Special Forces VIPS: Geef ons nog 1 laatste moddergevecht 

Special Forces VIPS 2022

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij ons thuis komt niemand meer met zijn tengels in de buurt van de knop van de thermostaat. Bij de snoeppot knijp ik tegenwoordig liever een oogje dicht. Een beetje spek op de botjes houdt mijn bloedjes van kinderen tenslotte ook warm toch? Ik heb namelijk geen zin om mijn eigen nier te moeten verkopen om nog een beetje warm te blijven deze winter en daarbij ben ik bang dat ik hem aan de straatstenen niet kwijt raak. Tenzij iemand er glühwein van wil trekken, dan heb ik nog een kans. Dat ik tijdens de finale van Special Forces VIPS kippenvel had van mijn kruin tot aan mijn tenen en alles ertussenin, had dus alles te maken met die klere energierekening. En die kou die in de botten gaat zitten, had absoluut totaal niks te maken met de ongelofelijke prestaties van de deelnemers of met de lovende  woorden van de staff.  Dat gezegd hebbende..

Overuren

Wat een finale hebben onze ideale schoonzonen van Special Forces VIPS met elkaar neergezet. We kunnen ons natuurlijk blijven verschuilen achter het feit dat we al wekenlang likkebaardend aan de buis gekluisterd hangen. Sterker nog, ik denk dat er een hoop Satisfiers overuren hebben gedraaid de afgelopen tijd. Ook een goede manier om de verwarming lekker laag te houden trouwens. Heb ik van horen zeggen… 

Maar Special Forces VIPS finalisten Mark Schaaf, Kaj Gorgels  en Donny Roelvink zijn natuurlijk zoveel meer dan een lekker hapje. Beauty, brains, karakter, humor…waar houdt het op? Ik heb alvast een verzoek ingediend bij Videoland voor een spin off van Special Forces VIPS met deze drie heren in de hoofdrol. Een modern sprookje ofzo. Van twee stoere Amsterdammers die een pittig Rotterdams kakkerlakje tegen het lijf liepen en die tegen wil en dank vrienden met elkaar werden. Sorry Kaj, het is niet persoonlijk, ik blijf een Amsterdammert. 

Terugblik

Videoland heeft in de finale van Special Forces VIPS voornamelijk een ‘terugblik’ opengetrokken en er is ook nog eens geen winnaar. Zodra ik tot deze conclusie kom ben ik in eerste instantie een beetje sceptisch. Waarom niet nog een moddergevecht? Gewoon omdat kan. Nog een keer wegzwijmelen? En dat de verliezers zich dan mogen melden bij mij? Nee? Echt niet? 

Er wordt nog wel afscheid genomen van dat ranzige stuk touw waar de drie overgebleven deelnemers van Special Forces VIPS op hebben lopen zweten en janken. Hmm, misschien toch een idee om dat ding op Marktplaats te zetten? Zou nog heel wat op kunnen leveren. 

Tot het gaatje

Maar met alle hitsigheid op een stokje, terugblik of niet. Moeten we niet gewoon toegeven dat we met zijn allen enorm hebben genoten van het programma? Een kijkje in het leven van een stel echte doorzetters die tot het gaatje zijn gegaan gaan en er dwars doorheen. 

Persoonlijk moet ik er niet aan denken om dag in dag uit lekker te wroeten in de krochten van mijn ziel met een stinkend touw op mijn schouders, maar ik dank God op mijn blote knietjes dat deze mannen dit wel een leuk tijdverdrijf vonden. En dan ook nog die staff van Special Forces VIPS als een etterende steenpuist in je nek. Verstandig of niet, ik had die gasten compleet uitgeknepen met zijn allen. Of zoals Kaj Gorgels het zo chique wist te verwoorden: ‘Houd nou toch allemaal eens een keer je kop dicht!’ 

Hoe is het nu met jou?

Tot mijn grote vreugde blijken we niet cold turkey afscheid te hoeven nemen van onze helden, want volgende week wordt er met alle deelnemers van Special Forces VIPS en met de staff teruggekeken op een ieders avontuur. Zo zien we dat Ferry Doedens nog een keer door de mangel gehaald wordt. ‘Volgens mij ben je een vat vol mentale problemen Fer.’ No shit Sherlock…

 Ja kijk, ik twijfel toch een beetje of ik wel ga kijken. Soms moet je namelijk gewoon stoppen op het hoogtepunt. Anders wordt het één grote deceptie. Ik kan me niet voorstellen dat ik met de reünie van Special Forces VIPS een groter hoogtepunt ga bereiken, dan met de finale van deze week. En mijn kleine vriendin zal ook een keer aan de oplader moeten. Maar ik ben aan de andere kant ook weer benieuwd welke sporen de fysieke en mentale marteling bij de BN’ers heeft achtergelaten. Zo sadistisch ben ik dan ook wel weer. Ik laat jullie weten wat het wordt.

Alleen maar liefde

Lieve Mark, Kaj en Donny dank jullie wel dat we al die weken zo enorm hebben mogen genieten van jullie strijd.  Lieve staff van Special Forces VIPS bedankt dat jullie onze helden zo heerlijk hebben laten zweten. Ik had het voor geen goud willen missen. We zien jullie allemaal heel graag terug in de Play Girl.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Special Forces VIPS te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de finale gemist en wil je deze aflevering graag terug kijken? Kijk het hele seizoen van Special Forces VIPS dan terug op Videoland.

Beeld bron: ShotbySud

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 2 Special Forces VIPS 2022