Niet alleen de Meilandjes maar ook de Chateau Meiland kijker is toe aan rust

In de laatste aflevering van Chateau Meiland van seizoen 8 krijgen we als kijker dan eindelijk een beeld van hoe de Meilandjes de inrichting van pension Code Rosé in Noordwijk al die tijd al voor zich zagen. Met nog een paar dagen te gaan tot het ‘proefslaap weekend’ van vrienden en familie Meiland wordt er keihard gewerkt om het etablissement gastenproof te maken. Zoals altijd wordt er waar het kan weer lekker met de Franse slag gewerkt. Niet meer van de muur schilderen dan nodig is, omdat er toch een bank voor komt te staan bijvoorbeeld. Of dingen gewoon in omgekeerde volgorde doen zodat het dan wat meer af lijkt.

De afwerking van pension Code Rosé in Noordwijk laat te wensen over

De familie Meiland moet aan de achterkant van pension Code Rosé nog snel even wat laatste sloopwerkzaamheden uitvoeren, terwijl er aan de voorkant al van alles wordt afgeleverd voor de inrichting. De eerder uitgezochte meubels voor in de ontbijtruimte worden door de Meilandjes vakkundig op hun plaats geschoven. Zij het met klotsende oksels, want de muur is net niet ver genoeg geschilderd waardoor de lelijke rand boven de rugleuning van de bank uitkomt. Gelukkig blijkt na het aanschuiven dat de druipers vakkundig wegvallen achter het gevaarte. Dit kan afgevinkt worden maar de zorgen verplaatsen zich vrijwel direct naar een lelijke opening achter de bank in de serre. Martien weet begrijpelijkerwijs niet wat hij met deze gleuf aan moet, maar gelukkig denkt Erica Meiland in oplossingen. Plankje ertegenaan en klaar.

Ook deze keer wordt er in Chateau Meiland door de zeikwijven weer steen een been geklaagd over Martien. Onder het mom van ‘het wordt hem allemaal teveel’ en ‘we gunnen hem een dagje rust’ wordt het resterende schilderwerk door Maxime Meiland vakkundig in de schoenen van Erica geschoven. Heb dan gewoon het lef om je vader recht in zijn  gezicht te zeggen dat hij prutswerk aflevert. Of ben je bang dat je de factuurtjes die je je vader iedere maand stuurt in je luie reet kunt steken?

Martien moet aanpoten in de laatste aflevering van Chateau Meiland

Van rust voor Martien is er in het slot van seizoen 8 allerminst sprake. Als het kassasysteem moet worden gesloten staat hij er wegens alwéér een signeersessie helemaal alleen voor. Er blijkt vervolgens ook nog eens geen internetaansluiting te zijn en de dame van het kassasysteem keert onverrichte zaken huiswaarts. Net als ik er ook helemaal klaar mee ben is het moment aangebroken waarop de voormalig kasteelheer helemaal los kan gaan. Het decoreren kan beginnen. Als een kind in de snoepwinkel gaat Martien Meiland helemaal los met het ophangen van schilderijen in pension Code Rosé. De sliertjes die hij aan de lampenkapjes heeft gemaakt doen hem aan een gezicht denken, maar het enige dat het bij mij oproept is de slingerschijt.

Voor het uitmeten van de juiste hoogte en afstand van de spijkers voor de schilderijen wordt Montana weer van stal gehaald. Dit tot grote frustratie van Maxime. Tja, de spotlights zonder sliertjes kunnen niet altijd op jou gericht zijn meid. Helaas begint Montana Meiland steeds meer op haar bitchy zus te lijken, want ze geeft Martien er flink van langs wanneer hij zegt dat de schilderijen prima recht hangen. ‘Jij hebt één oog’ snauwt ze naar vader toe. ‘We moeten ze ophangen voor twee-oogs mensen’. Laat die arme man met rust en leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands dame.

Grootheidswaanzin bij de Meilandjes

Dat er in Chateau Meiland veelal groots wordt gedacht, komt de familie in de laatste aflevering duur te staan. De uitgezochte bedden blijken in een aantal kamers een slag te groot te zijn en ook de douchedeur blijkt niet te passen in de kamer met een schuine wand. Voor alles is een oplossing, maar deze komt niet op tijd voor de familie en vrienden die over een paar dagen op de stoep staan om te komen proefslapen. Het wordt dus ‘of gespetter of men moet maar gewoon thuis gaan douchen’, aldus de gastheer bij wie de waterlanders ook niet ver weg lijken te zijn. De beste man is, net als tv kijkend Nederland, echt toe aan een paar weken rust. 

Op de valreep van het einde van seizoen 8 van Chateau Meiland komt dan ook eindelijk een einde aan de zorgen die ik al weken heb. Er wordt een grote lading wijn afgeleverd bij pension Code Rosé in Noordwijk. De alcohol is gelukkig nog niet in de ban gedaan. Daar moet op gedronken worden. En niet alleen daarop, want vanmiddag is hier thuis de ‘Hoera Geslaagd’ vlag van mijn puber naar binnen gehaald vanwege de harde wind, maar ik heb hem zojuist weer netjes samen mijn rode handtas op de vlaggenstok teruggehangen, want ik heb dit seizoen van Chateau Meiland helemaal uitgezeten. Dat mag met recht een prestatie van jewelste genoemd worden.

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: Still Tv SBS6

Home » Televisie » aflevering 19 seizoen 8 Chateau Meiland 2023