Urk: De pufsquad van Mathilde

Urk 2023

Vanavond is het zo ver in de serie Urk, de baby is er bijna, want de bevalling van Mathilde gaat beginnen! Of je er op zit te wachten dat de hele gemeenschap, in dit geval half Urk, meegaat naar het ziekenhuis is natuurlijk een persoonlijke keuze. De verpleegster praat onverstoord verder terwijl er gezocht wordt naar opbergruimte voor de complete inboedel, die voor de gezelligheid ook meegenomen is. Om het af te maken heeft iedereen een shirt aan met ‘Puf Squad’  op de borst gedrukt. 

Mocht de tijd zover zijn dat ik ooit ga bevallen, dan is mijn partner, moeder en iemand met een beetje medische kennis toch wel puf Squad genoeg voor mij.  De rest wacht maar op gepaste afstand als ze er graag bij willen zijn. Lekker op een ongemakkelijk stoeltje in de wachtkamer met een smerige bak ziekenhuis-koffie. 

Vriendlief kijkt ook een keer mee

Ondertussen kijkt mijn vriend ook geïnteresseerd mee naar de ‘bevalsessie’ van Mathilde. Hoe dichter hij bij de 30 komt, hoe meer het besef komt dat dit ook allemaal een keer zijn realiteit kan worden. Nu is dat voor hem nog een grote roze wolk met regenbogen en eenhoorns, baby’s leuk! Op het moment dat er termen komen als ‘gepoept in het vruchtwater’, zie ik die roze wolk langzaam grijs worden en komen de eerste vragen. Want als de baby niet in het vruchtwater moet poepen, waar dan wel? Ik moet even rustig tot tien tellen en leg vriendlief alles uit, mannen… 

Gerda, de zus die we allemaal willen hebben

Ik neem mijn eerdere woorden terug. Ik wil ook een Gerda uit Urk bij mijn bevalling. Naast het feit dat Mathilde, onder het toeziend oog van de pufsquad van Urk, de bevalling geweldig goed doet, rustig blijft en zelfs lekker nog een broodje kroket achterover klapt, laat Gerda de waarden van een zus zien. Nog voor de machine door heeft dat de hartslag van de baby zakt, heeft Gerda dit al gezien en komt zij meteen in actie. De zuster wilde nog even wachten, maar dankzij Gerda is heel de medische staf nu opgetrommeld. Inderdaad meid, niks niet wachten en gewoon meteen komen controleren graag! 

Dit is waarom ik vroeger de oren van mijn ouders kop zeurde en op elk verlanglijstje voor Sinterklaas ‘een broertje of zusje’ schreef. Iedereen wil dit toch! Gerda is de zus die ik nooit gekregen heb van mijn ouders, maar altijd van heb gedroomd. De baby van Mathilde staat nu al 1-0 voor in het leven, om in WK termen te schrijven, met zo’n geweldig zorgzame tante. 

De nieuwste inwoner van Urk

Ik vind bevallen echt het mooiste wat er is. Mensen vinden mij daar soms een beetje raar in. Zo kan ik, naast deze bevalling van Mathilde in de serie Urk, ook intens genieten van bevallen met Bobby op TLC. Ik zal nooit vergeten dat een vrouw daar haar kind ter wereld bracht alsof het een rugbybal was. De zuster moest hem letterlijk uit de lucht opvangen. Wel gevaarlijk, mijn toxic trait is namelijk dat ik denk dat ik ook zo kan. 

Daarnaast ben ik ook enorm emotioneel, of het nou een kerstreclame is van eenzame ouderen of een reclame voor zielige ezeltjes met verbogen hoefjes, ik zet het op een janken. Zo ook bij bevallingen, zodra ik het kindje hoor huilen begin ik zelf ook. Tranen met tuiten, dus nu niet anders. De zoute tranen vermengen zich met mijn cappuccino en ik zie amper nog wat ik allemaal op papier pleur. 

Daarom sluit ik maar kort af. Lieve Mathilde en Michael, van harte gefeliciteerd met de nieuwe inwoner van Urk, jullie prachtige baby Jason. Ik wens jullie het allerbeste! 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je deze aflevering van de serie Urk met de bevalling van Mathilde gemist en wil de aflevering graag terugkijken? Kijk de komst van de nieuwe Urk baby van Mathilde en de bijzondere manier van bevallen dan terug op NLZiet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Urk

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 7 Urk 2022