Expeditie Robinson: April viert overwinning met oerkreet

Expeditie Robinson

Is er een barbier in the house? Niek Roozen begint met zijn vlassige snorretje namelijk steeds meer te lijken op de vader van Mathilda uit het gelijknamige boek van Roald Dahl. Geloof me van die vent wordt niemand blij. April Darby neemt in deze aflevering van Expeditie Robinson revanche voor vorige week en Harry draagt het leed van de wereld op z’n schouders. We gaan geen witte maar wel natte voetjes halen, dus pak je regenlaarzen er maar bij op het zinkende schip.

Harry Piekt

Team groen verloor vorige week een teamgenoot en wil deze week niets liever dan overleven in dezelfde formatie. Logischerwijs stuur je dan je sterkste krachtpatser naar de immuniteitsproef. Wie anders Dan Harry Piekema is dan je man? Straight from het early bird diner voor 65-plussers. Het advocaatje heeft hij zelfs laten staan om de boot niet te missen. Toch kan Harry de jonge honden nog wel eens positief gaan verrassen in Expeditie Robinson. Hij heeft immers ook driehonderd jaar overleefd in de vrieskist van een Albert Heijn filiaal. Een proefje op een eiland zou wel eens peanuts kunnen zijn.

Mooie mensen in team paars

Harry piest op de immuniteitsproef maar net naast de pot en het is de blue eyed ‘mooi boy’ Thijs, van team paars die er met de winst vandoor gaat. Waar de deelnemers van de andere twee teams er met de dag slechter uit gaan zien is bij team paars geen vleugje vergankelijkheid te bekennen. Iliass Ojja straalt als altijd, maar ook Rose Bertram is nog steeds even mooi als toen ze het eiland betrad. Ook Rose kan ons nog wel eens positief gaan verrassen. Die is in de modellenwereld gewend om zich tussen de slangen te begeven en dagenlang niets te eten. Genoeg overeenkomsten dus met Expeditie Robinson.

Aan de racekak

Team groen kijkt niet uit naar de strijd met de deelnemers van andere teams. Ze hebben een verkeerde plant gegeten en zijn massaal aan de dunne. Team Groen zal er toch aan moeten. Nicolette Kluijver strooit wat zout in de wonden en merkt op dat ze er allemaal belabberd uit zien. Ja meid, het is makkelijk praten als je zojuist nog een gesponsorde Vega Burger van Hello Fresh naar binnen hebt gewerkt. De deelnemers hebben wel een handicap, zo legt Nicolette uit. Ze moeten namelijk een leider kiezen. Ja dat lijkt me inderdaad een behoorlijke handicap als ik zo tussen de deelnemers van Expeditie Robinson gluur, maar in het land der blinden is éénoog koning toch? April heeft nog wat goed te maken van vorige week dus grijpt de kans met beide handen aan.

mensrelatie_468x60_v1
Zwaar leven

Na een intens frustrerende proef waarbij ik al mijn nagels eraf kauw, pakt April de winst. Met een oerkreet viert ze haar zege en gelijk heeft ze. Ik hou ervan, brullende vrouwen. Daar hebben we er meer van nodig als je het mij vraagt.  Verliezend finalist Niek vond de proef verder niet zo zwaar. Nee vind je het gek als je de oudste deelnemer van je team met 110 kilo kokosnoten op z’n rug het werk laat doen. Lang leve de patatgeneratie. Weerman Dennis mocht niet meedoen met de proef. Hij vond het aanschouwen zwaarder dan de drie bevallingen van zijn vrouw bij elkaar. En die waren loodzwaar voor hem. Het nummer ‘Zwaar leven’ van Brigitte Kaandorp nestelt zich in mijn brein.

Liefde in tijden van Expeditie Robinson

De eilandraad is helder en meedogenloos tegelijk voor Kirsten. London vindt haar te emotioneel en Niek gaat haar missen, maar steekt wel een mes zonder een traan te laten in de rug van zijn darling. Liefde in tijden van Expeditie Robinson mensen, de strijd is begonnen. Kirsten vliegt eruit met alle stemmen die ze maar krijgen kan. Nicolette informeert bij de huilende Kirsten of het haar raakt dat ze haar biezen moet pakken. Ja Nico is op dreef. Zij lijkt mij iemand die in haar vrije tijd op het schoolplein gaat staan om te vragen of het pijn doet als je op je knietjes gevallen bent. Gewoon omdat het kan. Team groen moet het doen met wéér een man minder en snakt naar de samensmelting, maar dan bij voorkeur wel met team paars. De diarree van team oranje kunnen ze voorlopig nog missen als kiespijn.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je het vertrek van Kirsten uit Expeditie Robinson 2022 gemist? Kijk aflevering 4 dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 4 Expeditie Robinson 2022