Hunted VIPS: Ook Sjoerd vindt de finale erg spannend

Finale Hunted VIPS 2023

Godnondeju wat was dit spannend! De finale heeft mij, als Hunted maagd, allesbehalve teleurgesteld. Het was zenuwslopend om te zien hoe de zes overgebleven potentiële winnaars Sjoerd van Ramshorst & Jeroen Stomphorst, Sandra Ysbrandy & Sylvana IJsselmuiden en Niels Oosthoek & Mark Baanders in de finale van Hunted VIPS 2023 proberen uit handen van de hunters te blijven.

Het wonder blijft uit

Deelnemers Niels en Mark Baanders belanden vlak voor de finale van Hunted Vips in een gebied vol hunters. De moeder van Niels, Ymkje, heeft de laatst cruciale informatie in handen die het duo nodig heeft om het extractiepunt te achterhalen. Helaas voor Bassie en Adriaan hebben de hunters Ymkje echter al in de smiezen. 

Met een verhoogde hartslag zit ik op het puntje van mijn stoel. Ik hoop zo dat ze op de een of andere miraculeuze manier toch nog weten te ontsnappen. Na een loeispannende achtervolging worden Mark en Niels toch in de kraag gevat door de hunters. 

Paniek om niks

Met nog maar een paar uur op de teller om de laatste informatie over de extractielocatie te achterhalen, lopen de gemoederen hier en daar behoorlijk op. Ik ga volledig stuk als Jeroen Stomphorst na 20 minuten in de auto te hebben gewacht, even poolshoogte gaat nemen bij de woning waar Sjoerd van Ramshorst een USB uit probeert te lezen op een pc. 

Sjoerd herkent Jeroen door de zenuwen niet onmiddellijk en denkt dat de hunters voor de deur staan. Hij rent zich het snot voor zijn ogen en de paniek is groot. Ik vermoed dat Sjoerd het liefste Jeroen een klap voor zijn harses had gegeven, ware het niet dat zoiets niet heel ethisch is in Hunted VIPS 2023. 

Niet zo aardig

De Hunted troela’s Sandra Ysbrandy en Sylvana IJsselmuiden hebben alles onder controle en zien niets over het hoofd. De volledige vlucht van de dames zit gestructureerd in elkaar. Ik krijg echter de rillingen van Sylvana, en ik heb het dan uiteraard niet over de rillingen die heel stiekem langs je ruggengraat omhoog klimmen als een enorm knappe kerel je net iets te lang en doordringend aankijkt. 

Geloof mij, ik wil echt niet onaardig doen, maar blijkbaar ben ik dat gewoon. Sylvana heeft niets misdaan, dus vraag me niet waarom ik de rillingen van die vrouw krijg.  Ik trek haar gewoon slecht. 

Het gebeurde in een weiland

Operationeel Specialist Selmar Smit is in zijn kekke witte overhemd ook weer van de partij. Hij bestudeert het papier dat door de voortvluchtigen van Hunted VIPS is gebruikt voor aanwijzingen en ontdekt een watermerk van Het Gooi. Direct worden  alle eenheden ingezet op strategische punten in Het Gooi. 

De hunters zien een helikopter klaar staan op vliegveld Hilversum, maar hebben nog geen idee van de vluchtlocatie. Hunted VIPS finalisten Sjoerd van Ramshorst en Jeroen Stomphorst weten als eerste dat ze in een weiland in Baarn moeten zijn om te ontsnappen aan de hunters. Niet veel later ontdekken de troela’s dat ook.

Schiet op mafkees!

Of het de zenuwen zijn over de zinderende finale van Hunted VIPS 2023 of mijn beroerde humor laat ik even in het midden, maar ik lach mij de tranen over mijn wangen wanneer Jeroen Stomphorst en Sjoerd van Ramshorst de laatste meters afleggen in het weiland. 

Jeroen roept paniekerig: ‘Kut, we moeten langs koeien!’, terwijl Sjoerd in een serieus gevecht is met prikkeldraad en slootjes. Als de helikopter nagenoeg geland is, gaat Jeroen tot overmaat van ramp op zijn dooie gemak z’n schoenen uittrekken om door een sloot te lopen. Serieus kerel? Loop door mafklapper! 

Vals loeder

Hunted VIPS finalisten Sandra Ysbrandy en Sylvana IJsselmuiden hebben, met nog slechts minuten op de klok, het lumineuze idee om zich te vermommen in kokskledij uit het nabijgelegen pannenkoekenhuis. Vals secreet dat ik ben, hoop ik dat ze het niet gaan redden om op tijd in de helikopter te zitten. 

Ik heb mijn nare kant al even streng toegesproken. Het is tenslotte nergens op gebaseerd. Finalisten Sylvana en Sandra hebben het gewoon heel goed gespeeld. Geheel verdiend duiken ze in de laatste seconden van de finale van Hunted VIPS 2023 hun vrijheid tegemoet de helikopter in.

Winnaars Sjoerd Ramshorst, Jeroen Stomphorst, Sandra Ysbrandy en Sylvana IJsselmuiden laten daarmee de hunters van Hunted Vips 2023 verbouwereerd achter terwijl de heli opstijgt. Een van de hunters schreeuwt zwaar gefrustreerd: ‘GODVERDOMME!’. Chef Recherche Marcel van de Ven houdt de eer aan zichzelf en zegt: ‘Jammer jongens, verdiende winnaars. Eerlijk is eerlijk.’ 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Hunted VIPS te gaan.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Hunted te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij de bloedstollende finale van Hunted VIPS 2023 gemist en wil je zien hoe de winnaars er vandoor gaan? Kijk dan de finale van Hunted VIPS terug op NLziet en zie hoe de deelnemers ternauwernood ontsnappen aan het hunted team.

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / Avrotros / finale Hunted VIPS 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 10 finale Hunted VIPS 2023