Kanjers van het klusteam van Help, Mijn Man is Klusser redden Robert uit dal

Plotsklaps heeft RTL4 de programmering op de dinsdagavond voor september 2023 omgegooid en het datingprogramma Samen Uit, Samen Thuis moet plaats maken voor een uit de mottenballen gehaalde aflevering van Help, Mijn Man is Klusser met deelnemers Robert en Robin uit Steenbergen. Waar ik normaal gesproken gruwel van uitgekauwde herhalingen, maak ik voor John Williams en het fenomenale klusteam graag een uitzondering.

Loodzware tijd voor Help, Mijn man is Klusser deelnemers Robin en Robert uit Steenbergen

Als je naar Help, Mijn Man is Klusser gaat kijken dan weet je één ding zeker; het wordt lachen of janken. Het programma is een lopend all you can eat buffet voor het emotieregulerende gebied dat onder je dakpan in de hersenen verstopt zit. Met een hongerige grijze massa zap ik vol verwachting naar RTL4. Dat het een aflevering wordt zonder leedvermaak is al snel duidelijk. Geen losgeslagen gekkies als ‘doe het zelvers’, maar een jong koppel dat een loodzware tijd achter de rug heeft.

Help, Mijn Man is Klusser deelnemers Robin en Robert uit Steenbergen hebben in 2021 hun dochtertje Nowi van 3 weken oud verloren en zijn in een diep gat beland. De onderste verdieping van het huis is redelijk op orde, maar de bovenverdieping ziet eruit alsof er een orkaan doorheen heeft geraasd. Het enige kamertje wat netjes lijkt te zijn is de kamer van de 4-jarige Vivé, maar schijn bedriegt. Het dakraam van de kleine meid is niet geïsoleerd waardoor het ‘s nachts behoorlijk koud kan zijn.

John Williams en het klusteam laten Robert weer lachen

Dat John Williams en het klusteam als redders in nood de boel weten te fixen, hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen. Wat dat betreft is het programma net zo voorspelbaar als het zonnetje in de lucht. Want wat er ook gebeurt, de grote gele skippybal komt altijd weer op om onze aardkloot te verwarmen. Wel verrassend is om te zien hoe de klussers de depressieve Robert voor het eerst in lange tijd weer aan het lachen krijgen.

mensrelatie_300x250_v2

De aanwezigheid van de kerels van het klusteam doet wonderen en als ware hulpverleners weten ze precies de juiste snaar te raken bij de sombere man. Daar kan geen pillendraaiende fabrikant van antidepri pilletjes tegenop. Ook Help, Mijn Man is Klusser presentator John Williams, die soms best een irritante klier kan zijn met zijn wijzende vingertje, pakt de begeleiding van deelnemers Robert en Robin formidabel aan. 

Morgen weer een nieuwe dag

Aan het eind van het programma begint eindelijk de zon weer te schijnen voor de ouders van Vivé en Nowi. Met een goed gevoel droog ik mijn tranen in de wetenschap dat ik er morgenochtend uit zal zien als een wanstaltig gedrocht met bloeddoorlopen gezwollen ogen van al het gejank. Mijn collega’s zullen zich bescheuren over mijn verrotte kop. Maar dat geeft niet, want ook morgen komt de zon gewoon weer op.

Meer artikelen lezen over Help, Mijn Man is Klusser.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie is Help, Mijn Man is Klusser elke dinsdag om 20:30 te zien op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is aflevering 3 van seizoen 15 met Robert en Robin uit Steenbergen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » Help Mijn Man is Klusser Jorit zegt het gewoon