B&B Vol liefde: Astrid heeft steeds minder oog voor Harmjan

B&B Vol Liefde

‘Je kan zien dat hij een ‘horkoholic’ is, hij staat constant aan.’ Het is niet exact wat de nieuwe date van Hans zei, maar het is wel wat ik verstond. En eerlijk is eerlijk, Hans is ook een beetje een hork. Telkens als ik Hans in zijn B&B Vol liefde rond zie struinen, moet ik denken aan Shrek. Die groene knakker uit de tekenfilm. Een hart van goud, maar zo lomp als het achtereind van een varken en ezel bij elkaar opgeteld.

Ben ik anti-Hans? Nee zeer zeker niet. Hoe kan je ooit anti-Hans zijn, als je ziet dat hij een kamer in zijn B&B speciaal heeft aangepast voor mensen met een handicap. Hans is een aardige rakker en een zorgzame broer voor zijn zus. Misschien is het juist daarom dat het me zo verbaasd hoe hij met Denise omgaat.

Hans verknal deze kans op een B&B Vol Liefde niet!

Denise is nu een dag bij Hans in Pistoia. Ze heeft haar bedrijf achtergelaten, een berg afspraken verzet en een pokke eind gereden om bij Hans te zijn. Een beetje aandacht van de gastheer zou dan op zich wel leutig zijn. Maar Shrek heeft het véél te druk met zijn werk. En op de momenten dat hij niet werkt, overspoelt hij haar met vragen. Mocht je het niet door hebben, dat laatste was dus sarcastisch bedoeld. Hans stelt geen enkele vraag!

Als een man meer interesse heeft in telefonisch lullen over de bomen op zijn werk, dan zou ik persoonlijk als vrouw zeggen: ‘Je kan de (dennen)boom in! Ik hoop dat je drie dagen dennennaalden opboert door alle naalden in je reet.’ Maar Denise zei: ‘Doe jij maar je eigen ding, vergeet maar dat ik er ben.’

Denise is een lieve vrouw, een te lieve vrouw. Gisteren heb ik haar flink geplaagd in de column. Misschien zelfs een beetje te veel, daarom ga ik vandaag met de billen bloot. Niet letterlijk natuurlijk, ik wil jullie geen hartverzakking bezorgen. Ik ben jaloers op Denise. There, I said it… Terwijl ik met mijn 43 jaar eruitzie alsof ik met mijn smoelwerk klem heb gezeten tussen twee liftdeuren, ziet zij er nog zo fris als een hoentje uit. En dat prachtige figuur, haar twee bovenbenen bij elkaar opgeteld passen in één knotskuit van mij. Het is niet f*cking eerlijk! Hoe krijgt ze het voor elkaar om er op 59 jarige leeftijd zo mooi uit te zien? Wat haar geheim ook is, ik wil het ook.

Vlinders voor Martijn

Over mooi gesproken, die Martijn is écht een geluksvogel! Alweer een mooie dame erbij! Zijn nieuwe date heet Fenna, ze is juf en woont op Bonaire. Fenna is stiekem de grote lieveling van ons ‘zonnebril model’ Martijn. Al vanaf het introductiefilmpje was hij op slag verkocht. Dit is de vrouw waarop hij al die tijd heeft gewacht. Zij is hoogstwaarschijnlijk de reden dat Martijn geen aandrang had om Simone te bepotelen.

Wat ontzettend jammer voor de andere meiden. Die hebben alles uit de kast gehaald om Martijn zijn hormoontjes te activeren. Suus heeft vandaag zelfs zijn ouders om ‘date advies’ gevraagd. Al het derde meisje dat een date plant met hulp van pa en moe krullenbol! Dat moet toch haast wel gescript zijn? 

Staat gegiebel tussen Astrid en Ruud misschien ook in het script?

Dat lijkt de meest logische verklaring te zijn, want is er op deze aardkloot iemand die mij in vredesnaam kan vertellen wat Astrid in Ruud ziet? Onze Elsa uit Frozen is langzaam aan het ontdooien en lijkt haar hart te openen voor de ridiculiteit van Ruud. En dat snap ik echt voor geen meter. In het gezelschap van Harmjan veranderde Astrid in een diepvrieskip en bij Ruud is ze een jong dartel lammetje aan het worden. Het zou toch eerder andersom moeten zijn?

Zoals sommige van jullie weten ben ik ‘Team Harmjan’. Hij wast, hij kookt, stofzuigt, maakt eten én is een geweldige oppas voor de kinderen. Wat wil je nog meer? Ruud laat zijn zweetbillen zien en vindt zichzelf heel erg grappig. Daarnaast werkt Ruud bij de belastingdienst. Nou ik zou het wel weten hoor, doe mij Harmjan maar als Astrid hem niet wil. Alleen z’n naam is een beetje stoffig. Ach, dan noem ik hem wel Flip ofzo.  

Een zwak voor de underdog

Wie ook niet op waarde wordt geschat is Menno. Al 5x verhuisd in slechts één week tijd. Het is net een asielhond die steeds weer  terug wordt gebracht, omdat ie niet braaf genoeg was. En hij doet juist zo vreselijk hard zijn best om het baasje te pleasen. Kunnen we de dierenbescherming niet bellen of een ‘reddings interventie’ op poten zetten om die arme ziel te redden? Heeft giro 555 misschien nog een bankrekening beschikbaar? Paar van die BN’ers en een callcenter erbij en we hebben zo een paar ruggen binnen.

Ik overweeg serieus om Menno, Harmjan en Frank (die gedumpt was door Denise) te adopteren. Het tuinhuis bouwen we dan wel om tot mancave en als dagbesteding heb ik nog wat klusjes voor ze om te doen in huis. Ik beloof plechtig dat ik ze 4x per dag uit zal laten, premium merk brokken te eten geef en ze elke maand een anti-vlooien behandeling krijgen.

Klik hier om naar alle berichten over B&B Vol Liefde 2023 en 2022 te gaan.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van B&B Vol Liefde 2022 gemist en wil je de avonturen van Astrid in Oostenrijk, Hans in Italië, Hans in Frankrijk, Ted op Madeira, Richard in Portugal, Martijn in Portugal, Denise in Spanje en Natasja in Frankrijk volgen? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 24 seizoen 2 B&B Vol Liefde