Expeditie Robinson: Koekje d’r bij?

Expeditie Robinson 2022

Chatilla van Grinsven was vorige week zo blij dat ze Expeditie Robinson nog niet hoefde te verlaten en naar afvallerseiland mocht. Ze kan haar geluk dan ook niet op, op het moment dat ze mighty Mike Weerts treft als ze van de boot af stapt. Euforisch vliegt ze hem in de armen. Dit wordt lachen, gieren en brullen met zijn tweeën. 

Mike zit echter op een heel ander level. Hij is allesbehalve blij dat hij Chatilla hier tegen het afgetrainde lijf loopt. Vorige week zat hij nog in zak en as, omdat hij zonder eten naar bed moest terwijl de rest van de club aan het samensmeltingsdiner zat. Maar inmiddels is het tij gekeerd. Hij vindt het heerlijk om de hele dag in zijn blote tampeloeres rond te wandelen en heeft totaal geen behoefte om die edele delen nu opeens te moeten bedekken. 

Geen gezeur 

Mike Weerts heeft inmiddels zo’n honger dat hij ervan begint te hallucineren en hij moet er niet aan denken dat hij nu zijn eten moet gaan delen met die gekke ballengooister. Door de de honger krijgt hij er geen zinnig woord meer uit. Hij weet niet eens meer welke dag het is. En eigenlijk vindt Mike dat dus helemaal prima. Heeft hij ook geen gezeik van zijn vrouw over dat hij ‘vuilnisdag’ vergeten is. Dat gezeur altijd. Ze heeft toch twee handen? Zet lekker zelf die kliko aan de weg. Chatilla heeft nog niks door en voert in haar beleving de mooiste gesprekken met Mike en zijn ontbindende hersenpan. Maar wat maakt het uit? De waarheid is hoe je haar zelf beleeft toch?

Last op de schouders

Voor de andere deelnemers van Expeditie Robinson 2022 is er geen tijd voor slappe gesprekken. Er moet keihard gestreden en gekonkeld worden. Vincent Vianen lijkt het volgende doelwit, maar dan mag hij natuurlijk geen immuniteit winnen. Harry Piekema is blij dat zijn hoofd nog steeds niet op het hakblok ligt, ondanks dat hij tijdens de proef toch alweer die zwarte stem te pakken had. 

Dat er in deze aflevering van Expeditie Robinson onder zijn toeziend oog ladingen kiloknallers over de balk gejekkerd worden helpt overigens niet mee voor het concentratievermogen van Piekema. Harry voelt die types van Wakker Dier alweer in zijn nek hijgen. Voor hij het weet ligt hij weer op het matje bij de hoge baas van de Appie, met zijn pootjes omhoog te smeken om nog één kans.

Bewijsmateriaal verduisteren

Harry besluit zijn kiloknallers zo snel als hij kan bij Thijs Boermans om de nek te hangen. Kunnen ze hem in ieder geval niets maken en die mooiboy hoeft maar één keer met zijn ogen te knipperen en werkelijk alles wordt hem vergeven. Thijs zou zijn eigen geliefde nog van een klif kunnen gooien en ze landt zacht in een dikke berg katzwijm, of was het nu slakkenslijm? Helaas verliest Thijs door al die extra kilo’s wel de strijd en is het Niels die met de stroopwafels naar winnaarseiland vertrekt. Tot groot genoegen van Thijs is Niels de beroerdste niet en neemt hij Thijs en London wel mee. Dat wordt smikkelen.

Klikspaan

Het doek lijkt te gaan vallen voor Vincent Vianen. Hij heeft geen immuniteit gewonnen, dus niets lijkt de groep in de weg te staan om deze ijzersterke speler uit het spel te wippen. Niek Roozen krijgt echter vlak voor het moment suprême wroeging en besluit zijn verbale diarree niet meer binnen te houden. Hij biecht alles op aan Vincent en die weet nu dat hij het haasje is. Of misschien wel wás? Vincent vertelt gauw aan  iedereen die het horen wil, wat voor vuile Judas Niek is en de blauwe kijkers van Thijs kleuren voor een fractie van een seconde helder rood. Wat flikt Niek nou?!

Met lege handen

Thijs Boermans weet even niet hoe hij nu zo snel moet schakelen en blijft maar bij het oude plan om Vincent uit Expeditie Robinson te lozen. Die verrader Niek Roozen pakt hij nog wel een andere keer. Dat je een knapperd bent betekent kennelijk nog niet dat je het geluk aan je zijde hebt. Thijs gokt verkeerd want Vincent heeft wel twee kokers maar helaas geen immuniteitsmunt. Thijs zet zijn plunder dus in voor niks, noppes, nada.

Bijltjesdag

Niet alleen Chatilla van Grinsven en Mike Weerts voegen zich bij de afvallers, maar ook Vincent Vianen moet Expeditie Robinson verlaten. Hij is voor iedereen de gevierde held die snel weg gebonjourd moet worden. Anders kunnen ze het zelf wel vergeten. Eén voor allen en ieder voor zich, zoiets. Natuurlijk maakt Vincent nog een kans om via afvallerseiland terug in het spel te komen. Als hij daar aankomt eerst maar eens zijn jongeheer lekker vrij laten. Daarna zien we wel weer verder.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je het afscheid van afvallers Chatilla van Grinsven en Mike Weerts in Expeditie Robinson gemist of wil je weten hoe Thijs Boermans en de andere deelnemers het er vanaf hebben gebracht? Kijk het programma dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 11 seizoen 22 Expeditie Robinson 2022