B&B Vol Liefde: Dit zag Hans niet aankomen!

B&B Vol Liefde

‘Oh happy day, oh happy day, ooo happy daahaaaay.’ *zingt vals* Shit, zijn jullie daar al? Sorry ik ben een beetje afgeleid. Het was ook zo’n ouderwets lekkere aflevering vanavond. Het lange wachten is beloond en we kregen B&B Vol Liefde deelnemers Desiree, Astrid én Richard met een toefje Hayriye geserveerd op een groot zilveren dienblad. En wat hebben we gesmuld van deze delicatesse.

Daar word je toch gewoon hartstikke blij van? Het voelt een beetje als die eerste hap chocolade na een lang dieet. Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen met schrijven. Er is zoveel gebeurd. De B&B Vol Liefde van Eerste Hans stroomde in een mum van tijd helemaal leeg. Richard werd smoorverliefd op zijn nieuwe date…euh… zwembadstofzuiger. De drama-meter bij Astrid begint weer langzaam op te lopen en Natasja gleed bijna uit van opwinding toen ze haar nieuwe date Jos zag. Kortom, mijn avond kan niet meer stuk. Laten we gauw van start gaan!

B&B Vol Liefde of B&B Vol Liefdesverdriet

De dag begon voor Eerste Hans ronduit k*t. Terwijl hij vrolijk aan de ontbijttafel een poging doet om de dag met goede moed te beginnen, steekt Hayriye van wal. ‘Wil je niet weten waarom ik slecht geslapen heb?’, snauwt ze hem toe. We zien een kant van Hayriye die we nog niet eerder gezien hebben.

Hans, de lompe boer, denkt dat hij de situatie wel even kan sussen door gezellig met zijn dames te gaan lunchen. Hij heeft nog geen flauw vermoeden dat hij daarmee zo ongeveer zijn doodvonnis tekent. Jij en ik zagen het natuurlijk al van mijlenver aankomen, maar ja wij hebben dan ook geen bord voor ons kop. 

Wanneer Deesje even haar neusgaten gaat poederen op het toilet, spreekt Hayriye Hans streng toe. Ze vindt het maar niks dat Desiree mag blijven na alles wat het secreet geflikt heeft. Eindelijk valt het kwartje bij Hans en hij beseft dat hij zichzelf goed in de pinarie heeft gewerkt. 

Er is geen weg meer terug

Zodra ze thuiskomen schraapt Eerste Hans zijn ballen bij elkaar en roept Stoomwals Desiree voor een gesprekje. Vreemd genoeg voelt onze onstuimige dame de bui niet hangen. De schrik is dan ook groot als blijkt dat Hans geen intiem onderonsje wil, maar een ‘dumpgesprek’ op de planning heeft staan. Op het moment dat ook bij Desiree het kwartje valt en ze verdrietig naar droomman kijkt, voel ik een brok in mijn keel. Ik geef mezelf een klap in het gezicht om weer bij mijn positieven te komen. Het moet niet gekker worden!

Tja…dat wordt het dus wél. Vlak nadat Hans Desiree een enkele reis naar huis cadeau heeft gedaan, komt Hayriye naar hem toe voor een gesprekje. Ditmaal zag de B&B eigenaar het ‘dumpgesprek’ niet aankomen! Weer een grote brok in m’n keel en de tranen stromen over mijn wangen. Het is heel triest, maar ik heb werkelijk waar in een deuk gelegen van het lachen om de actie van Hayriye. Zeg alsjeblieft dat jullie ook hebben zitten schaterlachen? Dan voel ik me wat minder schuldig. 

Mijn geweten speelt op

Ik voel me eigenlijk al schuldig genoeg. Waarom? Vooruit, ik zal het verklappen, maar reken me er niet op af. Het is écht gruwelijk slecht. Stiekem hoop ik op een sappig drama tussen Astrid en Harmjan. Toen ik vandaag de spanning bij Astrid zag oplopen zat ik me al te verkneukelen. Het is een leuke meid en ik gun haar de liefde, maar het was vorige keer zo grappig toen Astrid de pan uit flipte tegen Alex. Wat B&B Vol Liefde al niet in een mens los kan maken hè. 

Zo vond ik het ook bijzonder komisch dat Richard meer onder de indruk was van de ‘Robosuck’ waterstofzuiger, dan van zijn nieuwe date Gerry. Kei lullig voor die meid, je zal maar helemaal naar Portugal afreizen om het af te leggen tegen een stofzuiger. Pfff… het lukt me niet eens om deze zin te typen zonder in lachen uit te barsten. Wat zou er gebeuren als we Richard en Astrid zouden koppelen?

Alsof het nog niet erg genoeg is

Aangezien ik door bovenstaande alinea’s te schrijven toch al gegarandeerd een plekje in het eeuwige vagevuur heb verdiend, kan ik net zo goed Natasja ook nog maar even een portie geven. Een serieuze vraag aan jullie. Heeft Dirk een kans gekregen van B&B Vol Liefde eigenaresse Natasja?

Ze neemt hem mee naar een ‘Tripe’ festival om samen romantisch ingewanden te gaan eten. Onderweg in de auto vraagt ze of Dirk weet wat zij in een man zoekt. Op zich geen gekke vraag. Dirk zegt eerlijk dat hij dat niet weet en vraagt aan Natasja wat zij in een man zoekt. Maar dat wordt resoluut afgekeurd, want het is a. te geforceerd en b. te vroeg op de dag voor zulke diepgaande gesprekken. Zeg muts, je begon er notabene zelf over! En dan later voor de camera mekkeren dat je hem hints geeft over wat hij jou kan vragen, maar dat hij dat niet oppikt. Oké ik vind Dirk yakkes, maar dit was toch niet helemaal terecht.

Tijd voor bezinning

Net zo min als het terecht is wat wij allemaal doen. We vergeten dat de deelnemers van B&B Vol Liefde echte mensen zijn en laten ons soms meeslepen in het verhaal. Zowel wij, als de producent en zender die het programma uitzendt zijn hier schuldig aan. Maakt dat ons slechte mensen? Nee, roddelen is een eeuwenoud fenomeen en niet alleen mensen maar zelfs apen doen het. Wellicht niet verbaal, maar de kern is hetzelfde. Het is een vorm van socializen, verbinding zoeken met elkaar. 

Lachen mag en moeten we zeker blijven doen. Een beetje roddelen of een flauwe grap maken kan best, als iemand er vrijwillig voor kiest om met zijn of haar kop op tv te verschijnen. Maar zullen we afspreken om op social media de grens te trekken bij schelden? En elkaar er af en toe even aan herinneren dat de deelnemers van B&B Vol Liefde échte mensen van vlees en bloed zijn?

Klik hier om naar alle berichten over B&B Vol Liefde 2023 en 2022 te gaan.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van B&B Vol Liefde 2022 gemist en wil je de avonturen van Astrid in Oostenrijk, Hans in Italië, Hans in Frankrijk, Ted op Madeira, Richard in Portugal, Martijn in Portugal, Denise in Spanje en Natasja in Frankrijk volgen? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 2 B&B Vol Liefde