Ambieert presentator John Williams stiekem een carrière als framboos?

Mieke en groenteboer Gert-Jan wonen al 30 jaar in een bouwval in Tricht, maar dat is helemaal niet erg want John Williams komt als reddende engel met het klusteam van het RTL4 programma Help, Mijn Man is Klusser om het bejaarde echtpaar te redden. Het huis blijkt echter in een wel heel bijzondere staat te verkeren.

Presentator schrikt van bouwval met urinegeur én zwembad in Help, Mijn Man is Klusser

‘Ik denk dat ze hier zelden een bruine Flip hebben gezien’, zegt John terwijl hij verkleed als een genetisch gemanipuleerde framboos richting de woning loopt. Tricht is een plaatsje in de Betuwe streek en dat is een mooi excuus voor de presentator om zich te vermommen als de zoete vrucht. Gert-Jan kan zijn ogen niet geloven en denkt in eerste instantie dat hij in de zeik wordt genomen.

Hoewel een monsterlijk grote framboos reden genoeg is om je het apezuur te schrikken, blijft de man opvallend rustig. John Williams en het klusteam van Help, Mijn Man is Klusser daarentegen krijgen een driedubbele hartverzakking als ze het huis van Gert-Jan en Mieke betreden. De zooi, maar vooral ook de penetrante lucht van urine doet de klushelden naar adem happen. Ze worden nog net niet door een ambulance met gillende sirenes afgevoerd om aan de beademing te worden gelegd, al scheelt het niet veel.

De charme van groenteboer Gert-Jan en Mieke uit Tricht

Hoofdschuddend zit ik voor de tv, maar mijn vooroordelen smelten weg zodra het oude echtpaar begint te praten. Het zijn lieve, grappige mensen die een zware tijd achter de rug hebben. De koddige marktkoopman Gert-Jan heeft een uitstekend gevoel voor humor. Hij is wel zo dwars als het achtereind van een varken en maakt het de mannen van het klusteam niet makkelijk.

mensrelatie_300x250_v1

Sowieso hebben John Williams en de klussers een ware uitdaging voor de boeg, want het huis is nogal euh… Hoe omschrijf ik dat in hemelsnaam? Weet je hoe een zwembad, sauna en jacuzzi eruitzien? Voeg daar in gedachten een bouwval aan toe en visualiseer door sigarettenrook vergeelde muren. Nog een vloer gemarineerd in honden- en kattenurine erbij en hoppa je staat in het huis van de groenteboer. Kom gezellig een bakje koffie doen bij dit echtpaar. Koekje d’r bij?

Zoals altijd komt het ook in deze aflevering van Help, Mijn Man is Klusser weer goed, waardoor Mieke en Gert-Jan in alle rust kunnen genieten van hun nieuwe woonkamer. Als RTL4 nu eindelijk eens een nieuw seizoen van het klusprogramma uit gaat zenden in plaats van herhalingen, dan komt het met de kijkers ook goed. Nu alleen nog John uit dat frambozenpak zien te krijgen…

Meer artikelen lezen over de afleveringen die in 2023 zijn uitgezonden van het RTL4 programma Help, Mijn Man is Klusser .

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie zijn de herhalingen van Help, Mijn Man is Klusser in september 2023 elke dinsdag om 20:30 te zien op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet is aflevering 7 van seizoen 15 met groenteboer Gert-Jan en Mieke uit Tricht terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4