Een Huis Vol: Cudogham’s kotsen net als de kijkers op wollen vest

Een Huis Vol

Het is onomstotelijk bewezen. ‘Ikea-meuk’ is niet te doen. Als zelfs Een Huis Vol klusser als Johan Jelies het niet eens voor elkaar krijgt om een stapelbed in een dag in elkaar te flansen, dan lukt het toch niemand. Ik ging me bijna afvragen of hij niet de verkeerde dozen uit de stellingen heeft gepakt. ‘Och kijk nou toch Janneke, het is een kast!’ ‘Nou Johan, geen probleem hoor lieverd, het zijn drie legplanken dus daar kunnen ze ook prima in slapen.’ 

Een huis vol Ikea bij de Jelies

Moeder Janneke Jelies lijkt wat ‘PMS’erig.’ Ze roept nijdig bij het uitladen van de bus dat ze eerst de dekbedden moet hebben, want die moeten gewassen worden. Johan Jelies pakt de dekbedden en vraagt zich af waarom je die eerst zou wassen. ‘Nee Johan, de dekbedovertrekken, dekbedden ga je toch niet wassen!’, zegt ma Jelies geïrriteerd. 

Lieve altijd rustige Janneke, het is denk mooi geweest hè met die camera’s voor je voeten? Of ben je zo van slag dat kleine Johni vanaf vanavond niet meer bij je slaapt, omdat het beter is voor je huwelijk? Tja lieverd, Johan is wel weer eens toe aan een potje wild stoeien zonder zachtjes te hoeven doen. En dat verdient hij ook gezien het feit dat hij de waarschijnlijk de enige man is die zonder vloeken een Ikea meubel in elkaar zet.

Wat is er mis met krentenbollen? 

De familie Zeldenrust gaat een dagje naar Lelystad. Vliegtuigen spotten of althans dat is de bedoeling. De bakkerij van moeder Jantina Zeldenrust was alweer vroeg geopend. Als ik bij ieder dagje weg, mijn wekker zou moeten zetten om eerst drie klapkratten vreetwerk in elkaar te moeten flansen, dan bleef ik net zo lief thuis. Wat is er mis met een zak krentenbollen en een pak liga’s? 

Het venijn begint bij het wegrijden, als twee Zeldenrust broertjes ruziën over wie er voorin mag zitten. Vader Jozua Zeldenrust lijkt zowaar een keertje geïrriteerd en laat daardoor een tas met baksels bijna achter op de stoep. Godzijdank heeft vliegveld Lelystad ook een museum, want vliegtuigen stijgen er vandaag in verband met slecht weer niet op. Best een beetje sneu voor de kindertjes. Ook voor pa en ma Zeldenrust trouwens, want ze zijn buitengewoon druk met het in ‘t gareel houden van hun kroost.

Het einde van het wollen Cudogham vestje

Iven Cudogham heeft vandaag weer een bus gehuurd, want de gehele familie Cudogham gaat vandaag een strandhuisje in IJmuiden bezichtigen. De erfenis van opa is nog niet uitgegeven. Zoon Seven lijkt andere plannen te hebben. Hij speelt lekker met zijn lego en negeert zijn moeder Cynthia volledig als die hem maant mee te gaan naar de bus. Cynthia Cudogham legt nog even uit aan de kijkers dat ze heel veel geduld heeft, want ja iedereen treuzelt weleens. Liefdevol blijft ze hem vriendelijk vragen mee te komen, keer op keer. Ik word er een beetje onpasselijk van. 

Je kan wel zo begaan zijn met de gevoelens van Seven, maar er zitten nog zes broertjes en zusjes wél al in de bus en ik vind het vrij respectloos dat die dan allemaal maar zolang moeten wachten! Tijdens de rit naar IJmuiden wordt Oos misselijk en moet kotsen. Er wordt in allerijl naar een tasje gezocht, maar die liggen niet binnen handbereik. ‘Pak maar zo’n wollen vestje, dan spuugt hij daar maar in’, zegt moeder Cynthia. Yes!!! Kots in hemelsnaam die wollen vestjes maar vol, eindelijk een goed idee!

De diploma uitreiking van Thaila Buddenbruck

Moeder Thaila van de familie Buddenbruck heeft haar diploma van de kappersopleiding behaald en mag deze vandaag ophalen. Ze is er een beetje zenuwachtig voor. Nu werken de kindertjes aardig mee, maar springen die honden weer in de vijver vlak voor ze weg wil gaan. Gierend gek word je er toch van. Dat Thaila Buddenbruck zo nerveus is, komt omdat ze gewoon niet graag in de belangstelling staat. Huh? Je staat niet graag in de belangstelling, maar laat wel ruim een miljoen Nederlanders meekijken in je leven? Ik ben het even kwijt Thaila. Door deze opmerking verwacht ik dat de diploma uitreiking in een grote zaal zal zijn met honderden mensen en een podium en alles. Niets is minder waar. 

Het is in de kapsalon van haar opleiding waar ze, met slechts haar moeder en oudste dochter, naar toe is afgereisd. Haar opleider wacht Thaila op en stelt al snel voor, om maar over te gaan tot de daad. Oeps, niet een hele handige woordkeuze in deze gekke tijden waar ongewenste intimiteiten nogal wat stof doen opwaaien. Gelukkig bedoelt hij uiteraard het tekenen van het diploma. Snel terug naar huis waar de champagne wordt ontpopt. Nu maar hopen dat Rob Buddenbruck binnenkort de moed en tijd vindt om die kapsalon eens af te maken. Ik gun het Thaila, met haar mooie nieuwe schaar, dat ze snel aan de gang kan als kapster en kan niet wachten om te zien hoe dat zal zijn. Voor dit seizoen van Een Huis Vol zijn we er alweer doorheen. Hopelijk tot snel!

Beeld bron: Still Tv NPO1

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Een Huis Vol: Cudogham’s kotsen net als de kijkers op wollen vest