Hunted:  Rob en Damy zijn hunters te slim af

Hunted

Zelden ben ik zo blij geweest dat het maandag is. Na een weekend apathisch voor me uit te hebben gestaard, als gevolg van het verplicht kijken naar De Grote Kleine Treinencompetitie, kom ik weer tot leven. Ik ontwaak uit de hersendode toestand waarin ik me de laatste dagen heb begeven, zodra ik de begintune van Hunted hoor. 

Het ‘bijzondere’ duo

Wanneer broer en zus Siedo en Sanne in beeld komen, ben ik even bang dat ik per ongeluk een programma van Johnny de Mol heb opgezet. Ondanks dat het erop lijkt dat broer en zus niet alle chromosoompjes op alfabetische volgorde hebben, blijken ze onder het kindse vertoon weldegelijk wat in hun mars te hebben. 

Deelnemers Siedo en Sanne hebben een vernuftig plan bedacht om de hunters op een dwaalspoor te zetten. Bij een geldautomaat in Eibergen pinnen ze 50 euro en klimmen vervolgens in een helikopter om richting Amsterdam te vliegen. De hunters racen naar de geldautomaat, die heel toevallig gevestigd is in een Jumbo filiaal. Goh, was het pakketpunt niet ook vlakbij Jumbo? Hoe is het mogelijk. 

Door al die Jumbo sluikreclame vergeten broer en zus wederom dat ze nog steeds een floppydisk op zak hebben die nog uitgelezen moet worden. Aangezien we inmiddels al bij aflevering 5 van Hunted zijn aangekomen, wordt het toch echt hoog tijd om de informatie op de floppy te achterhalen.

Het slimme duo

Rob en Damy zijn zich wel bewust dat de tijd dringt en gaan samen met een docent informatica op zoek naar een manier om de geheime boodschap op het zwarte schijfje te achterhalen. Op Marktplaats ontdekken ze een advertentie van Floppy Factory. Het zogenaamde bedrijf bestaat niet en is gewoon een valstrik van de knappe koppen van het hoofdkwartier.

Bijna trappen Rob en Damy in de val. Gelukkig zijn de heren snugger genoeg om het bedrijf na te trekken op internet. ‘Oprichtingsdatum 1 mei 2022, dat is wel heel verdacht!’, merkt Rob op. Het zou overigen kunnen dat de opmerking van Damy was, aangezien ik de mannen nogal eens door elkaar haal. Het beroemde Nick en Simon effect speelt mij ook bij dit duo parten.

Het lijkt erop dat collega’s Rob en Damy ver gaan komen als voortvluchtigen in Hunted, maar toch maken ze een beslissing die ik persoonlijk behoorlijk riskant vind. Ze willen de hunters voor de gek houden door een kennis van helper Stanley, contact op te laten nemen met Floppy Factory. Ik begrijp hun wens om de hunters op een dwaalspoor te zetten, maar de gedachte aan een horde boze hunters die wraak willen, doet mij huiveren. Al zou ik een robbertje vechten met hunter Michael Kortekaas nooit afslaan, maar dat terzijde.

Het duo in gevaar

In het avontuur van Mel en Yas staat deze week in Hunted, Abdel centraal. Abdel is de echtgenoot van Melvin. Een schat van een vent, maar de edele kunst van het liegen zit duidelijk niet in zijn system. Wanneer de hunters hem aan de tand voelen en zijn telefoon vorderen, komt hij met een smoes die op zijn zachtst gezegd ‘een beetje dom’ is.

Abdel vertelt dat hond Luther die middag in de sloot was gevallen. Precies op het moment dat hij zijn geliefde hondenkind wilde redden, viel pardoes zijn telefoon in het water. Arme Ab, denk je nu echt serieus dat iemand hierin trapt? Zelfs het vierbenige blaffende hondenbeest kijkt zijn baasje ongelovig aan.

Is dit het einde?

Voor straf moet Abdel mee voor verhoor. Binnen no time weten de dames van het hoofdkwartier de waarheid te achterhalen. Zou dit het einde van Hunted kunnen betekenen voor Melvin en Yasmin? Waarschijnlijk wel, want in de laatste minuut van deze aflevering zien we een auto met hunters het voortvluchtige duo passeren. Als dat maar goed gaat komen…

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Hunted te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 5 van Hunted 2022 gemist en ben je benieuwd of de hunters al resultaat boeken? Kijk seizoen 7 dan terug op NPO Plus of NLziet.

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 7 Hunted 2022