Married at First Sight: Jan zet geheim wapen in!

Married at First Sight 2022

Deelnemers Astrid en Sander, ook wel bekend als het Jungle team uit Married at First Sight 2022, dragen geen panterprint badjassen meer,  de bloemen van het bloemen team Arjan en Maurice liggen rottend in de hoek en het stuiter team Sonny en Dylan ligt de halve dag in bed te kleffen op hun hotelkamer. Het skeeler team heeft in al die weken nog maar 1x de skeelers uit het stof gehaald, het knok team Caroline en Joep hebben nog geen enkele keer geknokt en het ongemakkelijke team Birgitte en Jan lijkt zich steeds gemakkelijker bij elkaar te voelen. Heb ik dat weer! Het enige team wat zich aan de oorspronkelijke team titel houdt, is het brabo team Kim en Antoine. Tijd om de team titels in de ban te doen en het beestje, of in dit geval mens, bij de naam te noemen. Lieve columnist, wat heb je hiervan geleerd? Waarschijnlijk niks.

Maurice en Dennis

Dennis is nog in de race om het hart van Maurice te veroveren! Uit de 3 dates is Dennis als beste getest naar voren gekomen. De man in kwestie is zeer aangenaam verrast. In het sfeervolle Maastricht treffen de heren elkaar en de vonk lijkt gelijk weer over te springen. Er wordt samen geborreld en voor na de borrel heeft Maurice als verrassing een oude ‘ootoo’ gehuurd. Dennis heeft tijdens hun vorige date verteld dat hij dol is op oldtimers. Glunderend zit Arjan 2.0 achter het stuur met een blije Maurice naast zich.

Fijn dat Cupido de experts heeft ingefluisterd om Maurice nog een tweede kans op liefde aan te bieden. Laten we echter nog wel even een slag om de arm houden. Hoe leuk dit stel ook oogt, er is iets wat mogelijk voor een kleine kink in de kabel kan zorgen. De karakters van Maurice en Dennis zijn best verschillend. Maurice is meer het sophisticated type en Dennis meer het avontuurlijke ondeugende type. Dat kan elkaar goed aanvullen óf juist afstoten.

Birgitte en Jan

Dat situaties niet altijd zijn wat ze lijken, daar zijn Married at First Sight deelnemers Birgitte en Jan een levend voorbeeld van. Na een zeer ongemakkelijke trouwceremonie en een stroeve start, lijkt er nu zowaar iets te ontstaan tussen bruid en bruidegom. Met nadruk zeg ik ‘iets’, omdat ik het nog niet aandurf om het te definiëren. Op de trouwdag maakte Jan geen beste indruk doordat de arme man zo vreselijk stijf stond van de zenuwen, dat hij amper nog een woord uit kon brengen. Trillend als een rietje stamelde hij het ja-woord. De bevende echtgenoot was zich hier maar al te goed van bewust en besluit het nu over een andere boeg te gooien.

Jan zet zijn geheime wapen in! Hij smijt zijn scheerapparaat aan de kant en zet de stoppel charmes in. Wat aanvankelijk een wanhopige poging lijkt, heeft tot mijn grote verbazing effect op bruid Birgitte. Is er dan toch een kans op succes voor dit stel? Moeilijk te zeggen… Het kan natuurlijk nog alle kanten op gaan, maar het ziet er al meer hoopgevend uit dan in het begin. De start zegt natuurlijk niet alles, kijk maar eens naar het stel hieronder wat zo veelbelovend  begon.

Astrid en Sander

Carlo noemt het huwelijk van het koppel “meer een verstandhouding dan een relatie.” Liefdeskoningin Liselotte maakt zich “zorgen om Sander” en primaat expert Patrick is “bang dat Sander en Astrid een beetje vastlopen.” Het grote moment van de waarheid komt steeds dichterbij en de kans op een romance wordt met de dag kleiner. Er zal heel snel iets spectaculairs moeten gebeuren, wil de vonk nog op tijd overslaan voordat het eindgesprek is aangebroken.

Het stel beproefd hun geluk op de kermis. Bij de ‘Toko Loco’ ballengooi kraam gaat het net zo goed als in de liefde, waardeloos. Met een ‘poedelprijs’ op zak verruilen Astrid en Sander de ballen voor een attractie die ‘Fun factory’ heet. Voor ons als kijkers was het inderdaad heel fun om As al galmend door de overdekte glijbaan naar beneden te horen suizen. “O Kod Jeseus” gilde onze rooie heldin. Weer een hilarische date, maar of het de sexuele spanning ten goede komt betwijfel ik.

Sonny en Dylan

Waar wel de nodige love vibes in de lucht voelbaar zijn, is bij het favoriete gay koppel van Nederland. Met een enigszins verhit hoofd en knalroze wangen wordt Sonny wakker in de sterke armen van zijn man Dylan. Nog even wat “roomsurvus, some croissantjes, some ander broodjes, chocolate and two prosecco erbij” en Sonny is in de zevende hemel. Laten we hopen dat de ‘roomsurvus meneer’ begrijpt dat het niet de bedoeling is dat hij 2 glazen Prosecco brengt, maar 2 flessen Prosecco. Terwijl de croissantjes in de keuken van het hotel zorgvuldig in de oven geschoven worden, zet de kleine ‘Monster’ alvast Disney Channel aan. Oké, dat verzin ik ter plekke, maar het zou best weleens waar gebeurd kunnen zijn.

In de middag gaan de heren Italiaanse maskers beschilderen. Voor het eerst zien we een duidelijk verschil tussen Dylan en Sonny. De ene man wordt helemaal zen van het schilderen en gaat op in een creatieve flow, de andere man raakt zwaar gefrustreerd van al dat gepriegel. Ik denk dat ik jullie niet hoef te vertellen dat Dylan de ‘Zen Master’ is en Sonny de ‘Stress King’ van dit verhaal. Is dit grote verschil tussen de heren een probleem of vullen ze elkaar hierdoor juist uitstekend aan? Stel je eens voor dat Sonny met een Sonny kloon gematched was. Kan de wereld dat überhaupt aan?

Kim en Antoine

Wat iemand aankan verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Laten we daarvoor even naar Married at First Sight deelnemers Kim en Antoine kijken. Onze Antoine lijkt een geringe frustratietolerantie te hebben. De goedzak troost geduldig huilende vrouwen op huwelijksreis, verblikt of verbloost niet bij druk gekwebbel in de vroege ochtend en zelfs oer vals gezang in een kleine auto kan hem niet deren. Bij Kim daarentegen ligt de frustratiedrempel aanzienlijk lager. Maak geen grapjes over bloemen in je haar als je een kale kop hebt en spotten over shampoo op je blote knar moet je al helemaal niet doen. Laat ik niet overdrijven, grappen en grollen van bovenstaand niveau mogen best wel eens…de eerste dinsdag van het jaar en de laatste dinsdag van het jaar. Vanzelfsprekend geldt dit natuurlijk alleen voor schrikkeljaren. We moeten het niet te gek maken tenslotte.

Kim, meid, kijk nou eens even goed naar die gozer. Zelfs met zonder haar is het een heel knappe man. Hij heeft humor, is vrolijk en zo loyaal als een Sint Bernard. Zelfs als jij hem het commando geeft om terug het water in te gaan doet hij dat. Hij knalt gruwelijk onderuit, krabbelt als Nessie van Loch Ness weer naar boven en nóg blijft er een lach op zijn gezicht staan. Ik vind je een lieve meid, maar je hebt nu echt even een schop onder je kont nodig. Als je in het motto blijft hangen ‘heb ik geen probleem, dan zoek of maak ik er een’ zal je niet gelukkig worden in de liefde.

Rowan en Astleigh

Het leven is zoveel fijner als het glas halfvol zit. Lekker cliché, maar een leuk bruggetje naar het volgende echtpaar. Bij dit koppel is het glas altijd halfvol en samen hebben ze een vol glas. Sorry lezers dit klonk in mijn hoofd beter dan op papier, maar jullie snappen het punt. Married at First Sight 2022 deelnemers Rowan en Astleigh genieten met volle teugen van het leven en van elkaar. In de aflevering van vandaag gaat het stel skiën. Een verrassing van Astleigh. Voor Rowan is het best spannend, want ze heeft nog nooit eerder op de lange latten gestaan.

Onder de hoede van een skileraar leert ze de basistechnieken. Natuurlijk is haar man niet te beroerd om af en toe een zetje te geven. Aan zijn gezicht te zien vindt hij dat stiekem amusant, want hij mikt precies op haar kont bij elk zetje. Disclaimer: het is met toestemming van Rowan. Laat ik dat er even specifiek bij vermelden voordat de jongen een hoop gezeik over zich heen krijgt. 

Caroline en Joep

Wie vermoedelijk wel half Nederland over zich heen krijgt is Joep. Het samenwonen is één grote schijnvertoning. Drie dagen samenwonen, maar dan wel anderhalve dag werken en 1 dag alleen willen zijn. Wat een deceptie voor Caroline. Het verbaasd me dat ze is gebleven en niet zelf haar koffers heeft gepakt. Ergens diep van binnen hoopt Caroline dat Joep na het Married at First Sight 2022 avontuur er nog voor wil gaan en dat ze dan met zijn tweeën wil afspreken. Experts, wordt het niet eens tijd om in te grijpen en dit meisje verder leed te besparen?

Na de 3 ‘fantastische’ dagen vol met quality time samen, is het de beurt van Joep om bij Caroline thuis langs te gaan. Ook dat is geen succes. “Een paal in de kamer” en “smoezelige muren” in de gang, Joep trekt zijn neus zo hoog op dat die er in het harige vogelnestje bovenop zijn hoofd weer uit komt. Zijn handen heeft hij maar even “extra goed gedesinfecteerd” na het toilet bezoek. Als Caroline hem vraagt wat hij van haar woning vindt zegt hij nuffig “Leuk knus, maar ik zou het alleen echt niet kunnen.” Oftewel “Meid wat woon jij in een smerig armzalig krot met studenten.” Caroline, een tip van vrouw tot vrouw, houd de eer aan jezelf.

Beeld bron: RTL / NT Visuals / Nander de Wijk

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 15 seizoen 7 Married at First Sight 2022