Urk: Teun en Greetje vermaken zich in de stad van de liefde

Urk 2022

Ik kijk deze week naar de serie Urk bij mijn ouders thuis op de bank. Dit maakt het allemaal wat lastiger. Waar mijn vriend negen van de tien keer voor dood op de bank in een coma ligt, tettert mijn moeder er met alle liefde doorheen met haar ongevraagde mening. Zoals jullie al weten zijn onze lieve vrienden op Urk niet al te best verstaanbaar voor ons ‘niet Urkers’. Maar met een moeder die er ook nog eens door heen gilt, is het vandaag een echte opgave om iets zinnigs over de aflevering 7 van de serie Urk vertellen. 

Mijn moeder zou wat dat betreft wel perfect op Urk passen. Ook hier thuis wordt 24/7 schoongemaakt. Het feit dat ik nogal een rommelpot ben en een nachtje blijf logeren is voor mijn moeder zowel leuk, als een ware nachtmerrie. ‘Overal ligt wat’, hoor ik minimaal 10 keer in de aankomende 24 uur. ‘Neem nou is een voorbeeld aan de mensen op Urk,  kijk is hoe schoon ze daar zijn.’ Ja dit is mijn wereld op dit moment als 25-jarige volwassen vrouw. 

Dan valt mijn moeder toch wel weer mee…

De verhalen van Derrekien maken bij ons wel veel indruk. Tijdens het schoonmaken vertelt Derrekien aan Teun over haar opvoeding op Urk. Het lijkt alsof ze het over 100 jaar geleden heeft, maar zo oud lijkt Derre me nou ook weer niet. Laten we het er op houden dat de tijd in Urk een flinke tijd heeft stilgestaan, in ieder geval bij Derrekien vroeger thuis. 

Na alles wat Derrekien op Urk heeft meegemaakt, praat ze nog heel lief over haar ouders die op dit moment in een verzorgingshuis zitten. Ik hou zielsveel van mijn ouders, maar als ik hoor wat Derre allemaal met haar vader meegemaakt heeft, had ik het ook begrepen als ze hem in zijn rolstoel een zetje de dijk af gegeven had. 

Paris is always a good idea, maar niet met de auto! 

We leveren deze week ons geliefde Urk in voor de stad van de liefde, Parijs! Waar er miljoenen toeristen per jaar naar toe gaan om de Eiffeltoren te bewonderen, spreekt Teun over een bak roest. De stressvlekken staan in mijn nek wanneer ik Teun en Greetje in de serie Urk samen door Parijs zie rijden. Als er één stad is waar ik lekker met de trein naar toe zou gaan, is het Parijs toch wel. Dan zijn ze ook nog de weg kwijt. Voor mijn gevoel heb ik ook al minstens 3 keer dezelfde rotonde gezien deze aflevering van Urk.

Fietstaxi’s, lelijke karikatuurtekeningen en de Eiffeltoren. Alle clichés komen voorbij deze aflevering. Maar ja wat ga je anders doen in Parijs, hoor ik je denken. Onze Teun en Gre lijken mij niet de cultuursnuivers die zich een dagje in het Louvre vermaken. Ook champagne mag bij een bezoek aan Parijs niet ontbreken natuurlijk. Met een beetje pech heeft Teun wel een onbezorgde voorbijganger blind geschoten toen de kurk van de champagnefles uit het raam vloog. En wat eten Teun en Greetje in de serie Urk terwijl ze in Parijs zijn? Thais natuurlijk, niet alles hoeft natuurlijk cliché te zijn. 

Met een slakkengang over de antiekmarkt

Maar goed we gaan natuurlijk niet voor die ouwe roestbak en die lelijke tekening naar Parijs. Er moet geshopt worden! Kleding, wel nee! Antieke gouden rotzooi, alhoewel, je vindt er niks voor onder de 1000 euro. Gre is het met mij eens en vindt alles veel te duur. Ze komt er al snel achter dat ze ook naar de bouwmarkt had kunnen gaan, die houten tafels worden vanzelf oud. Daar hoef je heus niet voor naar Parijs. Na de Thaise maaltijd is het nu tijd voor écht Frans eten en wat is er meer Frans dan slakken met een cappuccino? Ja, je moet er van houden zullen we maar zeggen, doe mij maar Franse frietjes! 

Taboes moeten verbroken worden, ook op Urk

Ik ben deze aflevering van de serie Urk heel trots op Mathilde en Gerda. De tweeling is sowieso al mijn favoriet, maar het mooie, open gesprek wat de vrouwen vandaag hebben over het moederschap raakte me. Inderdaad, niet iedereen zit meteen op die roze wolk en dat is niks om je voor te schamen. Fijn om te zien dat de zusjes dit met elkaar en voor de camera durven te bespreken. En Mathilde, een dikke knuffel voor jou! 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij deze aflevering van de serie Urk met de openhartige uitspraken van Derrekien, en de avonturen van Teun en Greetje in Parijs gemist ? Kijk dan het hele seizoen van de serie Urk terug op NlZiet.

Beeld bron: (c) Wessel de Groot

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 7 Urk 2022