Married at First Sight: Cupido laat steekjes vallen 

Married at First Sight 2022

Er is iets heel vreemds aan de hand in het Married at First Sight 2022 universum. Het lijkt erop dat Cupido de laatste tijd wat steekjes laat vallen of misschien zelfs tijdelijk uitgeschakeld is door een burn-out. Een aantal koppels staan zo sterk in hun schoenen dat ze heel die gevleugelde gast met zijn pijl en boog niet nodig hebben, maar dit geldt helaas niet voor alle koppels. 

Het knok team

De liefdesbetovering van de bruidegom is uitgewerkt. Joep is emotioneel uitgecheckt bij het liefdesnestje van Caroline. Tijdens de huwelijksreis leek het koppel smoorverliefd, zelfs tegen het kleffe aan en ook bij aankomst op Schiphol straalden bruid en bruidegom van geluk. Niets kon ons voorbereiden op de omslag die slechts 2 dagen later zou volgen.

“Voor mij hoeft het samenwonen niet, het voelt ook niet prettig” horen we Joep voor de camera zeggen. Vol verbazing staar ik naar de tv en het duurt even voordat tot me doordringt wat hij eigenlijk zegt. Met allerlei scenario’s had ik rekening gehouden, van een liefdesbaby tot een bruid die het hart van Joep zou in 1000 stukjes zou breken, maar dit zag ik dus echt totaal niet aankomen. Caroline duidelijk ook niet. Er moet iets gebeurd zijn in die 2 dagen dat het stel van elkaar gescheiden was. Was de romantiek die we tijdens de huwelijksreis zagen slechts een roze zeepbubbel of hebben familie en vrienden invloed gehad op de plotselinge omslag van Joep?

Het jungle team

Een wat minder opvallende verschuiving lijkt aan de gang te zijn bij Astrid en Sander. Wellicht is het jullie nog niet eens opgevallen of misschien zie ik spoken die er niet zijn. Terwijl Astrid steeds meer het ‘wij gevoel’ krijgt, lijkt het alsof Sander met kleine stapjes voorzichtig richting de ‘friendzone’ probeert te sturen. Het haantjes gedrag begint eindelijk wat af te nemen, wat op zich voor de kijker bijzonder prettig is, maar het flirten met zijn bruid ook.

Terwijl As langzaamaan op de roze wolk klautert, springt San er aan de andere kant weer af. Onder het genot van een lekkere slagroompoes met pul bier vertelt de blozende bruid vol trots dat ze al 2 weken en 3 dagen getrouwd zijn. Niet veel later horen we Sander zeggen dat ze aan het avontuur hoe dan ook “een mooie vriendschap aan overhouden”. Dit zou best nog wel eens moeilijk kunnen worden voor onze lieve Astrid.

Het ongemakkelijke team

Jan en Birgitte… Hoe kan ik dit in vredesnaam subtiel brengen? Een bruid die tijdens de huwelijksbeloften van haar aanstaande man paniekerig om zich heen kijkt en op zoek lijkt te zijn naar de dichtstbijzijnde nooduitgang. Plaatsvervangende schaamte bij de vrienden van Jan en als blikken konden doden zat de zus van Birgitte nu op zijn minst vast voor poging tot doodslag. Het was zo pijnlijk dat zelfs de trouwpief er enigszins beteuterd bij stond.

Na de ceremonie deed expert Liselotte nog een poging om politiek correct te antwoorden toen Carlo naar het gevoel van de experts vroeg. Onze Lies kwam er nog best goed mee weg, althans tot het moment dat ze Jan vergeleek met een “ruwe diamant”. Haar collega expert proeste het uit en het woord “hork” ontsnapte uit zijn mond. Als aapfanaat Patrick, die gewend is aan het primitieve gedrag van apen, je bestempeld tot hork dan is het echt niet best.

Om Jan niet helemaal voor de bus te gooien, moet ik wel vermelden dat de man misschien gewoon erg zenuwachtig was. De hoop is nog niet verloren. Het blijkt dat Patrick vooraf al een spoedcursus ‘Charmeren kun kun je leren’ heeft overhandigd aan Jan en Liselotte een handleiding ‘Hoe voed ik mijn man op?’ in de koffer van Birgitte heeft verstopt. Het koppel heeft in ieder geval genoeg te lezen tijdens de vlucht naar hun honeymoon.

Het skeeler team

Voor Astleigh en Rowan is er deze aflevering van Married at First Sight 2022 geen vuiltje aan de lucht, al zijn ze daar zelf nog niet helemaal zo zeker van. In een video consult met expert Eveline stelt Rowan de vraag die het koppel bezig houdt. “Is het niet de bedoeling dat we een keer een ruzietje of discussie krijgen?” Ik weet niet hoe de rest van kijkend Nederland heeft gereageerd, maar ik ging compleet stuk van het lachen toen Rowan zei “Ik denk dat we elkaar in de waarde laten. Moeten we ons daar zorgen om maken?” 

Meis, maak je toch geen zorgen daarover! Je kan je beter afvragen wat Astleigh bedoelde toen hij ‘s ochtends vroeg in bed zei zin te hebben in LEKKERE broodjes. De nadruk waarmee Astleigh het woord ‘lekkere’ gebruikte is op meerdere manieren te interpreteren. Bedoelde hij je met een stille hint de keuken in te jagen om een ontbijt op bed voor hem te maken of bedoelde hij dat jouw broodjes niet te vreten zijn en hij ze zelf liever gaat maken. Kijk, dat zijn nou pas èchte huwelijksdilemma’s.

Maurice de bachelor

Rowan is niet de enige met een luxe probleem. Maurice is van ramphuwelijk overgestapt op 3 droomdates en moet een keuze gaan maken tussen 3 gewillige mannen die staan te popelen om zijn hart te veroveren. Alhoewel laten we het voor de zekerheid bij 2 mannen houden, want of die Davide zo zuivere intenties heeft daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken. Op social media kunnen kijkers het niet eens worden wie de ideale man voor Maurice zou kunnen zijn. Het is een nek aan nek race tussen Patrick en Dennis. Er zit maar één ding op, Maurice moet ze allebei maar nemen. Mits beide heren daar ook voor te porren zijn natuurlijk.

Het brabo koppel

Er wordt wat afgezoend door de brabo’s van dit seizoen. Nu staan brabanders wel bekend om hun gastvrijheid, maar of dit er ook bij hoort is me niet helemaal bekend. Vol gas zetten Kim en Antoine zich in voor het huwelijk wat zij samen begonnen zijn. Eerlijk is eerlijk het gaat ze best goed af, op een net niet gekapseisde roeiboot na en het moment dat bruid Kim bijna haar nek brak nadat Antoine haar per ongeluk vergat op te vangen toen ze struikelde over een peddel. 

Het stuiter team

Het is gelukt! Astrid en Sander zijn in de categorie ‘Engels voor beginners’ verslagen door Sonny en Dylan. “Is there some pin ding in the buurt” is ongetwijfeld de meeste originele Engelse zin van Nederlanders in het buitenland. Het was even twijfelen of bovenstaande zin kon winnen van Astrid haar uitdrukking “Gamba’s wit ze jas an”, maar nadat Dylan de zin van Sonny vakkundig aanvulde met “We come so back”, kunnen we niet anders dan Sonny en Dylan uitroepen tot winnaars.

Na het pin ding avontuur was het tijd voor ontspanning. Lekker even ‘gondelen’. Sonny had een uitstekend uitzicht op de bips van Dylan terwijl die gas gaf met de peddel en de gondeljuf de boot stuurde. Heel even leek het erop dat Sonny zich als een diva liet varen door zijn personeel, maar niks is minder waar. Onze Disney held heeft zelf ook gepeddeld valt te zien op zijn Instagram.

Beeld bron: RTL / NT Visuals / Nander de Wijk

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 13 seizoen 7 Married at First Sight 2022