Steenrijk Straatarm: Petje af voor deze powervrouw!

Steenrijk, Straatarm – woensdag 20:30 SBS6

Een power woman, zo kunnen we moeder Hulya uit aflevering 8 van Steenrijk, Straatarm 2023 gerust noemen. Na een scheiding kwam zij zo diep in de schulden dat ze dakloos werd. Terwijl haar kinderen werden opgevangen door opa en oma, woonde Huyla 10 maanden lang in een auto. Stel je eens heel even voor dat je geen dak boven je hoofd hebt en gescheiden bent van je kinderen. ‘s Nachts in de kou slapen in je auto, opgevouwen tussen de paar spullen die je nog hebt. 

De kracht van Huyla

Als je zoiets heftigs hebt meegemaakt en daarbovenop ook nog eens reuma krijgt, dan heb je alle reden om verbitterd te zijn. Maar de Turkse Hulya is alles behalve dat. Ze is positief, vindingrijk en bovenal een fantastische moeder voor haar tweeling van 10 jaar oud. Met het schaamrood op mijn kaken luister ik naar het aangrijpende verhaal van moeder Hulya en haar kinderen die deze week meedoen als deelnemers van Steenrijk, Straatarm.

Ik schaam me omdat ik al een graftakken humeur krijg als de wifi verbinding een keer uitvalt of het naadje van mijn sok dubbel zit in m’n schoen. Hebben jullie dat ook weleens? Dat je bij het verhaal van een vrouw als Hulya kritisch gaat kijken naar je eigen leven en beseft hoeveel gemopper je zelf de atmosfeer in slingert. We klagen wat af met zijn allen en hoewel het soms best lekker kan zijn om even uit volle borst een klaagzang te spuien, is het ook goed om te beseffen wat we allemaal wél hebben in ons leven.

Zussen Anisa en Moska

Steenrijk, Straatarm deelnemers Anisa en Moska zwemmen als Dagobert Duckies in het geld. Dit was niet altijd het geval. Anisa is als klein meisje samen met haar ouders gevlucht uit Afghanistan en haar zusje is in Nederland geboren. Tegenwoordig zijn Anisa en Moska steenrijk en kunnen ze dagelijks gebakken hertenreet met pastinaakpuree eten in een 5 sterren restaurant, maar in hun jeugd waren de zusjes straatarm.

Anisa, Moska en Hulya zijn alledrie ijzersterke vrouwen die als leeuwinnen hebben gevochten om te komen waar ze nu zijn, en juist dat maakt aflevering 8 van Steenrijk, Straatarm zo indrukwekkend. Je mag gerust weten dat ik er een beetje stil van ben. Mijn voorraadkist met grappen en sarcastische opmerkingen blijft daarom een dagje dicht. Het is hoog tijd voor mij om eens stil te staan bij alles wat ik heb in mijn leven en daar dankbaar voor te zijn. Doen jullie mee?

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Steenrijk, Straatarm 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt het seizoen 8 van het programma Steenrijk, Straatarm elke woensdagavond om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 8 Steenrijk Straatarm 2023