Op Zoek Naar Grease: Glansrijke hoofdrol voor Dylan in de schoolmusical

Op Zoek Naar Danny

Even onder ons en echt niet lullig bedoeld, maar heeft iemand Marlijn Weerdenburg wel eens horen zingen? Tijdens deze aflevering van Op Zoek Naar Danny en Sandy voor de musical Grease vroeg ik mij ineens, als door een bij gestoken, af of ze überhaupt zangeres is. Ik ken haar alleen als Danni Lowinski uit de gelijknamige televisieserie van zo’n tien jaar terug. 

Zitten en je muil houden

Google gaf mij uitsluitsel. Ze kan zingen en daar ben ik blij om, want tijdens het jureren kreeg ik een beetje van die waterige, kriebelige golfjes over mijn rug. Dat is een omschrijving waar je niets mee kan, maar dan pak je de koe ook gelijk bij de horens, want dat is precies wat ik bedoel. Je kan net meer dan niks met haar gekakel. Om in de woorden van Marlijn te blijven: ‘Omarm dat en ik wil volgende week graag je kwetsbaarheid zien.’

Shay liet zijn kwetsbaarheid al wél zien volgens Marlijn en dat werd beloond met een knuffel. Na het vastpakken van dat lekkere hapje, waar ze al afleveringen lang op aast, wilde ze graag nog iets zeggen maar Frits Sissing snoert haar de mond. En terecht, zitten en je kakel nu even houden dame. Het draait om de deelnemers in Op Zoek Naar Grease en niet om de jury.

Niet zo best

Paul heeft zijn blonde lokken weer donker geverfd. Hij identificeert zich vast graag al een beetje met Danny in de strijd van Op Zoek Naar Grease. Een slimme hoofdrolspeler denkt vooruit. De jury was enthousiast over zijn optreden. Ik iets minder, maar dat zal iedereen waarschijnlijk een rotzorg zijn. De Danny looks die heb je en ik kan het weten na tien jaar zijn kop in tienvoud boven mijn bed te hebben gehad.

Nog minder enthousiast was ik over Dylan. Lieve onbevangen Dylan die zijn tandjes bloot lacht en als een jong hert over het podium fladdert. Je bent een schatje Dylan, maar bij ieder optreden van jou krijg ik visioenen van de schoolmusical in groep 8. Een geweldige performance met jou in de hoofdrol, je ouders luid klappend en stralend in de aula op de eerste rij. Meester Dirk heeft het toch maar mooi weer geflikt dit schooljaar met zo’n topper als jij in de klas. Mijn vermoeden word echter waarheid als je voor Op Zoek Naar Danny tussen de afvallers belandt.

Heel misschien 

Zeg Sandy, heb je ook nog iets positiefs te melden? Nou het toeval wil dat ik het optreden van Tristan bijzonder aangenaam vond. Zowel om naar te luisteren en te kijken. Als jij de winnaar wordt van Op Zoek Naar Grease en de nieuwe Danny wordt, dan koop ik misschien wel een kaartje voor de musical. Die ‘misschien’ blijft nog even staan tot bekend is wie de rol van Sandy gaat vertolken. Ik ben natuurlijk niet voor één gat te vangen hè.

Één van de Op Zoek Naar deelnemers die het heel goed zou doen op posters, buttons en in mijn plakboeken, zou Davy zijn. Helaas ligt het poster en zeker het button tijdperk al heel ver achter ons. Wat ook niet meewerkt is dat hij een prachtig nummer als Rollercoaster behoorlijk weet te verkrachten. Ik ben inmiddels op een leeftijd dat je mij niet meer om de vinger wind met alleen maar mooie ogen. Ik ben Op Zoek naar meer anders verdwijn je in het afvallers putje.

Time flies

Na het badderen, scheren, haren wassen, maskertje, haren föhnen, nachtcrème aanbrengen, een was in de droger doen en de hond uitlaten, was het tijd voor de sing off.  De lijnen gingen weer open en ik kon in tussentijd nog even snel mijn nagels doen, de strijk wegwerken, soep maken voor morgen en een dweil door de keuken halen, toen het alweer tijd was voor de uitslag. Ja de tijd vliegt op zo’n avond. Deelnemers Davy en Dylan deden hun laatste Danny trucje als afvallers van Op Zoek Naar Grease, terwijl ik besloot dat mijn favoriete Danny van vanavond toch echt Damian was. Inderdaad… de assistent van Frits Sissing. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Op Zoek Naar te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 4 van Op Zoek Naar Danny en Sandy voor de musical Grease gemist en ben je nieuwsgierig wie van de deelnemers de afvallers waren? Kijk dan het seizoen 2 van Op Zoek Naar terug op NLZIET.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Op Zoek Naar Grease / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 2 Op Zoek Naar 2023