Expeditie Robinson: Als je hoort dat je niet op het kinderfeestje mag komen

Expeditie Robinson 2022

Hoewel het groepje inmiddels net zo snel uitdunt als de haardos van sommige deelnemers van Expeditie Robinson 2022, staat vandaag in het teken van jeugdige spelletjes. Er wordt volop tikkertje én pakkertje gespeeld en wie anders dan Niek Rooze floreert er in deze aflevering. Hij stond immers zelf vorige week nog met zijn veel te grote rugtas op het schoolplein. 

Heb je deze week Expeditie Robinson gemist, dan zal ik je even bijpraten. De teams worden gehusseld en dat zorgt voor een hoop reuring op de nieuwe apenrotsen. De racekak daarentegen lijkt de enige stabiele factor bij BN’ers, hoewel er ook iemand is die al elf dagen (!) niet heeft gepoept. Oké dan…wat heb je liever vraag je, je af.

De jacht is geopend

De leiders battle vraagt in aflevering 5 van Expeditie Robinson om jagers. Team paars kiest Juultje Tieleman en ik vind dat nog helemaal niet zo’n gekke keuze. De Youtuber jaagt op de views met alles wat ze in zich heeft en draait haar hand niet om voor een potje bedelen om een duimpje omhoog te scoren. Die meid moet je niet onderschatten. 

Weerman Dennis Wilt jaagt mensen vooral tegen zich in het harnas en Niek jaagt zich met zijn onuitputtelijke energie een slag in de rondte in de kroeg. Een bijzonder clubje jagers bij elkaar. Niek wint zonder moeite het potje tikkertje. Logisch ook wel. Hij heeft het meest geoefend en vliegt als een jonge hinde door het water. Juultje stond in de tikkertjes leeftijd al met een camera in haar hand op de selfiestand en Dennis staarde liever wat naar de lucht, op zoek naar een volgende regenwolk om te analyseren.

Ondertiteling graag

Dat de deelnemers van Expeditie Robinson nieuwe teams mogen kiezen, komt als een grote verrassing want nu moeten ze afscheid nemen van hun ‘matties’. Ik zal wel heel oud zijn, maar kunnen we sowieso ondertiteling krijgen voor alle verbale diarree die de ondervoede mondjes verlaat? Ik ben opgegroeid in Amsterdam, maar volg echt de helft niet van de slang die gebezigd wordt. 

Het clubjes kiezen is weer net zo tenenkrommend als tijdens de gymles in de tweede klas. Niek laat z’n sterke zorgpapa Harry Piekema vallen als een baksteen, voor iemand waarvan hij denkt dat hij wel ‘chill’ is. En dan vinden we het gek dat de oudjes van Nederland wakker liggen over hun toekomst?

Mixen en matchen

Had ik net scherp op het netvlies welke deelnemers in welk team op ieder Expeditie Robinson eiland zat én wat de bekende koppen allemaal uitvreten in het dagelijks leven, wordt alles door elkaar gehusseld. De BN’ers moeten er zelf ook even aan wennen en er wordt angstvallig naar bondjes gezocht. Ook hier weer een déjà vu naar de eerste dag op de middelbare school. 

Devrim Aslan weet niet hoe snel hij Dennis door het slijk moet halen bij Iliass Ojja, maar llias neemt het nuchter op. Dit kinderachtige geneuzel is peanuts vergeleken bij de ‘Mocro Maffia praktijken’ waar hij jarenlang mee te stellen gehad heeft. 

De goede ouwe tijd

Tijdens de immuniteitsproef wordt er pakkertje gespeeld alsof er examen gedaan wordt op het CIOS. Dennis Weening ziet een goede kans om zichzelf hier te profileren. Hij deed dit soort spelletjes immers dagelijks tijdens zijn dienstplichttijd. Wellicht moeten we Dennis er op wijzen dat ervaringen uit een heel heel heel ver verleden geen garantie bieden voor de toekomst? 

Ik moet dus weer even wennen, maar het is in ieder geval het team van Laura Vlasblom dat de proef verliest en naar de eilandraad moet. Het zal Laura worst wezen, want die is doodziek en kan niet wachten tot ze met een kotsemmer onder de wol kan kruipen. Ze moedigt dan ook iedereen aan om haar eruit te bonjouren. U vraagt wij draaien Laura. Ze mag naar huis. De rest zal haar missen, maar is ook een tikkeltje opgelucht. Die muitende darmen van Laura Vlasblom kwamen de geur op het eiland van expeditie Robinson 2022 namelijk écht niet ten goede en zal niet gemist worden. 

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 5 van Expeditie Robinson 2022 gemist? Kijk dan seizoen 23 terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 5 Expeditie Robinson 2022