Expeditie Robinson: Na hangjongeren nu ook overlast hang-BN’ers 

Expeditie Robinsons 2022

Het is dag vijf van de expeditie en het paarse team heeft ontdekt dat ze bestolen zijn door hun ex-teamgenote. Marion Pauw glibbert tijdens de korte terugblik nog even door het beeld. We zien nu dat Rick Brandsteder toch smakelijk om haar kleptomanie kan lachen en ook Liza Sips kan de actie wel waarderen. Door rest van de deelnemers wordt Marion in Expeditie Robinson gemist als kiespijn.

Team groen ontbijt in een kringetje en spreekt al kauwend uit waar ze dankbaar voor zijn. Ik krijg hier spontaan jeuk van op lichaamsdelen waarvan ik het bestaan niet wist. En weer is het mijn vriend London Loy  die als enige iets nuttigs te zeggen heeft. ‘Geniet van je eten en houd je waffel. Voor je het weet zit het in je maag en heb je er niets van geproefd.’ Mag deze tekst op een tegeltje? What a men. 

Frustratie alom

Het is tijd om een nieuwe teamcaptain tussen de Expeditie Robinson deelnemers te selecteren en dit keer moet het er eentje zijn met balans. Ja goeie, ga tussen al die acteurs met een voorliefde voor zichzelf maar eens een uitgebalanceerd persoon vinden. Gelukkig zijn er ook nog wat topsporters in ons midden en lijkt de eerste proef een kat in het bakkie voor Chatilla van Grinsven te worden. 

Als ze na zeventien pogingen die verrekte bal nog niet in dat hoepeltje heeft gekregen, trek ik bijna de haren uit mijn kop van frustratie. Weer een kans op een overwinning in Expeditie Robinson gemist. Achteraf gezien zo gek nog niet dat deze superster de proef niet won. Ga jij anders even met maat drieënveertig over een bloedhete evenwichtsbalk lopen en dan praten we verder. 

Lekker hangen met Rick Brandsteder

Susan Radder hoeft gelukkig niet mee te doen aan de proef. Zij heeft het te druk met uithuilen bij Niek Roozen. Suus was namelijk eerst vriendinnen met Chatilla, maar die zei opeens dat ze haar maar een onbetrouwbare en zeer goede actrice vond. Geef je een ‘rijzende ster’ eens een compliment, is het weer niet goed. Ja het tij kan snel keren tussen de Expeditie Robinson deelnemers. Susan Radder en Chatilla van Grinsven kunnen elkaar niet meer luchten of zien. 

Gelukkig staat er voor de immuniteitsproef een potje ‘in de touwen hangen’ op het RTL programma en laat dit nu net het favoriete onderdeel van Rick Brandsteder zijn. Rick is sowieso wel fan van hangen. Of het nu in de touwen, de gordijnen of aan de bar is, Rick is je man. Team Oranje lijdt aan collectieve Korsakov, aangezien maar liefst drie teamleden even met hun handje voelen of het water wel koud genoeg is om erin te kukelen en diskwalificeren zichzelf. 

Esther van team groen hield het hangen weliswaar zelf nog geen halve seconde vol, maar staat als een ware smeris team oranje te verlinken bij Rick Brandsteder. Het lijkt de eilandraad wel. Een beetje extra scherpte is echter best gewenst. Rick blijkt nogal afgeleid door al die hangende dames in interessante posities, gedrapeerd om een touw heen. 

Selectief geheugenverlies in Expeditie Robinson 2022 

De vergeetachtigheid van Niek Roozen was helaas niet van tijdelijke aard. Honger maakt giftige knolletjes zoet. Hoe vaak Vincent Vianen ook heeft gewaarschuwd dat ze minstens een uur moeten koken, Niek trekt zijn eigen plan en graait in de pan zo snel hij de kans krijgt. Met een allergische reactie stapt Niek op de reddingsboot en Harry Piekema gaat met hem mee. Bij Albert Heijn hebben ze immers alles, dus ook vast een pak melk om de boel af te blussen. 

De eilandraad

Na Marion Pauw is het dit keer Susan Radder die het veld mag ruimen na de eilandraad. Ze neemt het nieuws sympathiek op, hoewel ze op de troostende arm van Chatilla niet zit te wachten. Ze mocht dan, net als Niek Roozen, vergeten zijn dat ze met haar tengels uit het water moest blijven, als het om schennis van de girlcode gaat heeft ze een beter geheugen dan een kudde olifanten op safari in de Beekse Bergen.

De arm van Chatilla arm veegt Susan dus even mooi van haar schouder af. En geef haar eens ongelijk. Een judaskus is het natuurlijk wel, als je nog geen vijf minuten daarvoor je voormalige bestie tijdens de eilandraad eruit hebt geknikkerd. Susan is er alweer overheen en ruimt met opgeheven hoofd het veld. Ze is nu mooi wel op tijd terug voor de opnames van seizoen 3 van Oogappels. Iedereen blij. 

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je de tweede eilandraad van Expeditie Robinson gemist? Kijk dan aflevering 3 terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 3 Expeditie Robinson 2022