Echte Meisjes in de Jungle: Gezellig schelden, meppen en haren trekken in de Jungle

Videoland – Echte Meisjes in de Jungle 2023

Influencers die moeten zien te overleven in de jungle, het is vragen om ellende. Als je niet alleen happy bent met je content, maar vooral heel erg content bent met jezelf, is de aanwezigheid van zoveel andere hysterische content-met-zichzelf-typjes heel lastig. Als we goed kijken is er nog wel wat gradatie in de deelnemers van het Videoland programma Echte Meisjes in de Jungle 2023. Zo is Jill Goede nog wel gewoon Jill zoals we haar kennen uit Big Brother en Diva Maria Brons is het minst gecompliceerde prinsesje. 

Echte Meisjes in de Jungle deelnemers Gaby Blaaser, Louisa Janssen, Janice Blok, Michella Kox, Lena Semenova, Kelly Heruer, Esmée Ipema, Fabiola Volkers, Annebel Visscher en Channah Koerten schaar ik echter zonder blikken of blozen onder ordinaire lawaaipapegaaien. 

Vermist

Valerio Zeno zagen we al heel lang niet meer op de beeldbuis. Staat hij uiteindelijk op uit zijn ‘presentatie sabbatical’, krijgt die gozer dit programma voor zijn kiezen. Ik ben bang dat we na dit seizoen Echte Meisjes in de Jungle nooit meer iets zullen vernemen van presentator Valerio Zeno. 

Ergens verdwaald in de jungle van Laos, compleet verwilderd en van het padje af, zal hij nog jarenlang dit trauma proberen te verwerken. Dromend en verlangend naar zijn carrière bij TMF.  Wanneer hij zich zal realiseren dat TMF niet meer bestaat, is dat de doodsklap voor Valerio Zeno. Gelukkig hebben we de foto’s nog. 

Doe ff normaal!

Het Videoland programma Echte Meisjes in de Jungle is een heftig avontuur. Echt heel heftig en nauwelijks bij te houden. Zo zitten de deelnemers gemoedelijk met elkaar te zingen en zo slaan ze elkaar de hersens in. Het gaat sneller dan je bij kunt benen. Michella Kox is de onbetwiste, meest dramatische en explosieve van het stel.

Levensgevaarlijke uitspraak van mij, want ze schijnt de oorlog graag aan te gaan met iedereen die iets van haar vindt. Tja, hoe kun je er niet iets van vinden? Voor iemand die vindt dat ‘iedereen gewoon lekker normaal moet doen’ heeft ze een behoorlijk vertekend zelfbeeld en bijbehorende grote muil.

One down

Tijdens het uitzoeken wie de onbetwiste koningin van de jungle gaat worden, lijkt het strijdtoneel op dat van een Derde Wereldoorlog. De copy-paste hoofdjes van de deelneemsters van Echte Meisjes in de Jungle staan voornamelijk op oorlog. Direct na thuiskomst is er aardig wat milliliter botox nodig om de fronsrimpeltjes weer netjes strak te trekken. 

Louisa Janssen kan al snel dokter Botox naar haar rimpels laten kijken, want die wordt er al na twee afleveringen van Echte Meisjes in de Jungle uitgepleurd, omdat ze in een vlaag van verstandverbijstering Esmee Ipema naar de strot vloog. Esmeetje donderde daardoor van een heuvel af en moest de jungle vanwege de opgelopen schade aan haar arm ook verlaten. Kunnen gezellig saampjes naar Dokter Botox. Een mooie gelegenheid om het uit te praten of om het knokpartijtje alsnog af te maken. Ga elkaar maar eens flink met botox en filler spuiten te lijf.

Het meisje Lena Semenova dondert zelfs zonder vechtpartijen echt letterlijk om in de jungle. Ze lijkt wel een tuimelbeker. Vanwege haar bilvergroting is Lena behoorlijk in uit balans. Mensen, het is toch van de zotte dat je steeds valt omdat je reet te zwaar is?! Ergens heb je dan toch volledig de boot gemist. Hoe kun je jezelf zo toetakelen? 

Diva is een baas

Is Echte Meisjes in de Jungle dan niet om te nassen? Goedbeschouwd niet, maar hier en daar is het ook wel vermakelijk. In de zin van vermakelijk vanwege de hoge mate van verbazing die het oproept bij de kijkers. ‘Volwassen meiden’ die zo uit hun stekker schieten om niks. Er wordt gescholden en geschreeuwd alsof de deelnemers van Echte Meisjes in de Jungle gemarteld worden, elke vorm van zelfreflectie ontbreekt volledig en het niveau is lager dan laag. Laten we eerlijk zijn, soms is dat stiekem best vermakelijk om naar te kijken. Al is het alleen maar om je iets contenter met jezelf te voelen. 

Ik ga dan ook stuk om de opdracht waarbij echt ranzige rotzooi moet worden gegeten. Waar het gros van de meiden weigert of koerend en kotsend bezig is, gooit Diva de levende dikke wormen naar binnen als een echte baas. Ieder ander van de meiden had de naam Diva beter gepast dan dit pittige loeder. Wanneer Lena vervolgens de gekookte kippenvoetjes met smaak op staat te peuzelen kun je mij opvegen. ‘Wat?’, roept ze verbaasd naar haar teamgenoten ‘Dit is bij ons een delicatesse hoor!’

Mama wat doe je nu?

De laatste ruzie der ruzies die ik meepak in aflevering vier van Echte Meisjes in de Jungle is die tussen Gaby Blaaser en Annebel Visscher. Tijd om de ruzie bij te leggen is er echter niet, want Gaby moet de volgende dag het programma verlaten vanwege medische redenen. De reden blijft nog even geheim tijdens deze aflevering van Echte Meisjes in de Jungle, maar inmiddels weten we allemaal dat Gaby Blaaser zwanger is. 

Channah Koerten wordt op eigen verzoek door haar teamgenoten weggestemd uit het programma Echte Meisjes in de Jungle. Zij had zich een beetje verkeken op het avontuur en dacht dat ze, als de camera’s uit waren, in een hotelletje mocht slapen. Wanneer Channah aangeeft dat ze heel graag terug naar haar kindjes wil, besef ik pas dat een aantal van deze gecreëerde ‘meisjes’ ook gewoon moeder zijn, een dochter van iemand én dat ze stemrecht hebben. Ik slaap waarschijnlijk toch wat onrustig vannacht.

Klik hier om naar alle artikelen over Echte Meisjes in de Jungle te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Om naar de avonturen van de deelnemers van Echte Meisjes in de Jungle 2023 te kijken ga je naar Videoland.

Beeld bron: Jasper Suyk/Rob Jacobs

Home » Televisie » Videoland » Echte Meisjes in de Jungle Videoland