Expeditie Robinson: Iliass Ojja stapt in injectienaald

Expeditie Robinson 2022

In aflevering 10 van Expeditie Robinson 2022 draait alles om de samensmelting. En om vreten op aarde, dat ook. Behalve voor Mike dan, die gaat heel alleen kerstfeest vieren op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan. Hij was gewoon niet on fire vandaag, maar hij ontsteekt wel in blinde woede bij de gedachte aan zijn kornuiten al schransend aan de feesttafel. Een arsenaal aan scheldwoorden waar de Meilandjes jaloers op zouden zijn, verlaat Mike zijn mond. Gelukkig is er niemand die er aanstoot aan kan nemen. Hij zit immers in zijn dooie uppie op afvallerseiland met slechts een klein slingeraapje als stille getuige. Hij hoeft aan niemand uit te leggen hoe dat voelt, denkt hij.

Vaarwel publiekslieveling

Nou, dat zal je nog verbazen Mike. Behalve Robinson Crusoe en wat BN’ers waarvan het grootste deel inmiddels in de vergetelheid is geraakt, zijn er weinig mensen die je ervaring delen. Ik zou een carrière als inspirational speaker zeker nog niet uitsluiten. We hangen aan je lippen. Als je ooit nog van dat ellendige eiland af komt tenminste. 

Niet alleen Mike, maar ook één van mijn favorieten van het eerste uur heeft Expeditie Robinson 2022 verlaten. Iliass Ojja stapte in een aangespoelde injectienaald en kreeg hier toch wel heel lugubere gedachten bij, zo vlak voor Halloween. Ik geef je geen ongelijk jongen, better safe than sorry. Ga jij maar weer lekker terug naar je veilige, voorspelbare leventje bij de Mocro Maffia. We gaan je wel ontzettend missen bij Expeditie Robinson, ouwe boef.

Over de grens

Never a dull moment met Iliass en ook niet met Harry. Als je dacht dat Iliass een bad boy is, dan ken je Harry Piekema nog niet. Als eerste van alle deelnemers van seizoen 17 van Expeditie Robinson 2022, schuift hij samen met zijn team aan bij het samensmeltingsdiner. Een memorabel moment. Likkebaardend aanschouwen ze het voedsel en de lege maagjes huilen van geluk. Stoute Harry stelt voor om alvast een tomaat te jatten voordat de rest er is. Ja ja, Harry Piekema is living on the edge.

Samensmelten

Samensmelting, het is een beetje een gek woord toch of niet? Op de een of andere manier heb ik er toch een beetje een vieze associatie bij. Van twee mensen die hun oerdriften volgen bijvoorbeeld. Is toch vaak een zweterige bedoening. Twee gelijkgestemde zielen die samensmelten tot één liefdespaar dan? Hou op, schei uit. Het is 2022 en precies 50% van dit soort taferelen eindigt in een vechtscheiding. Het lijkt me daarom heel verstandig als een ieder van deze soulmates zichzelf kan bedruipen en er helemaal niets samen smelt. Mijn kinderen laten die verrekte waterijsjes vaak samensmelten op de  salontafel. Gewoon omdat het kan. Nee, samensmelten en ik, dat gaat hem niet worden.

Stil

Dziva Kusenuh denkt hier totaal anders over. De dag van de samensmelting bij Expeditie Robinson 2022 is de mooiste dag van haar leven. Ze heeft niet verloren, ze mag eten én praten met heel veel gezellige mensen. Daar snap ik dus persoonlijk nog minder van hè. Als ik honger heb en ik kan eindelijk eten, dan moet je dus niet met me praten. Ik ben een stille genieter. Totdat alles naar binnen gewerkt is, pas daarna gaat de kakelschuur weer open.

Lekker knuffelen

Alsof er nog niet genoeg ranzigheid om het woord ‘samensmelten’ heen hangt, gaan de ongewassen deelnemers van Expeditie Robinson, elkaar ook nog eens uitgebreid lopen knuffelen. Niek Rozen schroomt zelfs niet om Nicolette Kluijver mee de ondergang in te nemen. Hij geeft haar een dikke knuffel en besmeurt haar met liefde. Dit is het moment dat bij mij de smetvrees, waarvan ik niet wist dat ik hem in me had, in een rotvaart naar boven komt. Ik voel het zure gal al in mijn keel branden Hoe lang heb je niet gedoucht man? Dit is zo smerig! En dan dacht ik dat ik best wat gewend was. Met de spuitluiers nog vers in het geheugen besluit ik toch, dat het nog altijd erger kan.  

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 9 van Expeditie Robinson 2022 gemist? Kijk dan op Videoland terug naar de samensmelting.

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 17 Expeditie Robinson 2022