Steenrijk Straatarm: Hollies stellen kinderen bloot aan B-merk appelsap!

Steenrijk, Straatarm – woensdag 20:30 SBS6

Laten we dit artikel beginnen met een waarschuwing voor iedereen die deze week Steenrijk, Straatarm 2022 gemist heeft en van plan is om de aflevering met deelnemers Samantha en de Hollies terug te kijken. Ga eerst naar de Action en pak voordat je de winkel inloopt wel even een kar mee. Dat laatste is erg belangrijk, want alleen met een winkelmandje ga je het niet redden. Mieter vervolgens alle zakdoeken, tissues en wc-papier die je kunt vinden in het wagentje. Flikker er voor de zekerheid ook nog maar een paar keukenrollen en een dweil bij. Je zult me later dankbaar zijn.

Plan het moment dat je de gemiste aflevering van Steenrijk, Straatarm gaat terugkijken zorgvuldig in. Kijk de aflevering vooral niet vlak voordat je de deur uit moet of visite krijgt. Ik herhaal: ‘Doe het niet!’, tenzij je erop kickt om met een smoelwerk vol rode jankvlekken en opgezwollen ogen over straat te gaan. In dat geval mag je bovenstaande waarschuwing negeren.

Wie doen er mee?

De deelnemers van Steenrijk, Straatarm zijn deze week de ‘rijke’ ouders Mike en Natasja Holla en de ‘arme’ alleenstaande moeder Samantha. Het verschil in weekbudget is zoals altijd weer te gek voor woorden. Het ene gezin heeft 1500 euro te besteden en het andere gezin moet rondkomen met 80 euro per week.

Toch zijn er deze week veel overeenkomsten tussen rijke Mike en arme Samantha. Ze hebben allebei rond hun 18e levensjaar een lawine aan zwarte sneeuw over zich heen gehad, zijn beiden opgevangen door hun schoonmoeder én hebben als leeuwen gevochten om er weer bovenop te komen. Even tussen jou en mij; alleen al dit gedeelte van de aflevering was voor mij genoeg om de eerste doos tissues soldaat te maken.

Koters en dieren

Steenrijk, Straatarm deelnemers Mike en Natasja Holla hebben twee dochtertjes van 9 en 5 jaar met de namen Beau Bella en Jacky Jess en ze etaleren hun tronie graag op YouTube onder de naam De Hollies. Uiteraard heb ik daar een mening over, maar ik heb besloten om deze bij hoge uitzondering voor mij te houden omdat het enorm sympathieke mensen zijn. Om diezelfde reden zal ik ook niks lelijks zeggen over de dode cavia die als haarstuk op het hoofd van mams ligt.

De straatarme Samantha is moeder van de 10-jarige Shirley, katten Dondersteen en Moos en hondje Lotte. Al vraag ik mij ten zeerste af of ze de dieren ook zelf gebaard heeft. Mocht dit wel zo zijn, dan hoop ik haar terug te zien in een aflevering van Paul Jambers en dat de redactie van Tv-Vrouw het mij gunt om hier een artikel over te schrijven. Dat zou echt een waanzinnig verhaal worden.

Een les en een kers

De beruchte ruilweek in Steenrijk, Straatarm is voor De Hollies een echte wake-upcall. Ze komen erachter dat het helemaal niet nodig is om veel geld uit te geven en hun dochters leren dat je niet dood gaat van een ander merk appelsap. Al is de jongste telg daar nog niet volledig van overtuigd. 

Intussen genieten Steenrijk Straatarm deelnemers Samantha en haar dochter Shirley van een week vol luxe en krijgen na afloop als kers op de taart een all-inclusive reis naar Griekenland cadeau van de Hollies. Wat ontzettend lief! Tijdens de ontmoeting vallen de moeders elkaar geëmotioneerd in de armen en vlucht ik de wc in, wanhopig op zoek naar het laatste stukje ‘traanvocht absorberend materiaal’ in huis.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Steenrijk, Straatarm te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt het seizoen 8 van het programma Steenrijk, Straatarm elke woensdagavond om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 8 Steenrijk Straatarm 2023