Dramatische wending voor Ray en Hinke in het nieuwe seizoen van Ik Vertrek

Lekkende daken, kapotte riolering, rokende ketels, asbest, instortende muren en louche makelaars zijn na aflevering 1 van Ik Vertrek 2023 futiliteiten vergeleken bij de rampspoed waar Ray en Hinke uit Naarden mee te maken krijgen na hun emigratie naar Tsjechië. De intentie was een B&B voor motorrijders realiseren in een oude carréboerderij, maar dat liep helaas allemaal heel anders.

Niets dan ellende voor Ik Vertrek deelnemers Ray en Hinke in Tsjechië

Een nieuw seizoen van Ik Vertrek stemt mij doorgaans gelukkig. Ik hou nu eenmaal van het televisieprogramma waarin we gezinnen zien stuntelen met het najagen van hun droom in het buitenland. De verwondering over te lage budgetten, het gebrek aan kennis van de nieuwe taal én onkunde over het nieuwe thuisland geven mij meer dan genoeg inspiratie voor het schrijven van een satirisch artikel. Heerlijk even los gaan op zij die het boek ‘Emigreren voor Dummies’, niet meer wisten te bemachtigen bij Bol.

Dit keer was het echter anders en dat begon al bij de intro van het programma. Ik had mijn ‘Ik Vertrek bingokaart’ natuurlijk al klaarliggen, want ik was helemaal in de stemming voor een flinke portie leedvermaak. Het werd echter slechts leed zonder vermaak en beschaamd moffelde ik de kaart onder tafel. Wat een ellende hebben deelnemers Ray Hinke om hun oren gekregen tijdens hun Ik Vertrek avontuur in Tsjechië. Daar is niks grappigs aan.

Het noodslot slaat toe bij Ray

Het koppel had al heel lang de wens om te emigreren, maar hebben daarmee gewacht tot hun zonen Thijs en Thom volwassen waren. Toen de jongens eenmaal op eigen benen stonden, verruilden Ray en Hinke hun woonplaats Naarden voor het dorpje Břežany nad Ohří in Tsjechië. Ze kochten een boerderij met een flinke lap grond en bijgebouwen. Het dorpje oogt vrij troosteloos en mijn eerste gedacht was dan ook ‘daar wil je nog niet dood gevonden worden!’

Ray bleek dat helaas roerend met mij eens te zijn en kreeg forse problemen met zijn gezondheid. Ondanks dat hij door het oog van de naald kroop door een gescheurde aorta, bloed in zijn longen én chronische leukemie besloot de vechter dat het nog niet zijn tijd was. Ruim een half jaar heeft hij in het ziekenhuis gelegen. Na een pittig revalidatietraject te hebben afgelegd zit Ray in een rolstoel in zijn B&B met Hinke en is hun Ik Vertrek avontuur totaal anders gelopen dan verwacht. ‘Zwaar kut’, noemt hij het zelf, om er daadkrachtig achter te zeggen: ‘Ik zal uit die rotstoel komen, dat moet gewoon lukken!

Ray en Hinke openen toch hun B&B in Tsjechië!

Wat Ray en Hinke heel inspirerende Ik Vertrek deelnemers maakt is dat ze tijdens alle ellende geen seconde hebben geklaagd. Het stug door blijven gaan en het dan ook nog eens voor elkaar krijgen om de B&B te openen is bewonderingswaardig. Niets dan respect voor dit liefdevolle echtpaar en ik wens ze alle geluk van de wereld toe voor de toekomst. Een artikel schrijven over mijn favoriete programma zonder sarcasme en flauwe grappen te maken, had ik tot voor vanavond nooit kunnen bedenken. De wonderen zijn blijkbaar de wereld nog niet uit.

Een update over Ray en Hinke uit Ik Vertrek in Tsjechië vertelt ons dat hij inmiddels aan zijn voet is geopereerd en hopelijk daardoor weer zal kunnen lopen. De chronische leukemie is onder controle en wordt goed in de gaten gehouden. Het stel piekert er niet over om terug te keren naar Nederland. Ze hebben alle vertrouwen in de zorg in hun geliefde Tsjechië.

Meer artikelen lezen over Ik Vertrek 2023

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 25 van Ik Vertrek elke donderdag om 20:35 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Ik Vertrek / Ray en Hinke / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 25 Ik Vertrek 2023