Waar haalt dit gezin uit Ik Vertrek in vredesnaam de kracht vandaan om positief te blijven?

Wijnand Lemmers en Nienke Olligschlager uit Alphen besloten het Ik Vertrek avontuur aan te gaan en namen afscheid van hun familie om ecologisch vakantiepark Casa Verde op te zetten in Arenas de San Pedro in Spanje. Wat begon als een droom bleek een bureaucratische nachtmerrie. 

Wat heeft de familie Lemmers meegemaakt tijdens hun deelname aan Ik Vertrek 2023?

Het idee om je biezen te pakken en te verkassen naar een zonnig oord klinkt veel mensen als muziek in de oren. Geen gezever meer van je baas of een opdringerige schoonmoeder die je stalkt met goedbedoelde adviezen over hoe jij je kinderen op moet voeden. Weg met het Hollandse regenachtige klimaat en lekker in een warm land met je billen bloot melk drinken uit een kokosnoot. 

Wacht toch maar even voordat je je halve huisraad in een koffer probeert te proppen, want emigreren is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Voor Ik Vertrek deelnemers Wijnand Lemmers en Nienke Olligschlager komt deze waarschuwing te laat. Met maar liefst een veestapel van 38 dieren reed het gezin ruim 1700 kilometer naar Spanje. Pa ging alvast vooruit en enkele dagen later reed moeders met een auto vol kinderen, viervoeters en vissen naar het land van Sinterklaas.

Moeder Nienke is een held

Dat koters vaak veel te veel spullen hebben en transformeren in kleine zieluitzuigende duiveltjes zodra je op reis gaat is een bekend probleem. Maar stel je eens voor dat je dan ook nog eens de halve ark van Noach in je knapzak op wielen hebt zitten. Pfff, alleen bij de gedachte begin ik al te schuimbekken. Moeder Nienke daarentegen draait haar hand er niet voor om. 

Hoe de Superwoman het voor elkaar heeft gekregen om met 2 kinderen en veestapel heelhuids in Spanje aan te komen is mij een raadsel. Zoontje Lucas en dochter Isa lijken nog al hun ledematen op de juiste plek te hebben en er is geen blauwe plek of schrammetje te zien. Best een prestatie als je bedenkt dat mijn nageslacht er na een autorit van een half uur al uitziet alsof ze meegedaan hebben aan het WK sumoworstelen.

De Ik Vertrek deelnemers stond nog meer ellende te wachten

De lange reis is echter niet de enige uitdaging die de familie Lemmers te wachten stond ten tijde van hun avontuur in het Avrotros programma Ik Vertrek, want de bouwvergunning voor het ecologisch vakantiepark Casa Verde van Wijnand en Nienke moest nog ‘even’ geregeld worden na aankomst in Arenas de San Pedro. 

Even iets regelen in de ambtelijke molen van Spanje staat zo ongeveer synoniem voor het zonder kleerscheuren uit de toeslagenaffaire komen in Nederland. Een regelrecht drama. Na 3 lange jaren ploeteren is er voor Ik Vertrek deelnemers Wijnand Lemmers en Nienke Olligschlager zelfs na de uitzending van 14 september 2023 nog altijd geen bouwvergunning.

Dat niet alleen de moeder over superkrachten bezit moge duidelijk zijn, want ook vader blijkt een echte Superman. Het gezin blijft positief en vecht onvermoeibaar door aan hun droom van een ecologisch vakantiepark in het land van zon, margarita’s en Sinterklaas. Wat een toppers! 

Meer artikelen lezen over Ik Vertrek 2023

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Ik Vertrek / familie Lemmers / 2023

Home » Televisie » Waar haalt dit gezin uit Ik Vertrek in vredesnaam de kracht vandaan om positief te blijven?