Lang Leve de Liefde: Waarom noemen we dit geen grensoverschrijdend gedrag?

Lang Leve de Liefde 2023 – elke werkdag 18:55 SBS6

In het datingprogramma Lang Leve de Liefde komen allerlei soorten deelnemers voorbij en ook in 2023 zitten er weer behoorlijk wat markante figuren tussen. Van schattig tot ronduit onbeschoft en van introvert tot extravert, you name it, SBS6 heeft het op de plank liggen. Meestal vermaak ik mij opperbest tijdens het kijken van het date spektakel wat vaak eindigt in een debacle, maar heel soms zit er een deelnemer tussen die zulk grensoverschrijdend gedrag vertoont dat ik diegene het liefst aan zijn of haar oren dwars door het scherm heen zou willen trekken. Dan zou ik willen schreeuwen: ‘Zeg natte tosti, waar the fuck denk jij dat je mee bezig bent?’ De 41-jarige Wendy is zo’n deelnemer van Lang Leve de Liefde.

Stap even in mijn tijdmachine, dan reizen we samen naar de date van Wendy en Dennie in Lang Leve de Liefde. We zullen als een vlieg op de muur aanschouwen hoe onbehouwen, niet alleen mannen maar ook vrouwen kunnen zijn. Mocht je tijdens onze tijdreis de behoefte voelen om een vliegenpoepje op het hoofd van een bepaalde LLDL deelnemer te laten vallen die zich schuldig maakt aan grensoverschrijdend gedrag, ga dan vooral je goddelijke gang.

Terug in de tijd

We zien de 41-jarige Wendy aan komen rijden in haar bont gekleurde auto. Het ding ziet er niet uit, maar toont wel de creativiteit van deze dame. So far so good. Vervolgens komt Dennie aan. Zijn voeten zijn nog amper de drempel over of Wendy besluit de koe bij de horens te vatten en te beginnen over de ‘bed situatie’. Ze vertelt aan haar kersverse date dat hij bij haar in bed mag slapen op één voorwaarde: dat ze haar voeten bij hem mag warmen. Dennie stamelt dat hij het nog niet weet en probeert haar voorzichtig af te schrikken door te vertellen dat hij scheten laat en praat in zijn slaap.

Subtiliteit zit duidelijk niet in het accessoirepakket van Wendy, net zo min als het aanvoelen van grenzen en de Lang Leve de Liefde deelneemster gaat gedurende de date vol gas verder. Ze vraagt of Dennie een fetisj heeft. Hij geeft aan dat dingen als zweepjes hem te ver gaan. Als reactie hierop antwoordt Wendy dat ze een zweep heeft waarop Dennie vervolgens aangeeft: ‘Pas op, er kijken ook kinderen.’ Wederom een hint dat hij niet op dit soort dingen zit te wachten.

Ook deze hint wordt niet opgemerkt door Wendy en tijdens het koken besluit ze middels non-verbale signalen haar intenties nog wat kracht bij te zetten door een heuse penis met ballen te kleien van een portie gehakt. ‘Jij spoort echt niet’, zegt Dennie en daarmee is hint nummer 3 van deze aflevering van Lang Leve de Liefde een feit.

En we gooien er nog een schepje bovenop

Mocht je je al ongemakkelijk voelen als glurende vlieg op de muur, houdt dan nu even je pootjes voor je ogen want het wordt nog veel erger. Nee, niet alle 4 je poten tegelijk sukkel, dan pleur je loodrecht naar beneden. Zucht, ik moet ook alles uitleggen.

Wendy heeft voor Dennie een ‘mankini’ gekocht om te dragen in de beruchte Lang Leve de Liefde jacuzzi. Google even ‘Borat mankini’ als je niet weet wat het is. Onder lichte dwang trekt Dennie het minuscule badkledingstuk aan, maar houdt wel zijn edele delen bedekt met een boxershort. Niet zo gek, nadat hij een half uur eerder gezien heeft wat Wendy met de gehaktballen heeft gedaan. Maar Mevrouwtje Nooit Genoeg is niet tevreden en sommeert hem zijn boxershort uit te doen. Inmiddels ben ik mijn kleine vliegenhoofdje tegen de muur te pletter aan het slaan uit plaatsvervangende schaamte voor het grensoverschrijdende gedrag.

Het gesprek

Alsof dit allemaal nog niet tenenkrommend genoeg is, wordt na het samen badderen de ‘bed kwestie’ nog een keer aangeslingerd door Wendy. Voor het geval je al zwaar getraumatiseerd terug naar huis gevlogen bent, zal ik de conversatie van de Lang Leve de Liefde deelnemers met je delen.

Wendy: ‘Ik heb het hele bed dus zoek naar een plekje uit.’
Dennie: ‘Ja, ik denk er ff over na.’ – de arme ziel rekt tijd om zich hieruit te redden –
Dennie: ‘Ik denk dat ik lekker op de bank ga slapen.’
Wendy: ‘ Serieus? Ja?’
Dennie: ‘Ja.’
Wendy: ‘Ik zal me heel braaf gedragen hoor, ik heb een keurig netjes degelijke pyjama mee.’
Dennie: ‘Ga maar op het bed, ik ga op de bank.’
Wendy: ‘Ja?’
Dennie:  ‘Ja….ja sorry.’
Wendy: ‘Ik vind het wel schattig dat je niet met mij in bed durft te liggen. Wie moet nou m’n voeten opwarmen? Moe’k ut weer zelluf doen.’
Dennie: ‘Ja, ik ga op het bed, we gaan er niet meer over..euh, ik ga op de bank bedoel ik.’
Dennie: ‘Ben je nou boos?’
Wendy:  ‘Nee, nee, jij bent veel zenuwachtiger dan ik ben. Veel meer aan het nadenken.’
Dennie: ‘Ja.. ja’
Wendy: ‘De kans dat ik tegen je aan ga kruipen is niet heel groot.’

De arme man wil na al dit gedram een conflict voorkomen en gaat overstag. Een beslissing waar hij al gauw spijt van zou krijgen…

Eenmaal in het Lang Leve de Liefde bed

Wendy: ‘Zou jij dichterbij mij willen komen liggen?’
Dennie: ‘Man man man, hier hebben we het al over gehad.’
Wendy: ‘Jij vindt dat spannender dan dat ik dat vind.’ 
Dennie: ‘Dat ik het spannender vind of meer problemen mee heb?’
Wendy: ‘Is het echt problemen er mee hebben of is het meer?’
Dennie: ‘Ja, ik heb er redelijk problemen mee.’

De volgende ochtend schrikt Dennie zich helemaal lam wanneer hij zich omdraait en Wendy vlak tegen hem aan ligt in het Lang Leve de Liefde bed. Hij roept uit: ‘Whaaaa ik schrik ervan, ik draai me om..euh! Wendy zegt: ‘Ja, ik wou even kijken of je wakker ben.’ Wanneer ze even later ontbijt maken verklapt Wendy dat ze hem in de nacht op zijn rug heeft gekriebeld toen hij sliep.

Moraal van het verhaal 

Lieve mensen, als het een man was geweest die zich zo had gedragen tijdens een aflevering van Lang Leve de Liefde dan had iedereen er schande van gesproken. We zouden het grensoverschrijdend gedrag noemen. Maar nu is het een vrouw en iedereen zwijgt…

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Lang Leve de Liefde te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil jij jezelf ook opgeven voor een date en vind je het leuk om in 2023 een paar afleveringen te stralen in Lang Leve de Liefde of wil je reageren op een van de deelnemers die de boot heeft gemist? Meld je dan snel aan op de website van het programma.

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de afleveringen van Lang Leve de Liefde kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 5 van het programma Lang Leve de Liefde elke werkdag om 18:55 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen en spraakmakende deelnemers die je hebt gemist terugkijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Lang Leve de Liefde / seizoen 5 /2023

Home » Televisie » afleveringen week 17 seizoen 5 Lang Leve de Liefde 2023