Chateau Meiland: Is Maxime Meiland ziek?

Hopende dat ik de gehoorbeschermers deze week achterwege kan laten, raap ik alle moed bij elkaar en plof  vanavond weer vol goede moed op de bank voor een nieuwe aflevering van Chateau Meiland jaargang 2023. De uitzending begint wederom met sloopwerkzaamheden van pension Code Rosé. Hoe verrassend, je verwacht het niet. Maxime klaagt weer het nodige, maar doet dat dit keer op een redelijk normaal volume. Ik schrik ervan. Is ze soms ziek? 

Pension Code Rosé

Ik geloof zeker dat Maxime aan het ijlen is als ze zegt een ‘kinderlijkje’ onder de lekkende douchebak gevonden te hebben. Dat zijn geen dingen om grapjes over te maken, dame. Zeker niet met een kerkhof naast de deur. Richt je liever op de eventuele andere lijken die ongetwijfeld nog uit de spreekwoordelijke kast zullen gaan komen in die bouwval van jullie.

Door al het gesloop en geleuter horen Maxime en Erica niet dat Martien al een tijdje op de deur aan het tikken is om binnen te komen. De Code Rosé eigenaar is zijn sleutel vergeten. Hij laat zichzelf uiteindelijk maar via het raam aan de achterkant van het gebouw naar binnen. Van hem hoeven de twee dames in ieder geval geen helpende hand te verwachten, want er staat wéér een nieuwe aankoop op het programma bij Chateau Meiland. 

Smijten met geld in Chateau Meiland 

Dit keer is het een auto voor Martien. Zo eentje waarin de hele familie gezellig met zijn allen op pad kan. Doen ze eigenlijk nooit, maar wat kan het schelen. Het gaat om het idee en het geld moet natuurlijk weer rollen. 

Het model dat Martien op het oog heeft doet me denken aan de tijd dat een vliegvakantie nog te betalen was en ik met mijn vent op safari ging op zoek naar de big five. Tijd voor een game drive. Waar Martien ook gaat, dat verrekte rode tasje moet overal mee naar toe dus ook in het bakkebeest waarin hij, Maxime en Erica een proefrit gaan maken. Een diesel met hoge instap en met maar liefst 6 versnellingen. Dat is wel even schakelen voor Martien die het ding niet eens gestart krijgt. 

Commentaar van de vrouwelijke Meilandjes

Eenmaal onderweg krijgen we weer de oude vertrouwde Chateau Meiland beelden voorgeschoteld. Bijrijders die strak in de gordel vanaf de achterbank commanderen en kritiek leveren op de bestuurder. Ik had ze zeker weten onderweg uit de auto gepleurd. De big five hebben ze niet gezien, maar er werd wel heldhaftig ‘schorem’ geschreeuwd naar overstekend wild in de vorm van een bestuurder die opeens de weg op kwam. 

Of Martien verder nog beren op de weg heeft gezien weet ik niet, maar zijn laaiende enthousiasme daalde bij terugkomst bij de garage wel tot het nulpunt toen bleek dat de nieuwe bak waarschijnlijk niet onder de carport past thuis. Size does matter. Martien is hier zelfs zo van slag van dat hij een ritje in een Ferrari pertinent weigert. Die vent is gek. Ik had het wel geweten. Een tweezittter, dus geen zeikende wijven achterin. Scheuren met die bak!

Het boek van Maxime én Erica Meiland

Natuurlijk moet er ook deze aflevering van Chateau Meiland weer even de nodige reclame gemaakt worden voor het boek van Maxime. Zeg, blijft dat nu aan de gang?! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voel nu niet meteen de behoefte een boek te gaan kopen waarin Leroy en Martien met de grond gelijk gemaakt worden onder het motto ‘maar het klopt allemaal’. En Erica de hemel in wordt geprezen want zij heeft ‘altijd klaargestaan voor Maxime’. Dat Erica de uitgever van het boek en tevens manager van haar eigen dochter is, en daarom ook haar bron van inkomsten, heeft daar natuurlijk helemaal niks mee te maken.  

Via de zoveelste sloopwerkzaamheden en een zuchtende en steunende Maxime die beweert ziek te zijn (dus toch!), belanden we bij het laatste ‘uitje’ van deze aflevering van Chateau Meiland. Een ritje van de dames naar de stomerij in Leiden. Daar laten ze zich vakkundig voorlichten over het reilen en zeilen van het opvouwen van handdoeken, het stomen van overhemden en het uitdelen van de lakens. Leiden in last it is. De machines doen de dames watertanden en de portemonnee dreigt alweer getrokken te worden.

Nieuwe auto voor Martien Meiland

Ik vrees dat Martien dus toch ‘ja’ moet gaan zeggen tegen die nieuwe Diesel. Niet om ritjes met zijn familie mee te gaan maken, maar om de apparaten te vervoeren die Maxime, Montana en Erica aan schaffen om de vuile was – die ongetwijfeld nog gaat komen – in een mum van tijd weer van alle smetten te ontdoen. Gemak dient de mens. 

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van Chateau Meiland in 2023 op tv kunt kijken? Seizoen 8 van het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland en hun pension Code Rosé terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 13 seizoen 8 Chateau Meiland 2023