Urk: Tipsy zus van Derre vult haar bloed met alcohol tijdens Bingo

Serie Urk – laatste aflevering seizoen 8

Net als je denkt alles al meegemaakt te hebben, tovert de cast van de SBS6 serie Urk in de laatste aflevering van seizoen 8 weer iets nieuws uit hun mouw. Of nou ja, eigenlijk is het allesbehalve nieuw. Urk staat op z’n kop, want vanavond gaan ze los met ‘Bingo op de bak.’ Ik moet toegeven dat die Urker mannen wel vindingrijk zijn als het gaat om hun vrouwen veilig in de huiskamer houden. Geen gesloerie ‘s avonds over straat naar het buurtcentrum of een illegale bar in een schuurtje, maar gewoon breaky break aan de keukentafel.

In de olie aan de bak

De ‘27mc bakkies’ worden van zolder geplukt, afgestoft en aangesloten. Het is dan alleen nog een kwestie van afstemmen op het juiste kanaal en de pret kan beginnen. Oldskool in de overtreffende trap. Bij Jannie, Mathilde en Lydia wordt letterlijk alles uit de kast getrokken. Een lopend buffet is er niets bij. Als ik mocht kiezen met wie ik mee zou bingoën, dan was het zeker bij deze drie dames. Een spelletje is leuk, maar alleen dan als er genoeg vreetwerk op tafel staat. 

Bij Derre en zus Truida is de catering opvallend kariger tijdens de Bingo in de serie Urk. Daarentegen stroomt de wijn wel rijkelijk. Trui weet er wel raad mee en hakt het ene wijntje na het andere het ruim in. De sfeer wordt steeds losser. Ik wed dat als het Bingo festijn had plaatsgevonden in het buurtcentrum van Urk, Trui op dit moment al halfnaakt op de bar had staan dansen. Wat dat betreft ga ik de achterliggende gedachte van een thuisbingo steeds beter begrijpen. Sommige mensen moet je tegen zichzelf in bescherming nemen. Ook beter voor de rest van de mensheid.

Pas op voor de hond

Met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ik Bingo stiekem heel erg leuk vind. Die gekleurde bonnetjes op tafel, stift in de hand en het euforische gevoel als ik nog maar één nummertje nodig heb. Heerlijk! Ik zou iedereen vriendelijk doch dringend willen verzoeken deze biecht van mij, onder ons te houden. Ik heb namelijk een iets stoerder imago hoog te houden.

Terwijl in de laatste aflevering van de serie Urk de cast zich vooral bezig houdt met Bingo, hebben Gerda en Klaas betere dingen te doen. Zij keutelen in hun roze bubbel met pasgeboren dochtertje Maily. Terwijl de kraamverzorgster wat tips probeert te geven, lijkt Klaas die totaal niet nodig te hebben. Als een geboren vader waakt hij over moeder en dochter en niets ontgaat hem. Ik vind Klaas in zijn rol als waakhond erg aandoenlijk. De nieuwbakken ouders hebben op hun eigen manier ook de Bingo gewonnen. Niet met een volle kaart, maar met elkaar als gezinnetje.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van de serie Urk in 2023 op tv kunt kijken? Helaas was dit de laatste aflevering van seizoen 8 van de serie Urk op SBS6. Geen nood, op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van de serie Urk en de avonturen van tweeling Gerda & Mathilda, Jannie, Teun, Greetje, Klaas, Derre en de rest van de cast terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Urk / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 8 Urk 2023