Urk: Klaas en de tweeling trekken de wijde wereld in

Urk 2023

Tony, je kunt natuurlijk wel in de slachtofferrol kruipen en er de pest in hebben dat iemand op social media iets onaardigs over je zegt, maar de oplossing is vrij simpel. Stop met het meedoen aan de serie Urk. Het leven kan zo simpel zijn. 

Je bent vooral verbolgen over het feit dat mensen denken dat ze je kennen, terwijl dat niet zo is. Tja Tony, zou dat niet inherent zijn aan het halve volk mee laten kijken in je dagelijkse leven? Ik snap die verontwaardiging niet zo hoor. Wel met je tronie op tv willen, maar alleen openstaan voor fans. Dat werkt natuurlijk zo niet. 

Klaas doet het niet!

‘Klaas, als ik er een keer niet ben met bedtijd voor de kleine, zou jij dan wel bidden met haar voor het slapen gaan?’ Gerda kijkt verwachtingsvol naar Klaas terwijl ze hem deze vraag stelt. Klaas is echter duidelijk: ‘Nee, dat ga ik niet doen, ik ben niet gelovig en ga niet net doen alsof!’ 

Oei Gerda, als dat avondgebed zo belangrijk voor je is dan zou ik er maar voor zorgen dat je de komende 15 jaar zo tussen 19.00 en 20.00 uur thuis op Urk  bent. Klaas staat waar hij voor staat en geef hem eens ongelijk. 

Help, mijn man is klusser

Jan en Greetje besluiten de kachel eruit te zwiepen. Waarschijnlijk is dit seizoen van de serie Urk nog opgenomen voor de absurd gestegen gasprijzen, want anders had Greetje zich wel twee keer bedacht. Het gat in het plafond waar de buis doorheen liep, vult Jan op met purschuim waar hij een afdekplaatje in plakt. 

Het ziet er niet uit en als ik Jan zo zie klooien ga ik een heel klein beetje beter begrijpen waarom Greetje veel de hort op is met Teun. Niet dat ik Teun erg hoog heb zitten, maar man oh man wat een porrelaar is die Jan. Greetje staat erbij en kijkt er naar. Ze besluit gauw de kuierlatten te nemen om Teun te gaan helpen met het herindelen van zijn antieke meuk. 

Greetje trekt een verongelijkt gezicht als Teun uitlegt wat de bedoeling van vandaag is op Urk, maar wij weten inmiddels allemaal dat ze alles doet wat Teun haar vraagt. Ik vermoed zelfs dat hij nog op haar bord mag schijten, al zou ze waarschijnlijk wel roepen: ‘Niet spetteren hoor Teun!’ 

Zeg maar nee, dan krijg je er twee

Ongelovige Klaas neemt de tweeling Gerda en Mathilde mee op sleeptouw naar een meubeloutlet buiten Urk voor een nieuwe bank. Die gozer heeft toch wel een ruggengraat hoor. ‘We rijden Urk uit!’, roept hij als ze de landsgrenzen van Urk passeren. Blijkbaar is dat een dingetje als je van Urk bent. Ik snap het wel… Als Urk je leven is, dan moet de rest van Nederland je toch een beetje vreemd aandoen. 

De tweeling van Urk is weer lekker op dreef en schreeuwen in de auto uit volle borst mee met de playlist. Arme Klaas. Eenmaal aangekomen bij de meubeloutlet is Gerda in shock over hoe groot het daar wel niet is. De moed zakt de hoogzwangere helft van de tweeling in de schoenen. ‘Als ik dit had geweten dan was ik niet meegegaan!’, roept ze vermoeid uit. Het voordeel van een bankstel zoeken is echter dat je steeds even kunt gaan zitten. 

Perfect lelijk

Nu is een bank uitzoeken met je partner al een drama, laat staan met je schoonzus erbij. Stiekem lach ik me rot om die twee ongeleide projectielen en Klaas die stoïcijns blijft zoeken naar de perfecte bank. Die vindt het gezelschap uiteindelijk. Dat wil zeggen, hun perfecte bank. Ik vind het knap dat je tussen zoveel banken de meest lelijke eruit weet te plukken. 

Waar Tony waarschijnlijk beledigd zou zijn als ik zoiets over zijn nieuwe bank zou zeggen, ben ik ervan overtuigd dat Gerda na het lezen van dit artikel lachend roept: ‘Wat kan mij het schelen wat jij van die bank vindt, jij komt er toch niet in bij mij dus je hoeft hem niet mooi te vinden!’ En zo is het maar net.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 3 van seizoen 8 van de serie Urk gemist en ben je nieuwsgierig naar de perikelen van de tweeling Gerda & Mathilde, Tony & Derre, Teun, Jan & Greetje? Kijk deze aflevering van seizoen 8 van Urk dan terug op KIJK of NLZiet.

Beeld bron: Still Tv SBS6/ serie Urk / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 8 Urk 2023