Annechien is haar stakende man beu en schakelt Help, Mijn Man is Klusser in

Een wanhoopskreet van schoonheidsspecialiste Annechien zorgt ervoor dat John Williams afreist naar Zeeland. Al ruim 3 jaar is haar huis een bende en ze is het helemaal zat. De klussende kerel in kwestie is echter het gezeur van zijn vrouw zat en is in staking gegaan. Hoog tijd voor het team van Help, Mijn Man is Klusser om het huis van Annechien en Ricardo uit Middelburg een bezoekje te brengen.

De mentaliteit van deelnemers Annechien en Ricardo

Het is dinsdagavond en uit angst om in slaap te vallen bij het programma We zijn er Bijna besluit ik af te stemmen op RTL4. Een oude aflevering van Help, Mijn Man is Klusser staat op het menu van deze druilerige dag in september. Het voelt als een thuiswedstrijd aangezien de deelnemers van deze week slechts 5 kilometer bij mij vandaan wonen. ‘Hopelijk zijn ze een beetje te pruimen, anders denkt iedereen dat we in Zeeland een stelletje uit de klei getrokken onderontwikkelde pummels zijn’, app ik naar een vriendin.

Het blijkt gelukkig reuze mee te vallen, want het kibbelende echtpaar praat zonder dialect, draagt geen klederdracht en onderaan hun benen bungelen geen kanariegele klompen. Wat wel typisch Zeeuws is aan het koppel is de onmiskenbare nuchterheid waar de provincie om bekend staat. Recht door zee met een scheutje lompheid en een lichtelijk gebrek aan tact is een houding waar wij Zeeuwen ons prettig bij voelen. Het zal waarschijnlijk een bijwerking zijn van al het zilte zeezout dat de hersenen langzaam aantast. En die stalen plaat voor onze kop is nu eenmaal strikt noodzakelijk als je zo dichtbij een kerncentrale woont.

Weet Help, Mijn Man is Klusser presentator John Williams door de muur van Ricardo heen te breken?

Voor John Williams is de Zeeuwse mentaliteit duidelijk even wennen en zijn ogen worden dan ook zo groot als schoteltjes als hij hoort hoe Annechien en Ricardo met elkaar omgaan tijdens de opnames voor Help, Mijn Man is Klusser. De presentator herpakt zich echter gauw en geeft zowel de klager als klusser een preek waar dr. Phil jaloers op zou worden. Ricardo heeft er zelfs een slapeloze nacht van, maar weet de schop onder zijn kont wel te waarderen. De staking lijkt voorgoed verleden tijd te zijn en hij gaat druk aan de slag.

De klusser blijkt al gauw een doe-het-zelver van het niveau Buurman en Buurman, waardoor het nodige faliekant mis gaat. Zo sneuvelt er een tegel, wordt de vloer verkeerd gelegd en is het diploma ‘Behangen voor dummies’ nog lang niet in zicht. Dat hij fouten maakt, geeft niks, maar dan moet Ricardo daarna niet zeiken dat de klussers het niet goed hebben gedaan. Blijkbaar is Annechien niet de enige die zeurt. Zou het overmatige gemekker soms ook een trekje van mensen uit Zeeland zijn? Het wordt mij te heet onder mijn voeten, dus laat ik maar gauw stoppen met dit artikel voordat ik mijn eigen Zeeuwse graf graaf.

Meer artikelen lezen over de afleveringen van het RTL4 programma Help, Mijn Man is Klusser.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie zijn de herhalingen van Help, Mijn Man is Klusser in september 2023 elke dinsdag om 20:30 te zien op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is aflevering 6 van seizoen 15 met schoonheidsspecialiste Annechien en Ricardo uit Middelburg terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 15 Help Mijn Man is Klusser 2023