Chateau Meiland: Montana zet haar familie flink aan het werk

Na een heel weekend klinkers rooien in onze achtertuin moet ik vanavond noodgedwongen in de horizontale positie naar het gegil van Maxime in Chateau Meiland kijken. Mijn rug is namelijk niet zo blij met mijn vastberadenheid om de helse klus in één weekend geklaard te krijgen. Mijn huisgenoten zijn op hún beurt weer niet te spreken over het feit dat ze ook vanavond weer vrijwillig verplicht mee moeten kijken naar de chaos en het geschreeuw van de Meilandjes. Niet mijn schuld blijf ik halsstarrig volhouden. Voor klachten verwijs ik ze dan ook graag door naar de redactie van Tv-Vrouw. 

Chateau Meiland in rust

Misschien wordt het deze keer wel een rustige aflevering van Chateau Meiland, houd ik mijn huisgenoten voor. Een aflevering waarin iedereen het roerend met elkaar eens is, ze het klussen even laten voor wat het is en Maxime Meiland een keer niet gaat lopen pochen met haar boek. Helaas beloven de eerste beelden meteen al weinig goeds. 

Onder het motto van ‘niet lullen maar poetsen’ heeft Montana Meiland de hele familie  opgetrommeld om zich het snot voor ogen te gaan werken in haar nieuwe huis. Dat er wat addertjes onder het gras zitten is de oudste Meilandtelg voor het gemak maar even vergeten te vermelden. Het levert natuurlijk veel leukere beelden op voor de kijker als dingen, al dan niet opzettelijk, volledig de mist in gaan. 

Klungelig klussen in het huis van Montana Meiland

Te beginnen met de lijmresten op het bad van Montana. Deze blijken zo vast te zitten dat er zelfs met de nieuwe Tellsell borstel van Maxime Meiland geen beweging in te krijgen is. Dat er nog steeds geen warm water uit de kraan komt werkt natuurlijk ook voor geen meter mee. 

Ook de overdosis ammoniak die Martien Meiland in het koude water heeft gekwakt, biedt geen soelaas. Het goedje is zo sterk dat het Maxime meteen op haar keel en ogen trekt. Even veer ik op vanuit mijn liggende positie. Het zal toch niet zo zijn dat de klaagbuis haar stem kwijtraakt? Dat zou de sfeer hier in huis zeker ten goede komen. 

Ik kan helaas weer rustig gaan liggen wanneer ik een tergend ‘lekkage, lekkage’ door de kamer hoor galmen. Na mijn rug, moeten mijn oren het nu ook ontgelden. Ik kan echt geen klinkers meer horen. Maxime Meiland heeft het poetswater in de wastafel gepleurd. Klein detail: de afvoer is nog niet aangesloten. Het hele wastafelmeubel staat onder water en de twee zussen belanden in een bitchfight over de schuldvraag. 

De maat is vol voor de Meilandjes

De altijd zo brave Montana Meiland ontwikkelt zich in deze aflevering van Chateau Meiland tot een heuse drillinstructor. Als de gloednieuwe trekker van Martien dan ook nog vakkundig gesloopt wordt door Erica is de maat bij iedereen van de familie Meiland meer dan vol. Martien trekt het niet meer en ook de rest van de familie zou het liefst per direct huiswaarts keren. Ik voel een nieuwe aflevering van het tv-programma Ik vertrek aankomen. 

Chateau Meiland zou Chateau Meiland niet zijn als er ook niet weer naar een of ander bedrijf gegaan moet worden voor het uitzoeken van stofjes en patroontjes. Deze keer is het behang achter de bedden aan de beurt. Maar niet voordat we even in close-up de eczeempatronen op het lichaam van Martien en Maxime Meiland hebben kunnen bewonderen. Mag ik even een teiltje. 

Nu we deze uitslag hebben gehad, kunnen we door naar de patroontjes voor op de muren. Ook hierover kunnen de Meilandjes het maar niet eens worden. Ik was er al bang voor. Bij de keuze tussen pea of cock die Martien vervolgens voorgeschoteld krijgt, dreig ik toch echt af te haken. 

Gaan we nog klussen?

Ik betrap me er dan ook op dat ik bijna opgelucht ben als er opeens weer een klusscene in beeld komt bij Chateau Meiland. Heerlijk even geen gekissebis over kleuren en decoratie. Maar helaas, weer te vroeg gejuicht. Maxime en Erica Meiland belanden in een verhitte discussie die waarschijnlijk in het tweede boek van Max terecht zal komen.

De schilderwerkjes die de kinderen hier vroeger voor Moederdag maakten komen honderd maal beter uit de verf, dan de zwarte vegen die Maxime Meiland op de muur heeft gekliederd. Dat Martien het resultaat ‘geweldig’ vindt zegt dan ook meer over zijn smaak, dan over de schilderkwaliteiten van zijn dochter. 

Ook van behangen heeft Maxime weinig kaas gegeten. Gelukkig staat er een behangcursus op het programma in deze aflevering van Chateau Meiland. Martien en Montana Meiland denken rustig achterover te kunnen leunen ‘omdat zij deze vaardigheid volledig onder de knie hebben’, zo beweren ze met droge ogen. Al hoofdschuddend worden de plakavonturen van Erica en Maxime Meiland van het nodige commentaar voorzien. Ik zou maar goed oefenen als ik jullie was, zodat je de twee betweters thuis met verve achter het behang kunt plakken. 

Het boek van Maxime is uit

Tot mijn grote afgrijzen moeten we ook deze aflevering van Chateau Meiland weer mee naar de ‘boekenfabriek’ waar Maxime vierduizend boeken moet signeren. Wat mij betreft kan hier nu onderhand wel een paraaf onder hoor. Het boek van Maxime Meiland is echt meer dan uit.

Gelukkig zijn er ook nog beelden die me blij maken. De eerste voorzichtige stapjes van Vivé bijvoorbeeld en kleine Clairtje die zo klein niet meer is. Dat Maxime zich vergist heeft in de studiedag van haar oudste telg en haar in plaats van bij oma Ria en opa Piet alsnog op ‘De witte school’ moet afleveren, is voor mij toch wel hét bewijs dat Maxime Meiland echt toe is aan een paar weken vakantie. Zonder camera’s uiteraard. Mijn oren zullen haar eeuwig dankbaar zijn.

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van Chateau Meiland in 2023 op tv kunt kijken? Seizoen 8 van het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland en hun pension Code Rosé terug te kijken.

Beeld bron: (c) Tom Cornelissen

Home » Televisie » aflevering 15 seizoen 8 Chateau Meiland 2023