tussen het scherpstellen, klikken en zweten door was er gelukkig ruimte voor plezier bij het vrolijke drietal. De chemie tussen de deelnemers is zo leuk dat het eigenlijk niet te doen is om iemand naar huis te sturen, maar regels zijn nu eenmaal regels en er kunnen slechts twee finalisten in de grote finale van Het Perfecte Plaatje 2023 staan.  

Halve finale van Het Perfecte Plaatje op Reis in Zuid-Afrika

Voor de eerste fotoshoot moesten de BN’ers het Ubuntu gevoel vastleggen. De betekenis van Ubuntu is ‘ik ben omdat wij zijn’ en het was de bedoeling dat deelnemers Rick, Leonie en Numidia het gevoel van samenhorigheid in de Zuid-Afrikaanse gemeenschap in het perfecte plaatje wisten vast te leggen. Maar voordat het zover was, moest het trio eerst een autorit van maar liefst vijf uur doorstaan. 

De dames hadden geen rust in hun zitvlees en schudde met hun billen op de maat van de muziek die uit de speakers kwam. Luidkeels zongen ze ‘Waka waka, eh, eh tsamina mina zangalewa’ en de chauffeur van de wagen kon nog maar net voorkomen dat de kontpartij van Leonie ter Braak in zijn nek belandde. Om verdere afleiding te voorkomen sprak Rick Brandsteder de man streng toe: ‘Keep your eyes on the road!’ 

De fotoshoots van aflevering 7

Tijdens de fotoshoot kostte het mij moeite om geconcentreerd naar de televisie te blijven kijken. Het idee achter Ubuntu is mooi en ik bewonder de gemeenschappelijke samenhorigheid, maar ik word een beetje moe van de wijze waarop dit soort initiatieven door commerciële productiemaatschappijen worden uitgebuit om kijkcijfers te scoren. Als je echt hart hebt voor het Ubuntu gevoel doneer dan geld of laat de deelnemers vrijwilligerswerk doen in plaats van op de sluiterknop van hun camera klikken om het perfecte plaatje te schieten. Er wordt immers genoeg geld binnengeharkt aan reclame-inkomsten bij het tv-programma.

De tweede fotoshoot bestond uit het fotograferen van een bruidspaar. De foto’s van Rick Brandsteder en Leonie ter Braak waren mooi, maar zeker niet spectaculair. Numidia el Morabet legde in mijn optiek het perfecte plaatje vast. Haar foto wist zoveel liefde weer te geven. Stralend, puur en enthousiast, precies alles wat Numidia el Morabet zelf ook is. 

Numidia el Morabet

De jury van Het Perfecte Plaatje was het helaas niet met mij eens en besloot dat Numidia als afvaller het programma moest verlaten. Hoewel Rick Brandsteder en Leonie ter Braak twee toppers van finalisten zijn, baal ik als een stekker dat het avontuur in Zuid Afrika voor het zonnetje van seizoen 2 van Het Perfecte Plaatje op Reis is afgelopen. Maar goed, een wijs man zei ooit ‘elk nadeel heb zijn voordeel’ en dat is ook in deze situatie van toepassing. Het zonnetje keert eindelijk terug naar Nederland.

Klik hier om alle artikelen over Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 2 van Het Perfecte Plaatje op Reis elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de halve finale van 2023 met afvaller Numidia el Morabet en finalisten Rick Brandsteder en Leonie ter Braak terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 2 Het Perfecte Plaatje op Reis 2023