Chateau Meiland: Een oase van rust of een fata morgana?

Bij de eerste beelden van Chateau Meiland van vanavond ben ik heel even de weg kwijt. Waar zijn de afgebikte wanden en opgebroken vloeren? Waar is het geklop, gebeuk, gezucht en gesteun van de Meilandjes ? In welke oase van stilte en rust begeef ik mij in hemelsnaam? Na een paar minuten valt het kwartje. We zijn niet in Chateau Meiland, maar in het huis van Leroy en Maxime. Daar waar alles op de millimeter nauwkeurig is afgewerkt dankzij het perfectionisme van de huiseigenaar himself.

Opnames van Chateau Meiland in het huis van Leroy en Maxime

Terwijl Erica en Montana buiten de tuin aan het opruimen zijn, poogt Martien zich te ontfermen over het inkorten van de gordijnen van de kamertjes van Vivé en Claire. De oase van rust blijkt al snel een fata morgana. Het geneuzel over de juiste lengte en ophangwijze van de gordijnen gaat van start. Erica is zich er inmiddels ook mee komen bemoeien en zoals altijd heeft zij na een hoop gekibbel, geklaag en gediscussieer het gelijk weer aan haar zijde.

Iedere week vraag ik mij weer af waarom Martien überhaupt de strijd nog aan gaat met de vrouwelijke Meilandjes. Als Erica en Maxime Meiland zo goed zijn in het kort houden van die arme man, dan kunnen ze ook zelf de gordijnen wel inkorten. Ik zou die dingen sowieso maar stevig ophangen, want ik vermoed dat er regelmatig iemand in zal klimmen.

Het is dat al het gekibbel en elkaar afbranden bij Chateau Meiland geld in het laatje brengt anders zou ik als ik Martien was allang mijn sjaaltjes en tasjes bij elkaar hebben geraapt en er gillend vandoor zijn gegaan. In plaats daarvan zien we dat Erica Meiland hem is gepeerd naar pension Code Rosé in Noordwijk. Onder het genot van diverse carnavalskrakers ontfermt ze zich over het slopen van de vloer. Hoor ik daar nou ‘bloemetjesgordijn’ uit de radio schallen? 

De slaapkamer van Vivé

Aangezien we de sloopwerkzaamheden bij Chateau Meiland inmiddels wel kennen, wordt er weer snel teruggeschakeld naar het huis van Leroy en Maxime Meiland waar Martien en Max het een keer ergens over eens lijken te zijn. De indeling van de kamer van Clairtje is té hokkering en de boel moet worden verplaatst. Met luide steun en kreungeluiden van de Meilandjes wordt het bed en de commode door het kamertje gezeuld. Of de duvel ermee speelt steekt er meteen weer een ander probleem de kop op.

De slaapkamerdeur gaat niet meer goed open, omdat het kleed ervoor ligt. Daar gáán we weer met ge-commandeer: ‘Jij hier ik daar, jij tillen, ik schuiven!’ Het lukt de twee maar niet om het ding ver genoeg onder de commode te manoeuvreren, dus Leeeeeeee moet erbij geroepen worden. Ik kan het geworstel niet meer aanzien en vraag me serieus af of het stel hier ook nog ‘kleedgeld’ voor in ontvangst heeft mogen nemen. Het zal toch niet? 

Indruk maken op Leroy

Denk je het ergste van deze aflevering van Chateau Meiland wel gehad te hebben, besluiten de Meilandjes ook nog aan het decoreren te slaan. Er moeten allerlei accessoires op de kamertjes van de meiden opgehangen worden. Met de ‘ik meet eerst alles tot in de perfectie uit met de laser’ fobie van Leroy in het achterhoofd, willen de twee Martien en Maxime Meiland natuurlijk geen flater slaan.

Onder het motto van ‘meten is zweten’ moet alles tot op de millimeter uitgerekend worden om achteraf geen scheven gezichten van hubby te krijgen. Wonder boven wonder is Lee zeer te spreken over de werkzaamheden van zijn vrouw en schoonvader. Of is het alleen maar schone schijn richting Maxime en is Leroy meteen na de opnames van Chateau Meiland alsnog met zijn laser aan de gang gegaan in huis? Het zou me niks verbazen.

Martien Meiland deelt intieme informatie

Wellicht had ik voorafgaand aan aflevering 14 van Chateau Meiland een gevarengeld regeling moeten treffen. Geheel zonder waarschuwing word ik geconfronteerd met het oogverblindend witte gebit van de Codé Rosé eigenaar, omdat er een stukje voedsel tussen zijn tanden blijkt te zitten. ‘Een stukje vezel’, aldus Martien. Waarna hij ons even haarfijn meent uit te moeten leggen wat de invloed van het eten van veel vezels is op de vorm en structuur van de ‘bruino’ die hij iedere ochtend in de wc plempt. Na deze openbaring kunnen de Meilandjes vast weer een mooi bedrag van het Voedingscentrum op hun rekening bijschrijven.

Wisten jullie trouwens dat Maxime Meiland een boek heeft uitgegeven? Joh, je meent het. Ook in deze aflevering van Chateau Meiland ontkomen we niet aan de nodige reclame hiervoor. De eerste 25.000 exemplaren zijn in ieder geval gedrukt met de verkeerde kleur letters op de cover. Een bitter pil voor Maxime die met Erica en Vivé een kijkje gaat nemen in de ‘boekenfabriek’. Tja, shit happens meid. Zeker als je veel vezels eet.

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van Chateau Meiland in 2023 op tv kunt kijken? Seizoen 8 van het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland en hun pension Code Rosé terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 14 seizoen 8 Chateau Meiland 2023