De diarree loopt door de broekspijpen van Kamp van Koningsbrugge deelnemer

Dat de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge 2023 het niet alleen maar moeten hebben van brute kracht, doorzettingsvermogen en mentaal stevig in je schoenen staan, wordt in aflevering 7 van het Avrotros programma meer dan duidelijk. Want waar blijf je met al je voorbereiding, passie en motivatie als je net zoals Mahdi en Remi getroffen wordt door iets sulligs als diarree tijdens de commando training in Kamp van Koningsbrugge ? 

De gevechtsbereidheid van de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge 2023 

In deze aflevering van Kamp van Koningsbrugge kom ik een aantal zaken tegen waarvan ik denk dat ze goed zijn in te voeren in het dagelijks leven. Stel, je kinderen zitten mokkend aan het ontbijt, hun haren niet gekamd en ze hebben twee verschillende sokken aan. Hup, uitkleden, terug je nest in en opnieuw. Net zo vaak als nodig is. Je doet het niet, want je wil je die etters natuurlijk met liefde grootbrengen en niet als commando. Maar even heel kort door de bocht genomen, getuigt het niet van pure liefde als je ze de basis zo bijbrengt? Zou het heel misschien niet juist prettig voor je kroost zijn als ze weten waar ze aan toe zijn? 

Ik laat mijn telefoon morgen maar op de niet storen functie staan en gooi mijn e-mail inbox alvast dicht, want ik ontwapen met deze stelling waarschijnlijk mijn eigen oorlog met de moedermaffia. Niet dat ik bang ben want met mijn gevechtsbereidheid zit het wel snor, maar meer omdat ik geen zin heb in gezeik. De gevechtsbereidheid van de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge wordt in seizoen 3 ook op de proef gesteld door de instructeurs Ray Klaassens en Dai Carter. Met een zak over hun kop getrokken worden de cursisten in een grot gestationeerd waar ze een voor een in het donker een touw moeten volgen. Niet wetende dat ze halverwege overmeesterd worden door een kampioen MMA-vechten.

De cursisten vechten met voor hun leven

De deelnemers van Kamp van Koningsbrugge 2023 schrikken zich uiteraard het leplazarus en knokken zo goed en kwaad als dat gaat tegen de ‘killer fighter’ terug. Instructeur John kijkt toe om de gevechtsbereidheid van de cursisten te monitoren. Bijna allemaal geven ze alles om niet volledig onder de grond te eindigen door de klappen van de professionele vechter. Als je adrenaline zou kunnen snijden, dan had een mes hier zeker van pas gekomen. Kamp van Koningsbrugge deelnemer Remi, die zich niet zo goed voelt vanwege diarree, weet zich zelfs op een bloedneus na goed te redden. 

Stiekem hoop ik gedurende deze opdracht van Kamp van Koningsbrugge dat een van de deelnemers zoveel brute kracht in zich heeft dat de MMA- vechter geen schijn van kans heeft. Ik ben echter geen referentiekader, want ik geloof ook dat eenhoorns echt bestaan. Dan is als laatste Mahdi aan de beurt om zichzelf een pak slaag te laten geven. Ook hij kampt met een darmvirus en in de strijd waarin hij letterlijk alles geeft schijt hij zijn lorren vol. Serieus, de stront loopt zo de pijpen van zijn overal in. Ik heb echt te doen met een van de deelnemers. Mahdi bekent met de Kamp Van Koningbrugge camera op zijn snufferd dat hij in zijn broek gescheten heeft. Dat is bijna net zo beschamend als door je kinderen betrapt te worden tijdens de seks. 

In het dagelijks leven toepasbare commando ethiek

Om nog heel even terug te komen op commando gerelateerde zaken uit Kamp van Koningsbrugge die het ook goed zouden doen in het ‘normale’ leven: Ik pleit voor het trakteren op een toef slagroom bij kinderverjaardagen. Geen avondvullende knutselsessies om de meest fantastische creaties in elkaar te draaien. Een zakje chips of mandarijn met oogjes kan namelijk al decennia niet meer. Gewoon al die koters op een rij, mond open, toef slagroom erin, bek dicht en weer door. Ook goed toepasbaar op een ‘volwassen’ kringverjaardag trouwens. Houd dan alleen oom Gerard goed in de gaten dat hij niet achter het schuurtje verdwijnt met de lachgaspatronen van de slagroomspuit.

Klik hier om naar alle artikelen over Kamp van Koningsbrugge 2023, 2022 en VIPS te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge elke donderdag om 20:33 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingdienst NLziet zijn de afleveringen met deelnemers Mick, Bram, Eefje, Mahdi, Marty, Mustapha, Naoufal, Remi, Robin, Sam, Sheila, Stijn, Titia, Tomash en Zola  terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / Mahdi / Kamp van Koningsbrugge / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 3 Kamp van Koningsbrugge 2023