Is seizoen 3 van B&B Vol Liefde in scène gezet?

Op social media staan heel wat discussies over B&B Vol Liefde en veel kijkers vragen zich af in hoeverre het populaire RTL4 programma is gescript. Dat is helemaal geen vreemde vraag, na alle gekkies die al wekenlang via de beeldbuis elke avond rond half 9 onze huiskamers ingegooid worden. Zodra je een aflevering van B&B Vol Liefde aanzet komt Corina voorbij gevlogen op haar bezem, bewaakt Alexandra haar prooi Walter als een pitbull, heeft Turbo Tom een chronische lachkick en zingt Phantom of the Opera Susanne tot onze oren bloeden van ellende. Natuurlijk vragen wij ons dan af of dat wat we op televisie zien de waarheid is. Worden we er niet net zo ingeluisd als bij de reclames op tv? 

Is B&B Vol Liefde gescript?

Dat de sappige cheeseburger uit de McDonalds commercial in werkelijkheid een dun lapje spuitvlees is wat verdacht veel naar karton smaakt weten we inmiddels allemaal. Zo is er ook niemand verbaasd dat vrouwen tijdens hun menstruatie niet vrolijk over straat dansen, omdat ze Always maandverband in hun slipje hebben zitten. Een broeierige plastic inlegpamper maakt niet blij en als de plakstrip van het kolere ding per ongeluk dubbel klapt dan dans je wel, maar niet van blijdschap.

Waarom verbazen we ons dan zo dat er in B&B Vol Liefde het nodige gedramatiseerd wordt? De mensen in het programma zijn echt. Net zo echt als de hamburger van de Mac en de inleg lekbakken van Always. Het is alleen allemaal smeuïger gemaakt en er zal ongetwijfeld wat gestuurd zijn in de keuzes van de dates. Maar hoe erg is dat? Het zal mij persoonlijk mijn reet roesten of Marian Trott zelf voor Turbo Tom heeft gekozen en ik smul als een uitgehongerde kannibaal van de sores tussen Corina en Alexandra in B&B Vol Liefde. Als die twee elkaar in de haren vliegen, zit ik met mes en vork klaar voor de tv.

De strijd om Leendert en Walter

Waar ik mij echter wel over verbaas is dat Dax en Noa, de honden van B&B Vol Liefde deelnemers Susanne en Leendert Wijland, exact dezelfde acteercoach hebben toegewezen gekregen als de dames van Walter Spangenberg. Is dat jullie ook opgevallen? Alexandra probeert zich bij Walter omhoog te likken als de blaffende Lassie Dax en Corina wil het liefst zo gauw mogelijk de B&B hermetisch afsluiten net zoals herdershond Noa heeft gedaan om Susanne uit de toko van Leendert te houden.

Toeval? Ik heb geen idee, misschien wordt het wel aangestuurd door die langharige gast die vanaf zijn wolk hoog in de lucht het universum runt. Of wellicht zijn Alegggandra en Corientje in een andere tijdsdimensie gereïncarneerd als viervoeters Dax en Noa. Maar of het nu het werk van God, een televisieproducent of een gevalletje ‘reïnkanari’ is, het eindresultaat is en blijft komisch.

Walter valt door de mand

Weet je wat ook toevallig is? Dat B&B Vol Liefde deelnemer Walter, de spiritueel geschifte God met grootheidswaanzin, zijn beklag doet over het dansen van Alexandra. In aflevering 27 kunnen we hem het volgende zeggen: ‘Als ik dans dan is dat voor mezelf, maar dat is niet om gezien te worden.’ Nou Wallie, je lult net zo uit je nek als de voice-over van de McDonalds reclame. Als je op social media aankondigt om in de hal van Schiphol te gaan dansen met je vriendje Joy, dan ben je net zo aandachtsgeil bezig als Allegggandra. 

Klik hier om naar alle artikelen over B&B Vol Liefde 2023 en 2022 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van B&B Vol Liefde elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdienst Videoland zijn de afleveringen met Debbie de Jong , Martijn BolhoeveBram van EijgenhuijssenMarian TrottPetri DamenLeendert WijlandJoy van Swieten en Walter Spangenberg terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 27 seizoen 3 B&B Vol Liefde 2023