Een overvloed aan testosteron in Expeditie Robinson 2022

Expeditie Robinson 2022 

We kunnen ons Expeditie Robinson avontuur niet beter beginnen, want we worden verwelkomd door het sexy stemgeluid van slick Rick Brandsteder. Voor even waan ik mij in het verkeerde programma en vraag ik me hardop af waarom sexy Rick nooit zelf The Bachelor geweest is. Ja, er zit een rauw randje aan de beste man of zullen het beestje gewoon bij de naam noemen? Hij is niet vies van een borreltje meer of minder. Maar welke Bachelor van de afgelopen jaren had dat niet? 

Tony en Fabri hebben hier weinig toelichting nodig vermoed ik en zelfs ideale schoonzoon Thomas bleek een onbetrouwbare boef. Vraag dat maar aan zijn ex Merel. De ‘karakteristieke’ stem van Nicolette Kluijver haalt de kijker  in één klap uit onze zompige dagdroom. We zitten in Expeditie Robinson 2022 en hebben niet voor niets al dat eelt op de voetjes en vet op de botjes gekweekt. Badmuts op en ‘anti stankspray’ in de rugtas, de catamaran wacht niet. 

Trage zaadjes op de boot 

Maar liefst 21 deelnemers van Expeditie Robinson worden, uitgekristalliseerd op geslacht, in twee boten vervoerd. Welk geslacht er het traagst van begrip is wisten we uiteraard allang, maar wordt hier weer eens pijnlijk duidelijk. Tegen de tijd dat de mannen erachter zijn dat ze zich omringen met slechts testosteron, worden ze vanaf de kant al vrolijk toegezwaaid door heel veel paar borsten. 

De ongemakkelijke gesprekken worden snel afgekapt door Nicolette die voor de zes miljoenste keer hetzelfde ‘inspirerende’ welkomstpraatje houdt. Ik bid in stilte dat ze het niet in haar hoofd haalt om ooit inspirational speaker te worden. Als ze eindelijk klaar is met haar betoog wordt de groep bij wijze van aftrap als een stel molletjes het strand op gestuurd om wat kokers onder het zand vandaan te trekken. Yes we zijn los! 

Welvaartsbuikje

De eerste koker is voor één van mijn favorieten; chef-kok London. Iets met liefde van de vrouw door de maag. Die man gun ik dus alles. Ook mijn andere favoriet onder de deelnemers van Expeditie Robinson weet de koker nog net onder de neus van iemand, die ik niet, ken vandaan te grijpen. Acteur Iliass Ojja komt meer dan sympathiek over. Hoewel dit niet zo moeilijk is als je hem vergelijkt met zijn personage in Mocro Maffia. Of komt het omdat hij zichzelf als enige van de ‘polderwood’ acteurs niet zo ontzettend serieus neemt?  Iliass gaat in ieder geval stuk om het feit dat hij met zijn welvaartsbuikje tussen de topsporters, nu de leider van het clubje mag zijn. Hoe kan je niet van deze man houden? 

Bij het kiezen van de groepjes wordt al snel duidelijk dat heel B-acterend Nederland elkaar verkiest boven… ja boven alles eigenlijk. Londen opent het bal slim door voor de basketbalster Chatilla van Grinsven te kiezen, maar daarna gaat de strategie snel down the drain. Youtuber Juultje Tielemaan heeft ‘slechts’ 1 miljoen abonnees en is hiermee minstens even succesvol als alle schitterende sterren op het witte Robinson doek bij elkaar, maar wordt toch als één van de laatste gekozen. Ja, je zal als jongste deelneemster je knaken, maar gewoon verdienen met je eigen succesformule. Dan heb je geen exposure nodig om mee te kunnen dingen naar een extra bijrolletje in de nieuw film van Johan Nijenhuis. Wegwezen dus meid, maak plaats, maak plaats maak plaats. 

Klappen voor een courgette in Expeditie Robinson 2022

Na het tenenkrommende poppetjes kiezen mogen de drie teams eindelijk de strijd aangaan. Iliass lijkt zichzelf meer dan onderschat te hebben, want hij blijkt een held met de katapult. Dat heeft hij vroeger in Marokko geleerd van zijn neven. Waar een beetje kattenkwaad uithalen al niet goed voor is. 

Als team groen zegeviert danst ‘Brugklas’ Niek Roozen rond als een klein kind in een veel te groot lichaam inclusief puberale handbewegingen. 2Pac is al een tijd niet meer vriend…dus doe maar niet. Team Groen krijgt als beloning voor de overwinning een courgette en een ui. Ze gaan los van blijdschap wanneer ze zien dat de hut op hun eiland al is gebouwd. Je weet dat je op Expeditie Robinson hebt afgestemd als je kijkt naar een stel werkloze BN’ers die klappen voor een courgette en een bos takken. 

Als het kalf al verdronken is

Teamleidsters Liza Sips doet me op het andere eiland nog het meest denken aan mijn docenten op de middelbare school in 1998. Na een lange middag niets doen roept ze het ongemotiveerde clubje bij elkaar met de mededeling dat er weinig gebeurd is. Ze probeert de boel nog een beetje op te peppen met een speech waar zelfs Emile Ratelband zich kapot voor zou schamen, maar het Gouden kalf lijkt al verdronken. Geen extra exposure voor Liza ben ik bang, want die vliegt er snel uit als ze zo doorgaat.

Nog nooit is het voor mij na één aflevering al zo duidelijk geworden wie van de deelnemers van Expeditie Robinson 2022 mijn sweethearts zijn. Iliass, Juultje, en London mag ik jullie opeten? Maar laten we ouwe puzzelaar Devrim Aslan en Mr. Albert Heijn Anton Piekema ook zeker nog niet afschrijven. Met de gedachte aan een bos takken in mijn rug en de heerlijke stem van Rick nog vers in mijn gehoorgang, duik ik extra lekker mijn zachte bed in. Tot volgende week in Maleisië.  

Beeld bron: Jasper Suyk

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je Expeditie Robinson gemist? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 1 Expeditie Robinson 2022