Expeditie Robinson: Gargamel trekt aan het kortste eind

Expeditie Robinson 2022

Je hebt vrienden en je hebt vijanden. Met een vriend als Devrim Aslan heb je wat mij betreft geen vijanden nodig. Meneer Aslan is zo iemand die je na het stappen liever niet tegen wil komen in een donker steegje, omdat je bang bent dat je niet voor jezelf instaat en pardoes je broodje shoarma in zijn porem zal duwen. Devrim is zelf best content met zijn signature eigenschappen. Hij heeft het toch maar mooi voor elkaar gekregen nog vol energie in het spel te zitten. Nu kan dat natuurlijk ook komen doordat hij nog niet zoveel uitgevoerd heeft op het eiland.

Al met al is Devrim een eikel aan een mooie boom. Juist als ik mij realiseer dat zelfs deze omschrijving mijn gevoelens voor Devrim geen eer aan doen, spreekt Iliass Ojja de legendarische woorden die exact al mijn hersenspinsels omvatten. Devrim is  volgens Iliass ‘de Gargamel van Expeditie Robinson 2022 en het publiek zal hem haten.’ Je had het niet beter kunnen verwoorden man. 

Schiet op..

April Darby trekt Devrim Aslan voor geen meter en had het liefst de kogel van de immuniteitsproef vol op ´de quizmaster´ afgevuurd. Ze heeft Ferry aan haar zijde, maar Iliass is wel gekkere mensen om zich heen gewend en is wel in voor een beetje Smurfjes plagen. Waar London van team groen absoluut niet wil snijden in zijn eigen team, kan April niet wachten om haar stuk vreten aan de haaien te voeren. En terecht. Ik haal opgelucht adem wanneer het team van April en Devrim, ondanks de sniper skills van Iliass,  de proef verliest en de mogelijkheid ontstaat om Gargamel een trap onder zijn hol te geven. Maar gaat dit ook lukken?

Laat maar hangen

Op de captainsproef  van deze aflevering van Expeditie Robinson. Het zijn April, Dziva en Vincent die het breed laten hangen. Rick laat het touw elke keer verder vieren, waardoor er zonder twijfel één van de drie binnen no time head first het water in gaat. Rick zegt dat hij het niet leuk vond om te doen, maar heb heeft hij van zijn moeder niet geleerd dat je niet mag jokken. Wat een Pinokkio! Hij had al geen bescheiden neus, maar dit gaat er niet bij helpen. De glinstering in zijn ogen verraadt zijn plezier, dus geeft dat rad nou maar gewoon nog een flinke zwieper.

Bondje hier, bondje daar

Bij team oranje smelten bij het knapperende kampvuur de ijskappen tussen Chatilla van Grinsven en Dennis Wilt. Chatilla heeft natuurlijk al een bondje met Vincent van Vianen en Harry Piekema. Maar Vincent heeft ook weer een bondje met London en Niek. Zou London eigenlijk weten dat hij met iedereen bondjes heeft of is dat toch een beetje de fantasie van de heren? 

Iedereen bij Expeditie Robinson houdt van London, maar London houdt vooral van zijn taart. En daar gaat hij dus echt niet in snijden. Als Devrim de Gargamel van het stuk is, dan is London Sinterklaas. Alle kindertjes geloven heilig in hem, maar ze kunnen nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Het is dus helemaal zo dom nog niet van Chatilla om zich toch wat meer open te stellen voor Dennis. Na een heftig verhaal over zijn verloren zoon, slaan ze de handen ineen. Een beetje steun en warmte van Chatilla is precies wat hij nodig had. Het is je gegund kerel.

Tot ziens en de groeten

April en Ferry Weertman zijn het er roerend over eens dat Devrim op moet pleuren, maar de meerderheid lijkt hen niet te steunen. Zitten ze dan écht nog een week met hem opgescheept? Er komt zowaar hulp uit onverwachte ‘Oosthoek’. Het is Niels die toch een geweten blijkt te hebben en de quizmaster overtreft met zijn eigen spelletjes. Devrim Aslan verdrinkt in de brouwsels van zijn eigen toverpot en mag zich vanaf nu scharen bij de deelnemers van Expeditie Robinson 2022 die het eiland als afvallers hebben moeten verlaten. Beter laat dan nooit. 

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 8 van Expeditie Robinson 2022 gemist? Kijk dan terug hoe Devrim Aslan het eiland moet verlaten op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 8 Expeditie Robinson 2022