Lang Leve de Liefde: Met wie had jij een beschuitje bij het paasontbijt willen eten?

Lang Leve de Liefde 2023 – elke werkdag 18:55 SBS6

Wie van de Lang Leve de Liefde deelnemers uit de afleveringen van vorige week eet jij het liefst je Paasontbijt: Don Juan Albert, ouwe kluns Dirk, boerke Krijn of lepellikker Piet? 

De voorbereiding

Stel, je kunt niet kiezen. Je bent in een gekke bui en je nodigt ze alle vier uit. Don Juan oftewel Lang Leve de Liefde deelnemer Albert, zou dan eerst even zijn ex-vrouw moeten bellen om te kijken hoe zij hierop zou reageren en toestemming te vragen. Nu is zij gelukkig de beroerdste niet en krijgt hij al snel groen licht. Ze vraagt hem wel om wat lekkers mee te nemen, een stukje paasbrood ofzo. Want als je uitgenodigd wordt, kun je niet met lege handen aankomen natuurlijk. 

Voor zo’n gezellig paasontbijt heb je het één en ander te regelen. Vier mannelijke deelnemers uit Lang Leve de Liefde uitnodigen is niet niks, want die eten uiteraard voor tien. Boerke Krijn vraag je daarom om eerder te komen. Hij verschijnt met zijn favoriete trekker voor je deur. Omdat jij wel zin hebt in een lesje ‘trekker rijden’ spring jij achter het stuur en tuffen jullie gezellig door de straten. Krijn zou geen boerke zijn, als hij onderweg niet wat kakelende kippetjes tussen jullie in gooit en een koe over zijn schouder heen zwaait. Zo, de voorbereiding voor het ontbijt is alvast gedaan.

Het paasontbijt

De vrolijke geveerde kippendames worden bij thuiskomst meteen aan het werk gezet. Want laten we eerlijk wezen, een paasontbijt zonder verse eitjes is als een festival zonder bier. Met de ouwe kluns, oftewel Lang Leve de Liefde deelnemer Dirk, is het wel even oppassen geblazen want die heeft de etiquette instructies voor het paasontbijt gemist. Wanneer de tokkende chickies er met moeite en lichte druk wat eieren uit proberen te persen, is hij er als de kippen bij. Als je even niet oplet, heeft Dirk de rauwe rakkers al voor het ontbijt in zijn mond gestoken en sijpelt het gele drab over zijn mooie paaskostuum. 

Naast het hebben van verse eitjes, kan een vers glas rauwe melk niet ontbreken bij het ontbijt. Boerke Krijn heeft ondertussen Bertha de Koe in de woonkamer gezet en probeert Don Juan, oftewel Albert, uit te leggen hoe je een koe moet melken. Wanneer Don Juan zijn handen om de langwerpige tepels legt, heeft hij tegelijkertijd zijn telefoon aan zijn oor hangen. Even aan z’n ex-vrouw vragen of hij de techniek van het melken wel goed onder de knie heeft…

Kluns Dirk zit ondertussen met zijn paaspak onder de gele vlekken aan de ontbijttafel, terwijl lepellikker Piet de tafel dekt. Om er zeker van te zijn dat de borden en het bestek schoon op tafel komen, likt onze ouwe likkert Piet met zijn tong even netjes alle lepels af. Het resultaat mag er zijn, aangezien het bestek je tegemoet glimt. 

Een grote teleurstelling

Helaas loopt het paasontbijt met de Lang Leve de Liefde deelnemers niet helemaal zoals je verwacht. Je had het best naar je zin samen met boerke Krijn op de trekker, maar tijdens het eten krijg je geen hoogte van hem. Hij lijkt weinig interesse in je te hebben. Intussen blijft kluns Dirk maar doorzagen over zijn favoriete hobby:voetbal. En de keren dat je een gezellig gesprek aan wilt gaan met Don Juan Albert, hangt die voor de zoveelste keer aan de telefoon met een vriendin om te vertellen hoe gezellig het ontbijt is. Lepellikker Piet zit ondertussen te knikkebollen aan tafel. Kortom, de paasbrunch met oom Herman en zijn flauwe grappen, lijkt ineens een stuk aantrekkelijker. 

Nadat jullie met z’n allen zitten uit te buiken, is het lepellikker Piet die als eerste ontwaakt uit zijn schoonheidsslaapje. Hij ziet zijn kans schoon om de lege borden en het bestek van tafel te halen. Deze man weet namelijk wel raad met de vieze vaat. In plaats van de vaatwasser is het wederom zijn tong die overuren maakt. Zo pakt hij nog mooi even wat restjes mee van het paasontbijt. Lekker de boel aflikken en terug naar waar het vandaan komt. 

Je kunt niet wachten om de vier mannen de deur uit te schoppen na het paasontbijt. Wanneer je aan de Lang Leve de Liefde deelnemers uitlegt dat je hun aanwezigheid tijdens de paasdagen niet wilt verlengen, reageren de heren teleurgesteld. Zodra Don Juan Albert, ouwe kluns Dirk, boerke Krijn en lepellikker Piet eindelijk zijn opgetieft uit het Lang Leve de Liefde huis, stap je gauw op de fiets. Als je nog even goed doortrapt, ben je nog net op tijd voor de paasbrunch met je familie…en oom Herman

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil jij jezelf ook opgeven voor een date en vind je het leuk om in 2023 een paar afleveringen te stralen in Lang Leve de Liefde of wil je reageren op een van de deelnemers die de boot heeft gemist? Meld je dan snel aan op de website van het programma.

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van Lang Leve de Liefde kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 5 van het programma Lang Leve de Liefde elke werkdag om 18:55 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen en spraakmakende deelnemers die je hebt gemist terug kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Lang Leve de Liefde / seizoen 5 /2023

Home » Televisie » afleveringen week 13 seizoen 5 Lang Leve de Liefde 2023