Kind groeit al ruim 6 jaar op tussen schimmels in Help, Mijn Man is Klusser

Help, Mijn Man is Klusser speelt zich deze week af in het Groningse dorpje Farmsum bij Robert en Patricia. Als je een zwakke maag hebt is het wellicht niet verstandig om dit artikel te lezen, want de situatie waarin het echtpaar leeft is behoorlijk onsmakelijk. Volgens moeder Patricia is de woning al 10 jaar lang in slechte staat. Lees hier het schokkende verhaal over een jong gezin dat de gezondheid van zichzelf en hun dochtertje op het spel zet.

Een trieste situatie in Farmsum voor de dochter van Robert en Patricia

Stel je voor; je bent een meisje van 6 jaar oud. Van baby af aan weet je niet beter dan dat er op de muren en plafonds een zwarte laag zit. Zindelijk worden heb je gedaan op een wc met viezigheid aan de muur en elke keer als je onder de douche gaat is het plafond boven je hoofd bezaaid met gitzwarte prut. Schimmel die je inademt als je jezelf aan het wassen bent om schoon te worden. Terwijl mama en papa zich vooral druk maken om auto’s in de loods, groei jij op tussen de schadelijke schimmelresten. Dat is het verhaal van Myrthe, het dochtertje van Help, Mijn Man is Klusser deelnemers Robert en Patricia uit Farmsum.

Als stukjestikker voor Tv-Vrouw zit ik met afschuw naar de herhaling van het klusprogramma op RTL4 te kijken. Het is de bedoeling om een humoristisch artikel te schrijven over de aflevering, maar ik zou bij God niet weten hoe. De situatie is daar te triest voor.

Waarom hebben deze Help, Mijn Man is Klusser deelnemers hun prioriteiten niet op een rijtje?

Moeder Patricia legt de verantwoordelijkheid voor de staat van het wanstaltige krot vooral bij haar man neer. Als ze aan John Williams haar beklag doet en als excuus gebruikt  ‘Robert is niet thuis, Robert ziet het niet, Robert komt alleen thuis om te eten en slapen’, zakt mijn broek tot 5 kilometer onder zeeniveau. ‘Patricia staat toe dat haar kind al 6 jaar opgroeit in de gore schimmel’, schreeuw ik naar de tv. Misschien niet netjes, maar het liefst zou ik de dame aan haar rechter oorlel door de televisie trekken. 

mensrelatie_468x60_v1

Mijn verontwaardiging zwelt op als blijkt dat het stel nog een huis heeft waar zelfs mos in de woonkamer groeit. Als de ouders vervolgens ook nog een loods vol met auto’s en blinkende motoren in bezit blijken te hebben komt het stoom met volle kracht uit mijn oren. Het is toch te gek voor woorden dat een kind al 6 jaar schimmels inademt en de ouders ondertussen met auto’s spelen alsof er niks aan de hand is. 

Bij achterstallig onderhoud aan een huis door ziekte, geldgebrek of onkunde kan ik mij nog iets voorstellen, maar Help, Mijn Man is Klusser deelnemers Robert en Patricia hebben geld, zijn lichamelijk in staat om de woning op te knappen en pa is warempel timmerman.

Het klusteam en John Williams helpen vanwege het kind

John Williams geeft duidelijk aan dat hij en het klusteam enkel te hulp schieten omdat er een kind in het spel is. Dat is prijzenswaardig, maar wellicht is een melding bij een professionele hulpverlener beter op zijn plaats. Al is het maar om in de gaten te houden dat de leefomgeving van de kleine meid schoon wordt en blijft. Gezien de enorme puinzooi is er namelijk onvoldoende tijd om het hele huis woonklaar te maken en het werktempo wat Robert de afgelopen jaren heeft getoond is niet bepaald hoopgevend.

Laten we maar hopen dat de ouders goed wakker zijn geschud en hun dochtertje Myrthe geen langetermijnschade zal ondervinden van 6 jaar lang schadelijke schimmels inhaleren.

Meer artikelen lezen over de afleveringen die in 2023 zijn uitgezonden van het RTL4 programma Help, Mijn Man is Klusser.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie zijn de herhalingen van Help, Mijn Man is Klusser in september 2023 elke dinsdag om 20:30 te zien op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet is aflevering 8 van seizoen 15 met Robert en Patricia uit Farmsum terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 15 Help Mijn Man is Klusser 2023