Leonie ter Braak en Rick Brandsteder strijden in finale van het Perfecte Plaatje

Het is zover. Na acht weken zwoegen door de deelnemers voor de mooiste foto’s zullen we er in de finale achter gaan komen of Leonie ter Braak dan wel Rick Brandsteder zich de winnaar van Het Perfecte Plaatje op Reis 2023 mag noemen. De finalisten van het RTL4 programma wisten de afgelopen afleveringen hun medekandidaten op indrukwekkende en soms hilarische wijze één voor één naar huis te schieten vanuit het prachtige Zuid-Afrika.

Finale Het Perfecte Plaatje 2023

We hebben de afgelopen weken al veel van het mooie Zuid-Afrika voorbij zien komen, maar in de finale van Het Perfecte Plaatje op Reis gaan de finalisten Leonie ter Braak en Rick Brandsteder op safari op zoek naar de Big Five. Dat moet een beestachtig mooie laatste aflevering worden. Zoals altijd is er ook in de finale 2023 een bescheiden rolletje weggelegd voor presentator Tijl Beckland die er overduidelijk van geniet om in the picture te staan. Het nummer ‘Focus on me’ uit de begintune lijkt dan ook speciaal voor hem te zijn uitgezocht.

Begrijp me niet verkeerd, er is niks mis met een beetje humor in Het Perfecte Plaatje Op Reis, maar verwacht niet dat ik bij ieder dubbelzinnige opmerking van Tijl meteen over de grond lig te rollen van het lachen. Als ik een Lama wil zien ga ik wel naar een kinderboerderij. Vanavond kijk ik voor Rick en Leonie. Beiden hebben ze inmiddels een speciaal plekje veroverd in mijn hart. De een door zijn openheid en mooie kijk op de dingen, de ander door haar georganiseerde chaos en de -schijt aan alles ik ga er gewoon helemaal voor- mentaliteit.

Markante koppen

Voor de eerste finaleopdracht van Het Perfecte Plaatje Op Reis 2023 moeten de fotografen op pad om een portret te maken van een markante local. ‘Een kop die pakt maakt al voor 80% de foto’, aldus William Rutte. Tijl informeert naar het plan van aanpak van Leonie ter Braak. Hoe stap je op een vreemde af en verleid je hem als model te fungeren voor je portret? Leonie hoeft hier niet lang over na te denken. Ze licht haar shirt op en gooit haar twee vriendinnen in de strijd. Een foto van de markante kop die Rick Brandsteder trekt bij het zien van de twee troeven had Leonie vast de winnende foto opgeleverd, zij het dat Rick geen local is.

Wonder boven wonder lukt het de finalisten Rick Brandsteder en Leonie ter Braak in Het Perfecte plaatje Op Reis om in het uitgestorven dorpje Albertina twee markante figuren te vinden voor hun portret. De vrouwelijke verleidingen van Leonie bleken niet nodig. Het gerace van de twee finalisten door de Zuid Afrikaanse natuur op weg naar de overnachtingslocatie leverde een hoop opwaaiend stof, maar helaas geen voordeeltje op. Dit tot grote teleurstelling van Leonie.

Finalisten op zoek naar de Big Five

De tweede finaleopdracht van Het Perfecte Plaatje Op Reis 2023 is het maken van een Fine Art zelfportret tijdens het Gouden uur. Als ik terugkom uit de keuken met een glas cola, zie ik Leonie ter Braak in badpak onder een lampenkap staan terwijl ze wild om zich heen slaat. Wanneer ik vervolgens mijn blik naar links richt ben ik getuige van Brandsteder junior die met ontbloot bovenlijf en een vlam onder zijn gat over een kanon hangt. Klaar om afgeschoten te worden naar de maan. Ik ben blij dat hij zichzelf een mafkees noemt, dan hoef ík het tenminste niet te doen.

Ik maak een sprongetje van vreugde als de finalisten van Het Perfecte Plaatje Op Reis 2023 eindelijk door Tijl uit hun bed worden getreiterd om te beginnen aan hun allerlaatste shoot. Leonie ter Braak en Rick Brandsteder gaan op weg met een privégids op zoek naar de Big Five. Terwijl gids Marco in het begin als een ‘curling-ouder’ over Leonie waakt, en haar de jeep niet uit laat gaan voor het maken van het perfecte plaatje, lijken Rick en zijn gids Ben vanaf de eerste minuut op één lijn te zitten. Als Rick bij Ben op schoot kruipt voor de ultieme foto zien we hem bemoedigend over de rug van Brandsteder aaien in een poging het perfecte maatje te zijn. Persoonlijk had ik hem een hengst verkocht. Het risico alleen tussen de wilde dieren achtergelaten te worden had ik daarbij voor lief genomen.

Leonie ter Braak wint finale 2023

Blijkbaar kun je in deze aflevering van Het Perfecte Plaatje op Reis door je eerst zo overbezorgde gids zomaar alleen gelaten worden met een hongerige kat. En dat ook nog met een volle geheugenkaart. Gelukkig hoeft Leonie haar shirt niet omhoog te gooien om de imposante Cheetah te verleiden tot een prachtig portret. Beiden finalisten leveren een prachtig drieluik af maar uiteindelijk mag Leonie Ter Braak zich de winnares van Het Perfecte plaatje op Reis 2023 noemen. Inmiddels heb ik op mijn laptop al een prachtige rondreis door Zuid-Afrika gevonden. Vertrek vanaf Schiphol? Nou nee, dank je. Burgers Zoo here I come.

Klik hier om alle artikelen over Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de avonturen van de deelnemers van Het Perfecte Plaatje op Reis 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 2 van Het Perfecte Plaatje op Reis elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de finale van 2023 met finalisten Rick Brandsteder en Leonie ter Braak terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Het Perfecte Plaatje op Reis / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 2 Het Perfecte Plaatje op Reis 2023